Bunele maniere la o masa festiva (2)

Bunele maniere la o masa festiva (2)


Iata cateva bune maniere la o masa festiva:

- cafeaua sau ceaiul se servesc in cani puse pe farfurii. Pe aceastea se pune lingurita si pliculetul gol de ceai si zahar si chiar plicul folosit de ceai infuzat. Daca nu ai farfurie, cere una!

- paharul de vin rosu se tine de la baza lui, iar paharul de vin alb de picior, la fel si cel de sampanie.

- paharul de coniac se poate tine cu ambele maini, pentru a incalzi bautura

- intr-o cafea, ciocolata calda sau alt lichid fierbinte nu se sufla niciodata!

- daca aveti un servet mare pe farfurie, se pune pe brate, servetelele se despaturesc complet inainte de masa. Daca te ridici de la masa, servetul de pe genunchi nu se lasa pe scaun, ci langa farfurie! - merele, perele, gutuile se iau cu mana din cosul cu fructe si se mananca cu furculita si cutitul. Ideal ar fi sa le curatati si de coaja!

- avocado se manaca cu lingurita daca este in coaja, iar adac este adus taiat se mananca cu furculita

- banana se curata cu mana, se taie cu cutitul de desert si se mananca cu furculita

- samburii de masline/cirese se scipa discret in pumn si apoi se pun pe farfurie

- citricele servite in coaja se mananca cu lingurita

- piersicile, prunele, nectarinele si caisele se taie in jumatate, se scoate samburele cu cutitul si se mananca cu furculita

- ananasul se mananca intotdeauna cu furculita si cutitul!

- produsele de patiserie, tartele cu fructe si prajiturile cu crema se tin cu furculita pe farfurie si se mananca cu lingurita sau daca va este incomod, direct cu furculita

- serbetul servit ca antreu se mananca cu furculita, nu cu lingurita de desert, ori cat de tentant ar parea!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
2
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Prajitura cu crema caramel
3
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Cozonac cu fructe uscate
4
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Prajitura Regina Maria
5
Prajituri

Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos....

Prajitura Regina Maria
Parteneri
Rulada imbunatatita din piept de porc
Bucataras.RO

Rulada imbunatatita din piept de porc

Am facut rost de o bucata de piept de porc cu sorici si am hotarat sa fac o rulada si mai buna pentru dus la Bengalionu...

Rulada imbunatatita din piept de porc
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori