De aceea sunt obligatorii reglementarile privind concentratiile maxime admise si analizele periodice care sa dovedeasca faptul ca alimentele sau apa se incadreaza in aceste limite de siguranta. Poate ca mai putini dintre noi stim ca nitratii se gasesc nu numai in apa, ci si in alimente cum sunt legumele, fructele, carnea, etc. De cele mai multe ori nitratii din alimente au concentratii mult mai mari la suta de grame decat exista intr-un pahar cu apa. Concentratiile de nitriti, admise de lege pentru produse alimentare, sunt mai mari decat cele admise la apa minerala naturala. Apele minerale naturale sunt ape de zacamant. Daca apa izvoraste natural si nu este extrasa, astfel antrenand si ape de suprafata, continutul de substante dizolvate ca Na, Mg, K, Ca, nitrati, cloruri, fluoruri, etc, au provenienta endogena (din interiorul zacamantului prin dizolvarea substantelor din rocile de adancime). Concentratiile de substante dizolvate sunt mici si nu afecteaza sanatatea. Apa minerala naturala Bucovina este apa de zacamant, izvoraste natural ca urmare a presiunii scoartei terestre si ajunge la fabrica din Vatra Dornei prin cadere libera pe un traseu de cca 7 Km, printr-un sistem de conducte etanse. Continutul de substante dizolvate este trecut pe eticheta, inclusiv cel de nitrati si fluoruri. Aceste concentratii se incadreaza in limitele admise de lege. Astfel, apa minerala naturala plata Bucovina este certificata de Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului Alfred Rusescu (IOMC) pentru a fi folosita in alimentatia bebelusului.
Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.
Spanac cu usturoi verde, la cuptorRetete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...
Pulpe de pui cu legume la cuptorCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCoquelet de Bretagne este un suculent si delicios pui la cuptor, plin de arome si savoare si care merita incercat macar o data.
Coquelet de Bretagne - FrantaGenul acesta de ruladă, l-am văzut cu ani în urmă la Oana - bucătăraș drăgălaș și m-a încântat...
Aperitiv rulada festiva din cascaval cu omleta si carnaciori picantiDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Comentarii