La o masa festiva, se servesc intai femeile. Daca femeile sunt de varste diferite, vor fi servite mai intai femeile cele mai in varsta si apoi cele tinere. Dupa servirea tuturor femeilor se servesc barbatii. In general toate preparatele se servesc la masa pe partea stanga a oaspetilor. Fac exceptie cestile de ceai sau cafea, torturile si inghetata care se servesc prin partea dreapta a celor ce stau la masa. De asemenea bauturile, apa minerala se servesc prin dreapta. Vesela intrebuintata se debaraseaza prin dreapta oaspetilor. La gustari se pot servi ca bauturi aperitiv: tuica, vodca, whisky,vermut etc. La preparatele din legume, peste si din legume cu carne se servesc vinuri albe sau bere. La fripturi si preparate din carne de vanat se servesc vinuri rosii. La deserturi se poate servi sampanie Dupa servirea deserturilor si la cafea se pot servi coniacuri si lichioruri. Bauturile nu se servesc toate la aceeasi temperatura, asa de exemplu bauturile aperitiv se servesc racite la temperaturi intre +6 si +8 grade Celsius. Vinurile albe se aduc la masa racite la temperatura de +8pana la + 10 grade. Berea se serveste la temperatura intre +13 si +14 grade. Vinurile rosii nu se racesc si se servesc la temperatura camerei. Sampania se raceste si se serveste la temperatura de +1pana la +2 grade Celsius. La servirea oaspetilor trebuie sa fie respectate aceste reguli. Numai asa puteti deveni gazda perfecta.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseUn tort cu ciocolată este întotdeauna un dulce savuros apreciat de toată lumea. Poate fi alegerea perfectă atunci când...
Tort duo de ciocolatăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii