Manierele culinare ale japonezilor

  Statul la masa   Multi japonezi traditionalisti prefera sa manance la mese foarte joase, aproape lipite de podea. In acest caz, scaunele sunt inlocuite de perne, iar cel mai indicat este sa stai in genunchi – in acest fel iti vei exprima politerea fata de gazde.   Formulele de adresare   Inainte de a incepe sa mananci, este politicos sa spui ,,itadakimasu,, – care se traduce prin ,, primesc cu recunostinta aceasta mancare! ,,. La sfarsitul mesei este indicat sa spui "gochisosama (deshita)" – adica ,,multumesc pentru masa!,,   Portiile individuale si portiile comune   De multe ori, japonezii prefera sa aseze pe masa vase din care sa se serveasca toata lumea, in loc sa aduca portii pentru fiecare invitat. Cand te servesti dintr-o farfurie, iti recomandam sa iei mancarea ajutandu-te de niste betigase nefolosite sau puse pe masa in acest scop. Este total nepoliticos sa folosesti betigasele cu care deja ai mancat pentru a-ti umple farfuria.   Reguli generale   Nu iti sufla nasul in public, cu atat mai putin atunci cand esti la masa. Japonezii il considera un gest de impolitete. Mananca tot ceea ce ai in farfurie, mai ales daca ai fost servit cu o portie de orez. Dupa ce mananci, incearca sa asezi toate vasele in pozitia initiala, de la inceputul mesei. Aceasta regula se aplica si in ceea ce priveste betisoarele cu care ai mancat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori