Bunele maniere la o masa festiva (2)

Bunele maniere la o masa festiva (2)


Iata cateva bune maniere la o masa festiva:

- cafeaua sau ceaiul se servesc in cani puse pe farfurii. Pe aceastea se pune lingurita si pliculetul gol de ceai si zahar si chiar plicul folosit de ceai infuzat. Daca nu ai farfurie, cere una!

- paharul de vin rosu se tine de la baza lui, iar paharul de vin alb de picior, la fel si cel de sampanie.

- paharul de coniac se poate tine cu ambele maini, pentru a incalzi bautura

- intr-o cafea, ciocolata calda sau alt lichid fierbinte nu se sufla niciodata!

- daca aveti un servet mare pe farfurie, se pune pe brate, servetelele se despaturesc complet inainte de masa. Daca te ridici de la masa, servetul de pe genunchi nu se lasa pe scaun, ci langa farfurie! - merele, perele, gutuile se iau cu mana din cosul cu fructe si se mananca cu furculita si cutitul. Ideal ar fi sa le curatati si de coaja!

- avocado se manaca cu lingurita daca este in coaja, iar adac este adus taiat se mananca cu furculita

- banana se curata cu mana, se taie cu cutitul de desert si se mananca cu furculita

- samburii de masline/cirese se scipa discret in pumn si apoi se pun pe farfurie

- citricele servite in coaja se mananca cu lingurita

- piersicile, prunele, nectarinele si caisele se taie in jumatate, se scoate samburele cu cutitul si se mananca cu furculita

- ananasul se mananca intotdeauna cu furculita si cutitul!

- produsele de patiserie, tartele cu fructe si prajiturile cu crema se tin cu furculita pe farfurie si se mananca cu lingurita sau daca va este incomod, direct cu furculita

- serbetul servit ca antreu se mananca cu furculita, nu cu lingurita de desert, ori cat de tentant ar parea!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de vacuta
3
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
4
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Ciorba de legume cu perisoare
5
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Parteneri
Rosii uscate, in ulei de masline
Bucataras.RO

Rosii uscate, in ulei de masline

Anul trecut am descoperit pe site-ul lalena.ro o reteta minunata de rosii uscate, extreme de aromate si bune la orice: simple...

Rosii uscate, in ulei de masline
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!