Stii ca barbatul intra in restaurant inaintea femeii? Si ca ea este cea care are prioritate in alegerea locului? Afla cum trebuie sa te comporti pentru a nu face o impresie neplacuta celor de linga tine.
La intrare
La intrarea in restaurant, barbatul deschide usa femeii, lasind-o sa treaca in fata, pentru a intra prima. Aveti grija la persoanele din spate care doresc sa intre, sa nu le trintiti usa in nas. Asteptati pina reusesc sa ajunga in apropiere, tinind usa. Primul care intra in local este barbatul, pentru a feri doamna de privirile indiscrete ale celorlalti si pentru a cauta o masa libera.
Cind sinteti intr-un local, trebuie sa va comportati cu bun simt, fara a atrage atentia asupra dumneavoastra. Trebuie sa respectati obiceiurile localului. De exemplu, daca va asteapta un chelner sa va conduca la masa nu treceti pe linga el ca si cum nu l-ati vedea, din dorinta de a merge singur la masa pe care o doriti. Daca restaurantul are si garderoba, nu va temeti sa lasati hainele. Daca le veti aseza pe spatarul scaunului nu veti face o impresie placuta. In cazul in care nu exista garderoba, este posibil sa fie suporturi speciale pe perete sau cuiere in interior. De asemenea, trebuie sa stiti ca unele restaurante au zone speciale pentru fumatori si sa respectati acest obicei.
Servirea mesei
La masa se asaza intii femeia, care are prioritate in alegerea locului. Barbatul trebuie sa ii tina scaunul, dupa care se va aseza pe locul din partea opusa sau alaturi. Daca nu este nici o masa libera, va puteti aseza la masa cu alte persoane, dar numai dupa ce ati cerut, in prealabil, acordul. Meniul trebuie consultat de fiecare in parte, dupa care domnul va da comanda chelnerului. O adevarata doamna evita sa discute cu ospatarul, pe tot parcursul mesei.
In timpul mesei, nu priviti insistent vecinii, nu ii comentati, nu vorbiti sau rideti galagios. Nu veti face decit sa atrageti privirile suparate ale celorlalti. Asezati-va confortabil in scaun. Servetul nu trebuie tinut pe genunchi, ci se foloseste doar pentru stergerea gurii. La sfirsit, se impatureste frumos si se pune intr-o parte.
Daca, in lipsa chelnerului, barbatul serveste bauturile, nu va pune sticla pe masa, ci in frapiera. Vinurile se degusta la inceput de catre domn, care se decide asupra celui potrivit. Daca v-a facut recomandari chelnerul, luati-le in considerare. El ar putea sti, de exemplu, ca pestele merge cu vin alb, friptura cu vin rosu.
Reclamatiile nu trebuie facute cu voce tare. Evitati cearta cu chelnerul, adresindu-va direct sefului de sala sau patronului.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postPizza vegetariana su de post este foarte gustoasa. Pentru aceasta reteta trebuie intai pregatit blatul de pizza.
Pizza vegetariana - de postSe oparesc maslinele, apoi se curata de samburi si se trec prin masina de tocat. Se adauga paine inmuiata si stoarsa si se...
Pasta de masline cu ceapaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaO prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiPentru aceasta reteta m-am inspirat de la Oana, numai ca am avut cirese mai multe si le-am inghesuit pe toate in aceasta...
Desert negresa cu nuci si cireseReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii