De aceea sunt obligatorii reglementarile privind concentratiile maxime admise si analizele periodice care sa dovedeasca faptul ca alimentele sau apa se incadreaza in aceste limite de siguranta. Poate ca mai putini dintre noi stim ca nitratii se gasesc nu numai in apa, ci si in alimente cum sunt legumele, fructele, carnea, etc. De cele mai multe ori nitratii din alimente au concentratii mult mai mari la suta de grame decat exista intr-un pahar cu apa. Concentratiile de nitriti, admise de lege pentru produse alimentare, sunt mai mari decat cele admise la apa minerala naturala. Apele minerale naturale sunt ape de zacamant. Daca apa izvoraste natural si nu este extrasa, astfel antrenand si ape de suprafata, continutul de substante dizolvate ca Na, Mg, K, Ca, nitrati, cloruri, fluoruri, etc, au provenienta endogena (din interiorul zacamantului prin dizolvarea substantelor din rocile de adancime). Concentratiile de substante dizolvate sunt mici si nu afecteaza sanatatea. Apa minerala naturala Bucovina este apa de zacamant, izvoraste natural ca urmare a presiunii scoartei terestre si ajunge la fabrica din Vatra Dornei prin cadere libera pe un traseu de cca 7 Km, printr-un sistem de conducte etanse. Continutul de substante dizolvate este trecut pe eticheta, inclusiv cel de nitrati si fluoruri. Aceste concentratii se incadreaza in limitele admise de lege. Astfel, apa minerala naturala plata Bucovina este certificata de Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului Alfred Rusescu (IOMC) pentru a fi folosita in alimentatia bebelusului.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii