Foloseste servetul ...cu eticheta

Eticheta cere sa ne comportam intr-un anumit fel si, de aceea, este bine sa cunoastem modul in care trebuie sa folosim acest obiect de nelipsit la masa. Desi initial servetul nu avea o importanta foarte mare la masa, fiind folosit numai pentru indepartarea resturilor, in cazul unei mese formale, la restaurant sau acasa, servetul a devenit un obiect au o abordare 'delicata'. Cu cat evenimentul este mai formal, cu atat mai multa atentie trebuie sa acordam modului in care ne asezam la masa, in care mancam si in care folosim sevetul. Pentru inceput, dupa ce te asezi la masa, trebuie sa iei servetul din locul in care este impaturat in fata ta, pe masa. Trebuie despaturit si asezat in poala; in cazul unor restaurante foarte formale, se poate ca insusi ospatarul sa faca acest lucru pentru tine. In cazul in care servetul cade pe jos, nu te apleca dupa el. Trebuie sa ceri unul nou. La finalul mesei, servetul se lasa langa farfurie; ai grija sa nu fie foarte mototolit sau impaturat. Servetul nu se lasa pe scaun si nici nu se impatureste, pentru ca asta ar insemna ca presupui ca gazda il va refolosi, fara sa il curete. O superstitie spune ca acela care isi lasa servetul pe scaun, nu se va mai aseza niciodata la masa respectiva.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat, o mancare de sezon delicioasa.

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Reteta olteneasca: Ciorba de dovlecei umpluti

Reteta olteneasca: Ciorba de dovlecei umpluti

Ciorba de dovlecei umpluti este o reteta olteneasca delicioasa, o ciorba consistenta, o reteta de ciorba de vara.

Reteta olteneasca: Ciorba de dovlecei umpluti
Cele mai apreciate rețete
Orez cu prune uscate
1
Mancaruri cu orez

Orez cu prune uscate

Am pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...

Orez cu prune uscate
Salata de menta cu rosii
2
Salate de legume

Salata de menta cu rosii

Salata de menta cu rosii este o salata simpla si delicioasa. Se aseaza ingredientele in straturi. Se da la rece doua ora...

Salata de menta cu rosii
Salata de morcov cu telina
3
Salate de legume

Salata de morcov cu telina

Salata de morcov cu telina este usoara si gustoasa. Pentru prepararea acestei salate aveti nevoie de morcovi, telina, ardei,...

Salata de morcov cu telina
Compot de prune
4
Compoturi

Compot de prune

Fructele se spala, se pun in borcane sau in sticle cu gatul larg si se acopera cu zahar. Se pune peste zahar un plic de zahar...

Compot de prune
Nectar de caise
5
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Mancare de bame
Bucataras.RO

Mancare de bame

Calitatea mancarii depinde foarte mult de marimea si tipul bamelor. Vom alege bame de culoare verde , cat mai micute. Daca...

Mancare de bame
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
ReteteCulinare.RO

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia