Va propunem cateva reguli de baza care va pot ajuta: - Painea din farfurie sau cosulet se ia cu mana si se plaseaza in farfurioara pentru paine. Se servesc bucatele mici . - Pateul sau untul se ia cu cutitul personal si se plaseaza pe farfurie din partea dreapta. Feliuta de paine din farfurioara se unge cu unt. În cazul cand pe masa lipsesc farfurioarele pentru paine, bucatelele se aranjeaza pe marginea farfuriei de gustari. - Ouale se servesc in vesela speciala cu o lingurita mica pentru oua. Cele fierte tari se curata de coaja si se servesc cu sos, se mananca cu ajutorul furculitei. - Bucatele calde din peste se servesc cu tacamurile pentru peste (cutit, furculita). Oasele se pun pe marginea farfurioarei. - Julienul se mananca cu ajutorul unei lingurite mici de tip „moco”. - Bucatele calde si reci din carne se taie cu ajutorul cutitului si se servesc cu furculita. Nu se taie intreaga bucata de carne in portii mai mici, ci se portioneaza imediat la servire. - Preparatele din masa tocata, nu se taie cu cutitul, dar se portioneaza cu furculita. - Budincile – se servesc cu furculita, tinand-o in mana dreapta. În acest caz aranjand masa, plasam furculita in partea dreapta a farfurioarei. - Caviarul se serveste in vesela de sticla, sau din alpaca amestecate cu gheata. Se servesc cu paine prajita. Cu ajutorul linguritei se pun pe paine si se mananca cu mana. - Dulciurile se pot servi intr-o farfurie mare comuna, din care oaspetii isi iau atat cat doresc, sau se pot servi portionate in vesela de sticla. Cremele, jeleurile, inghetata se mananca cu ajutorul linguritei. - Merele mai intai de toate se taie cu cutitul pentru fructe in 4-8 parti, se inlatura cotorul si apoi se serveste cate o bucatica. - Prunele si caisele se desfac in jumatati si se inlatura samburele. - Bobitele se culeg de pe strugure, se plaseaza in farfurioara personala, si se servesc cate una. - Mandarinele se curata de coaja cu mana si se imparte in feliute. - Bananelor li se inlatura coaja si se servesc cu lingurita de desert. - Pepenii verzi si galbeni se servesc portionati in felii, si se mananca mijlocul cu lingurita sau furculita pentru desert. În timpul mesei tacamurile se tin in mana. Finisand servirea, furculita se plaseaza in partea stanga a farfurioarei, cutitul in dreapta
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiAceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...
Aluat dulce pentru placinta• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazareO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajRetete usoare de Primavara!
Chec aperitiv cu urzici proaspeteMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii