Poti fi o gazda perfecta!


In primul rand, cand dai o petrecere, nu uita sa le mentionezi invitatilor daca tinuta este obligatorie sau daca trebuie sa se imbrace intr-un anumit stil: casual, business, formal sau la patru ace.

In momentul in care primesti o invitatie la o petrecere, in mod cert RSVP (répondez s'il vous plait adica raspundeti va rog) nu contine litera O-pentru optional. Acest lucru inseamna ca trebuie sa raspunzi prompt si din timp daca vei participa sau nu la eveniment; nu e deloc placut sa planuiesti o petrecere pentru 6 persoane, si sa apara si celelalte 10 care nu au raspuns la invitatii.

Daca esti prinsa intr-o discutie plictisitoare in timpul unei petreceri, incearca sa te descurci cu tact. Chiar daca persoana nu iti este cunoscuta, ea este cu siguranta o cunostinta de-a gazdei si nu vrei sa comiti vreo gafa. In primul rand, incearca sa schimbi subiectul discutiei cu ceva mai interesant dar daca nici asa nu ai succes, scuza-te pentru cateva minute pentru a merge sa iti iei ceva de baut sau sa ajuti gazda la servit.

Este politicos sa aduci intotdeauna ceva la o petrecere; fie ca este o sticla de vin, o cutie de ciocolata sau un buchet de flori, acest lucru arata consideratia ta pentru interesul gazdei de a organiza un eveniment.

In cazul in care cineva te abordeaza intr-un mod neplacut, sau esti intrebata despre ceva personal, raspunde politicos si retoric: Dar de ce intrebati? Nu trebuie sa fii nepoliticoasa, dar daca persoana insista, explica-i ca nu doresti sa discuti despre acel lucru.

Daca o petrecere incepe la ora 8 pm, nu e o idée buna sa ajungi mai repede; insa a intarzia doar pentru ca asa este la moda, nu e o idee buna. Mai ales daca petrecerea contine si o invitatie la masa, nu trebuie sa ii lasi pe ceilalti sa te astepte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Prajitura cu crema caramel
2
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Poale-n brau (branzoaice)
3
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan
4
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Prajitura DELICIU
5
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Parteneri
Prajitura  ''Ziua in care-mi rasfat nevasta''
Bucataras.RO

Prajitura ''Ziua in care-mi rasfat nevasta''

Am facut eu niste combinatii combinatorii care-mi incanta papilele gustative si musai sa-mi caut nevasta s-o rasfat....''Ziua...

Prajitura ''Ziua in care-mi rasfat nevasta''
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori