Eticheta cere sa ne comportam intr-un anumit fel si, de aceea, este bine sa cunoastem modul in care trebuie sa folosim acest obiect de nelipsit la masa. Desi initial servetul nu avea o importanta foarte mare la masa, fiind folosit numai pentru indepartarea resturilor, in cazul unei mese formale, la restaurant sau acasa, servetul a devenit un obiect au o abordare 'delicata'. Cu cat evenimentul este mai formal, cu atat mai multa atentie trebuie sa acordam modului in care ne asezam la masa, in care mancam si in care folosim sevetul. Pentru inceput, dupa ce te asezi la masa, trebuie sa iei servetul din locul in care este impaturat in fata ta, pe masa. Trebuie despaturit si asezat in poala; in cazul unor restaurante foarte formale, se poate ca insusi ospatarul sa faca acest lucru pentru tine. In cazul in care servetul cade pe jos, nu te apleca dupa el. Trebuie sa ceri unul nou. La finalul mesei, servetul se lasa langa farfurie; ai grija sa nu fie foarte mototolit sau impaturat. Servetul nu se lasa pe scaun si nici nu se impatureste, pentru ca asta ar insemna ca presupui ca gazda il va refolosi, fara sa il curete. O superstitie spune ca acela care isi lasa servetul pe scaun, nu se va mai aseza niciodata la masa respectiva.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii