Va propunem cateva reguli de baza care va pot ajuta: - Painea din farfurie sau cosulet se ia cu mana si se plaseaza in farfurioara pentru paine. Se servesc bucatele mici . - Pateul sau untul se ia cu cutitul personal si se plaseaza pe farfurie din partea dreapta. Feliuta de paine din farfurioara se unge cu unt. În cazul cand pe masa lipsesc farfurioarele pentru paine, bucatelele se aranjeaza pe marginea farfuriei de gustari. - Ouale se servesc in vesela speciala cu o lingurita mica pentru oua. Cele fierte tari se curata de coaja si se servesc cu sos, se mananca cu ajutorul furculitei. - Bucatele calde din peste se servesc cu tacamurile pentru peste (cutit, furculita). Oasele se pun pe marginea farfurioarei. - Julienul se mananca cu ajutorul unei lingurite mici de tip „moco”. - Bucatele calde si reci din carne se taie cu ajutorul cutitului si se servesc cu furculita. Nu se taie intreaga bucata de carne in portii mai mici, ci se portioneaza imediat la servire. - Preparatele din masa tocata, nu se taie cu cutitul, dar se portioneaza cu furculita. - Budincile – se servesc cu furculita, tinand-o in mana dreapta. În acest caz aranjand masa, plasam furculita in partea dreapta a farfurioarei. - Caviarul se serveste in vesela de sticla, sau din alpaca amestecate cu gheata. Se servesc cu paine prajita. Cu ajutorul linguritei se pun pe paine si se mananca cu mana. - Dulciurile se pot servi intr-o farfurie mare comuna, din care oaspetii isi iau atat cat doresc, sau se pot servi portionate in vesela de sticla. Cremele, jeleurile, inghetata se mananca cu ajutorul linguritei. - Merele mai intai de toate se taie cu cutitul pentru fructe in 4-8 parti, se inlatura cotorul si apoi se serveste cate o bucatica. - Prunele si caisele se desfac in jumatati si se inlatura samburele. - Bobitele se culeg de pe strugure, se plaseaza in farfurioara personala, si se servesc cate una. - Mandarinele se curata de coaja cu mana si se imparte in feliute. - Bananelor li se inlatura coaja si se servesc cu lingurita de desert. - Pepenii verzi si galbeni se servesc portionati in felii, si se mananca mijlocul cu lingurita sau furculita pentru desert. În timpul mesei tacamurile se tin in mana. Finisand servirea, furculita se plaseaza in partea stanga a farfurioarei, cutitul in dreapta
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe face o maia dupa care se framanta bine aluatul din faina lapte cald si sare . Aluatul este bun si pentru paine. Se lasa la...
Placinta cu branza ca in MaramuresEste pentru prima data cand fac aceasta tocana de legume si a iesit grozav de buna, datorita legumelor de tot felul! Va invit...
Tocana de legume cu orezO reteta special creata pentru fetita mea in care am evitat prajeala si pentru ca nu este "prietena cu smantana"iam folosit...
Dovlecei cu carne si crema de cocosPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloPieptul de pui poate deveni o masa sofisticata daca ii faci cu condimente bune. Reteta video de mai sus te va ajuta sa iti...
Piept de pui in crusta de mustarSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii