Stii ca barbatul intra in restaurant inaintea femeii? Si ca ea este cea care are prioritate in alegerea locului? Afla cum trebuie sa te comporti pentru a nu face o impresie neplacuta celor de linga tine.
La intrare
La intrarea in restaurant, barbatul deschide usa femeii, lasind-o sa treaca in fata, pentru a intra prima. Aveti grija la persoanele din spate care doresc sa intre, sa nu le trintiti usa in nas. Asteptati pina reusesc sa ajunga in apropiere, tinind usa. Primul care intra in local este barbatul, pentru a feri doamna de privirile indiscrete ale celorlalti si pentru a cauta o masa libera.
Cind sinteti intr-un local, trebuie sa va comportati cu bun simt, fara a atrage atentia asupra dumneavoastra. Trebuie sa respectati obiceiurile localului. De exemplu, daca va asteapta un chelner sa va conduca la masa nu treceti pe linga el ca si cum nu l-ati vedea, din dorinta de a merge singur la masa pe care o doriti. Daca restaurantul are si garderoba, nu va temeti sa lasati hainele. Daca le veti aseza pe spatarul scaunului nu veti face o impresie placuta. In cazul in care nu exista garderoba, este posibil sa fie suporturi speciale pe perete sau cuiere in interior. De asemenea, trebuie sa stiti ca unele restaurante au zone speciale pentru fumatori si sa respectati acest obicei.
Servirea mesei
La masa se asaza intii femeia, care are prioritate in alegerea locului. Barbatul trebuie sa ii tina scaunul, dupa care se va aseza pe locul din partea opusa sau alaturi. Daca nu este nici o masa libera, va puteti aseza la masa cu alte persoane, dar numai dupa ce ati cerut, in prealabil, acordul. Meniul trebuie consultat de fiecare in parte, dupa care domnul va da comanda chelnerului. O adevarata doamna evita sa discute cu ospatarul, pe tot parcursul mesei.
In timpul mesei, nu priviti insistent vecinii, nu ii comentati, nu vorbiti sau rideti galagios. Nu veti face decit sa atrageti privirile suparate ale celorlalti. Asezati-va confortabil in scaun. Servetul nu trebuie tinut pe genunchi, ci se foloseste doar pentru stergerea gurii. La sfirsit, se impatureste frumos si se pune intr-o parte.
Daca, in lipsa chelnerului, barbatul serveste bauturile, nu va pune sticla pe masa, ci in frapiera. Vinurile se degusta la inceput de catre domn, care se decide asupra celui potrivit. Daca v-a facut recomandari chelnerul, luati-le in considerare. El ar putea sti, de exemplu, ca pestele merge cu vin alb, friptura cu vin rosu.
Reclamatiile nu trebuie facute cu voce tare. Evitati cearta cu chelnerul, adresindu-va direct sefului de sala sau patronului.
Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiSe potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice
Prajitura cu jeleu de cirese si crema de friscaO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare.
Ciorba cu carne de porcRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinatePrajitura Alba ca zapada, cu crema fina si racoritoare de lamaie, iti va rasfata toate simturile! Pare complicat de facut,...
Prajitura Alba ca zapada - Reteta videoSalvasem reteta de pe un site,nu va zic cat de bun a fost....te lingi pe degete!
Somon in crusta de parmezan la cuptor
Comentarii