Manierele culinare ale japonezilor

  Statul la masa   Multi japonezi traditionalisti prefera sa manance la mese foarte joase, aproape lipite de podea. In acest caz, scaunele sunt inlocuite de perne, iar cel mai indicat este sa stai in genunchi – in acest fel iti vei exprima politerea fata de gazde.   Formulele de adresare   Inainte de a incepe sa mananci, este politicos sa spui ,,itadakimasu,, – care se traduce prin ,, primesc cu recunostinta aceasta mancare! ,,. La sfarsitul mesei este indicat sa spui "gochisosama (deshita)" – adica ,,multumesc pentru masa!,,   Portiile individuale si portiile comune   De multe ori, japonezii prefera sa aseze pe masa vase din care sa se serveasca toata lumea, in loc sa aduca portii pentru fiecare invitat. Cand te servesti dintr-o farfurie, iti recomandam sa iei mancarea ajutandu-te de niste betigase nefolosite sau puse pe masa in acest scop. Este total nepoliticos sa folosesti betigasele cu care deja ai mancat pentru a-ti umple farfuria.   Reguli generale   Nu iti sufla nasul in public, cu atat mai putin atunci cand esti la masa. Japonezii il considera un gest de impolitete. Mananca tot ceea ce ai in farfurie, mai ales daca ai fost servit cu o portie de orez. Dupa ce mananci, incearca sa asezi toate vasele in pozitia initiala, de la inceputul mesei. Aceasta regula se aplica si in ceea ce priveste betisoarele cu care ai mancat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Varza cu carne de porc la tuci
Bucataras.RO

Varza cu carne de porc la tuci

A sosit sezonul vezei  .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...

Varza cu carne de porc la tuci
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos