In primul rand, cand dai o petrecere, nu uita sa le mentionezi invitatilor daca tinuta este obligatorie sau daca trebuie sa se imbrace intr-un anumit stil: casual, business, formal sau la patru ace.
In momentul in care primesti o invitatie la o petrecere, in mod cert RSVP (répondez s'il vous plait adica raspundeti va rog) nu contine litera O-pentru optional. Acest lucru inseamna ca trebuie sa raspunzi prompt si din timp daca vei participa sau nu la eveniment; nu e deloc placut sa planuiesti o petrecere pentru 6 persoane, si sa apara si celelalte 10 care nu au raspuns la invitatii.
Daca esti prinsa intr-o discutie plictisitoare in timpul unei petreceri, incearca sa te descurci cu tact. Chiar daca persoana nu iti este cunoscuta, ea este cu siguranta o cunostinta de-a gazdei si nu vrei sa comiti vreo gafa. In primul rand, incearca sa schimbi subiectul discutiei cu ceva mai interesant dar daca nici asa nu ai succes, scuza-te pentru cateva minute pentru a merge sa iti iei ceva de baut sau sa ajuti gazda la servit.
Este politicos sa aduci intotdeauna ceva la o petrecere; fie ca este o sticla de vin, o cutie de ciocolata sau un buchet de flori, acest lucru arata consideratia ta pentru interesul gazdei de a organiza un eveniment.
In cazul in care cineva te abordeaza intr-un mod neplacut, sau esti intrebata despre ceva personal, raspunde politicos si retoric: Dar de ce intrebati? Nu trebuie sa fii nepoliticoasa, dar daca persoana insista, explica-i ca nu doresti sa discuti despre acel lucru.
Daca o petrecere incepe la ora 8 pm, nu e o idée buna sa ajungi mai repede; insa a intarzia doar pentru ca asa este la moda, nu e o idee buna. Mai ales daca petrecerea contine si o invitatie la masa, nu trebuie sa ii lasi pe ceilalti sa te astepte.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii