La o masa festiva, se servesc intai femeile. Daca femeile sunt de varste diferite, vor fi servite mai intai femeile cele mai in varsta si apoi cele tinere. Dupa servirea tuturor femeilor se servesc barbatii. In general toate preparatele se servesc la masa pe partea stanga a oaspetilor. Fac exceptie cestile de ceai sau cafea, torturile si inghetata care se servesc prin partea dreapta a celor ce stau la masa. De asemenea bauturile, apa minerala se servesc prin dreapta. Vesela intrebuintata se debaraseaza prin dreapta oaspetilor. La gustari se pot servi ca bauturi aperitiv: tuica, vodca, whisky,vermut etc. La preparatele din legume, peste si din legume cu carne se servesc vinuri albe sau bere. La fripturi si preparate din carne de vanat se servesc vinuri rosii. La deserturi se poate servi sampanie Dupa servirea deserturilor si la cafea se pot servi coniacuri si lichioruri. Bauturile nu se servesc toate la aceeasi temperatura, asa de exemplu bauturile aperitiv se servesc racite la temperaturi intre +6 si +8 grade Celsius. Vinurile albe se aduc la masa racite la temperatura de +8pana la + 10 grade. Berea se serveste la temperatura intre +13 si +14 grade. Vinurile rosii nu se racesc si se servesc la temperatura camerei. Sampania se raceste si se serveste la temperatura de +1pana la +2 grade Celsius. La servirea oaspetilor trebuie sa fie respectate aceste reguli. Numai asa puteti deveni gazda perfecta.
Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaPentru ostropel de pui cu tomate si usturoi spalam carnea si o condimentam dupa care prajim pulpele in putin ulei pana se...
Ostropel de pui cu tomate si usturoiO supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se...
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjelRogolah este o reteta culinara minunata de cornulete foarte fragede, umplute cu nuca si scortisoara. Cornuletele se pot umple...
Rogolah, cornulete foarte fragede1. Incalzim cuptorul la 175°C ptr. ventilatie, sau 200°C la normal. 2. Acoperim fundul formei de tort(26 cm diametru)...
Tort cu branza si friscaAcest chec este unul din deserturile favorite ale familiei mele. Reteta am invatat-o de la soacra mea, cu multi ani in urma....
Chec cu morcov, nuca si stafideAceasta reteta de prajitura cu crema de ness este delicioasa, cu blat crocant cu cocos. Este o prajitura foarte aspectuoasa,...
Prajitura alba cu crema de nessOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii