Eticheta cere sa ne comportam intr-un anumit fel si, de aceea, este bine sa cunoastem modul in care trebuie sa folosim acest obiect de nelipsit la masa. Desi initial servetul nu avea o importanta foarte mare la masa, fiind folosit numai pentru indepartarea resturilor, in cazul unei mese formale, la restaurant sau acasa, servetul a devenit un obiect au o abordare 'delicata'. Cu cat evenimentul este mai formal, cu atat mai multa atentie trebuie sa acordam modului in care ne asezam la masa, in care mancam si in care folosim sevetul. Pentru inceput, dupa ce te asezi la masa, trebuie sa iei servetul din locul in care este impaturat in fata ta, pe masa. Trebuie despaturit si asezat in poala; in cazul unor restaurante foarte formale, se poate ca insusi ospatarul sa faca acest lucru pentru tine. In cazul in care servetul cade pe jos, nu te apleca dupa el. Trebuie sa ceri unul nou. La finalul mesei, servetul se lasa langa farfurie; ai grija sa nu fie foarte mototolit sau impaturat. Servetul nu se lasa pe scaun si nici nu se impatureste, pentru ca asta ar insemna ca presupui ca gazda il va refolosi, fara sa il curete. O superstitie spune ca acela care isi lasa servetul pe scaun, nu se va mai aseza niciodata la masa respectiva.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii