Iata cateva bune maniere la o masa festiva:
- cafeaua sau ceaiul se servesc in cani puse pe farfurii. Pe aceastea se pune lingurita si pliculetul gol de ceai si zahar si chiar plicul folosit de ceai infuzat. Daca nu ai farfurie, cere una!
- paharul de vin rosu se tine de la baza lui, iar paharul de vin alb de picior, la fel si cel de sampanie.
- paharul de coniac se poate tine cu ambele maini, pentru a incalzi bautura
- intr-o cafea, ciocolata calda sau alt lichid fierbinte nu se sufla niciodata!
- daca aveti un servet mare pe farfurie, se pune pe brate, servetelele se despaturesc complet inainte de masa. Daca te ridici de la masa, servetul de pe genunchi nu se lasa pe scaun, ci langa farfurie! - merele, perele, gutuile se iau cu mana din cosul cu fructe si se mananca cu furculita si cutitul. Ideal ar fi sa le curatati si de coaja!
- avocado se manaca cu lingurita daca este in coaja, iar adac este adus taiat se mananca cu furculita
- banana se curata cu mana, se taie cu cutitul de desert si se mananca cu furculita
- samburii de masline/cirese se scipa discret in pumn si apoi se pun pe farfurie
- citricele servite in coaja se mananca cu lingurita
- piersicile, prunele, nectarinele si caisele se taie in jumatate, se scoate samburele cu cutitul si se mananca cu furculita
- ananasul se mananca intotdeauna cu furculita si cutitul!
- produsele de patiserie, tartele cu fructe si prajiturile cu crema se tin cu furculita pe farfurie si se mananca cu lingurita sau daca va este incomod, direct cu furculita
- serbetul servit ca antreu se mananca cu furculita, nu cu lingurita de desert, ori cat de tentant ar parea!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii