Eticheta cere sa ne comportam intr-un anumit fel si, de aceea, este bine sa cunoastem modul in care trebuie sa folosim acest obiect de nelipsit la masa. Desi initial servetul nu avea o importanta foarte mare la masa, fiind folosit numai pentru indepartarea resturilor, in cazul unei mese formale, la restaurant sau acasa, servetul a devenit un obiect au o abordare 'delicata'. Cu cat evenimentul este mai formal, cu atat mai multa atentie trebuie sa acordam modului in care ne asezam la masa, in care mancam si in care folosim sevetul. Pentru inceput, dupa ce te asezi la masa, trebuie sa iei servetul din locul in care este impaturat in fata ta, pe masa. Trebuie despaturit si asezat in poala; in cazul unor restaurante foarte formale, se poate ca insusi ospatarul sa faca acest lucru pentru tine. In cazul in care servetul cade pe jos, nu te apleca dupa el. Trebuie sa ceri unul nou. La finalul mesei, servetul se lasa langa farfurie; ai grija sa nu fie foarte mototolit sau impaturat. Servetul nu se lasa pe scaun si nici nu se impatureste, pentru ca asta ar insemna ca presupui ca gazda il va refolosi, fara sa il curete. O superstitie spune ca acela care isi lasa servetul pe scaun, nu se va mai aseza niciodata la masa respectiva.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiEste un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...
Chec aperitivTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniAnul acesta am pus impreuna cu mama gogonele colorate si dragute, ne-am jucat aranjandu-le in borcane, dar cel mai mult o sa...
Gogonele in saramuraReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe face o maia dupa care se framanta bine aluatul din faina lapte cald si sare . Aluatul este bun si pentru paine. Se lasa la...
Placinta cu branza ca in MaramuresIngredientele, doar le-am enumerat deoarece fiecare in parte va adauga atat cat doreste , mai mult sau mai putin.
Pizza cu trei feluri de brânzăSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii