CIVILIZAT IN BUCATARIE

Va propunem cateva reguli de baza care va pot ajuta: - Painea din farfurie sau cosulet se ia cu mana si se plaseaza in farfurioara pentru paine. Se servesc bucatele mici . - Pateul sau untul se ia cu cutitul personal si se plaseaza pe farfurie din partea dreapta. Feliuta de paine din farfurioara se unge cu unt. În cazul cand pe masa lipsesc farfurioarele pentru paine, bucatelele se aranjeaza pe marginea farfuriei de gustari. - Ouale se servesc in vesela speciala cu o lingurita mica pentru oua. Cele fierte tari se curata de coaja si se servesc cu sos, se mananca cu ajutorul furculitei. - Bucatele calde din peste se servesc cu tacamurile pentru peste (cutit, furculita). Oasele se pun pe marginea farfurioarei. - Julienul se mananca cu ajutorul unei lingurite mici de tip „moco”. - Bucatele calde si reci din carne se taie cu ajutorul cutitului si se servesc cu furculita. Nu se taie intreaga bucata de carne in portii mai mici, ci se portioneaza imediat la servire. - Preparatele din masa tocata, nu se taie cu cutitul, dar se portioneaza cu furculita. - Budincile – se servesc cu furculita, tinand-o in mana dreapta. În acest caz aranjand masa, plasam furculita in partea dreapta a farfurioarei. - Caviarul se serveste in vesela de sticla, sau din alpaca amestecate cu gheata. Se servesc cu paine prajita. Cu ajutorul linguritei se pun pe paine si se mananca cu mana. - Dulciurile se pot servi intr-o farfurie mare comuna, din care oaspetii isi iau atat cat doresc, sau se pot servi portionate in vesela de sticla. Cremele, jeleurile, inghetata se mananca cu ajutorul linguritei. - Merele mai intai de toate se taie cu cutitul pentru fructe in 4-8 parti, se inlatura cotorul si apoi se serveste cate o bucatica. - Prunele si caisele se desfac in jumatati si se inlatura samburele. - Bobitele se culeg de pe strugure, se plaseaza in farfurioara personala, si se servesc cate una. - Mandarinele se curata de coaja cu mana si se imparte in feliute. - Bananelor li se inlatura coaja si se servesc cu lingurita de desert. - Pepenii verzi si galbeni se servesc portionati in felii, si se mananca mijlocul cu lingurita sau furculita pentru desert. În timpul mesei tacamurile se tin in mana. Finisand servirea, furculita se plaseaza in partea stanga a farfurioarei, cutitul in dreapta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Prajitura cu crema caramel
2
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Cozonac cu fructe uscate
3
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Poale-n brau (branzoaice)
4
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan
5
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Parteneri
Tocana de primavara ploioasa
Bucataras.RO

Tocana de primavara ploioasa

Azi am facut slalom printre brazdele mustind a apa si ploaia care ma ameninta ca ma scoate din gradina. Am apucat sa pun...

Tocana de primavara ploioasa
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori