La o masa festiva, se servesc intai femeile. Daca femeile sunt de varste diferite, vor fi servite mai intai femeile cele mai in varsta si apoi cele tinere. Dupa servirea tuturor femeilor se servesc barbatii. In general toate preparatele se servesc la masa pe partea stanga a oaspetilor. Fac exceptie cestile de ceai sau cafea, torturile si inghetata care se servesc prin partea dreapta a celor ce stau la masa. De asemenea bauturile, apa minerala se servesc prin dreapta. Vesela intrebuintata se debaraseaza prin dreapta oaspetilor. La gustari se pot servi ca bauturi aperitiv: tuica, vodca, whisky,vermut etc. La preparatele din legume, peste si din legume cu carne se servesc vinuri albe sau bere. La fripturi si preparate din carne de vanat se servesc vinuri rosii. La deserturi se poate servi sampanie Dupa servirea deserturilor si la cafea se pot servi coniacuri si lichioruri. Bauturile nu se servesc toate la aceeasi temperatura, asa de exemplu bauturile aperitiv se servesc racite la temperaturi intre +6 si +8 grade Celsius. Vinurile albe se aduc la masa racite la temperatura de +8pana la + 10 grade. Berea se serveste la temperatura intre +13 si +14 grade. Vinurile rosii nu se racesc si se servesc la temperatura camerei. Sampania se raceste si se serveste la temperatura de +1pana la +2 grade Celsius. La servirea oaspetilor trebuie sa fie respectate aceste reguli. Numai asa puteti deveni gazda perfecta.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii