CIVILIZAT IN BUCATARIE

Va propunem cateva reguli de baza care va pot ajuta: - Painea din farfurie sau cosulet se ia cu mana si se plaseaza in farfurioara pentru paine. Se servesc bucatele mici . - Pateul sau untul se ia cu cutitul personal si se plaseaza pe farfurie din partea dreapta. Feliuta de paine din farfurioara se unge cu unt. În cazul cand pe masa lipsesc farfurioarele pentru paine, bucatelele se aranjeaza pe marginea farfuriei de gustari. - Ouale se servesc in vesela speciala cu o lingurita mica pentru oua. Cele fierte tari se curata de coaja si se servesc cu sos, se mananca cu ajutorul furculitei. - Bucatele calde din peste se servesc cu tacamurile pentru peste (cutit, furculita). Oasele se pun pe marginea farfurioarei. - Julienul se mananca cu ajutorul unei lingurite mici de tip „moco”. - Bucatele calde si reci din carne se taie cu ajutorul cutitului si se servesc cu furculita. Nu se taie intreaga bucata de carne in portii mai mici, ci se portioneaza imediat la servire. - Preparatele din masa tocata, nu se taie cu cutitul, dar se portioneaza cu furculita. - Budincile – se servesc cu furculita, tinand-o in mana dreapta. În acest caz aranjand masa, plasam furculita in partea dreapta a farfurioarei. - Caviarul se serveste in vesela de sticla, sau din alpaca amestecate cu gheata. Se servesc cu paine prajita. Cu ajutorul linguritei se pun pe paine si se mananca cu mana. - Dulciurile se pot servi intr-o farfurie mare comuna, din care oaspetii isi iau atat cat doresc, sau se pot servi portionate in vesela de sticla. Cremele, jeleurile, inghetata se mananca cu ajutorul linguritei. - Merele mai intai de toate se taie cu cutitul pentru fructe in 4-8 parti, se inlatura cotorul si apoi se serveste cate o bucatica. - Prunele si caisele se desfac in jumatati si se inlatura samburele. - Bobitele se culeg de pe strugure, se plaseaza in farfurioara personala, si se servesc cate una. - Mandarinele se curata de coaja cu mana si se imparte in feliute. - Bananelor li se inlatura coaja si se servesc cu lingurita de desert. - Pepenii verzi si galbeni se servesc portionati in felii, si se mananca mijlocul cu lingurita sau furculita pentru desert. În timpul mesei tacamurile se tin in mana. Finisand servirea, furculita se plaseaza in partea stanga a farfurioarei, cutitul in dreapta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
3
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Parteneri
Rulada cu spanac si rosii uscate la slow cooker Crock-Pot  5,7 L Hinged Lid
Bucataras.RO

Rulada cu spanac si rosii uscate la slow cooker Crock-Pot 5,7 L Hinged Lid

Cine-a zis ca trebuie sa renunti la carne doar pentru ca-i cald afara?

Rulada cu spanac si rosii uscate la slow cooker Crock-Pot 5,7 L Hinged Lid
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa