Cum se servesc bauturile si mancarurile

(0)
admin postat de
La o masa festiva, se servesc intai femeile. Daca femeile sunt de varste diferite, vor fi servite mai intai femeile cele mai in varsta si apoi cele tinere. Dupa servirea tuturor femeilor se servesc barbatii.

 

In general toate preparatele se servesc la masa pe partea stanga a oaspetilor. Fac exceptie cestile de ceai sau cafea, torturile si inghetata care se servesc prin partea dreapta a celor ce stau la masa. De asemenea bauturile, apa minerala se servesc prin dreapta.

Vesela intrebuintata se debaraseaza prin dreapta oaspetilor.

La gustari se pot servi ca bauturi aperitiv: tuica, vodca, whisky,vermut etc.

La preparatele din legume, peste si din legume cu carne se servesc vinuri albe sau bere.

La fripturi si preparate din carne de vanat se servesc vinuri rosii.

La deserturi se poate servi sampanie

Dupa servirea deserturilor si la cafea se pot servi coniacuri si lichioruri.

Bauturile nu se servesc toate la aceeasi temperatura, asa de exemplu bauturile aperitiv se servesc racite la temperaturi intre +6 si +8 grade Celsius.

Vinurile albe se aduc la masa racite la temperatura de +8pana la + 10 grade. Berea se serveste la temperatura intre +13 si +14 grade. Vinurile rosii nu se racesc si se servesc la temperatura camerei. Sampania se raceste si se serveste la temperatura de +1pana la +2 grade Celsius.

La servirea oaspetilor trebuie sa fie respectate aceste reguli. Numai asa puteti ...
deveni gazda perfecta.
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite