Pentru multi dintre noi, micul dejun, pranzul sau cina sunt niste etape fugitive ale unor zile agitate in care abia gasim timp sa rezolvam toate problemele. Cu toate acestea, servitul mesei nu trebuie neglijat - mai ales cand primim musafiri sau suntem in vizita, exista cateva aspecte pe care nu trebuie sa le uitam.
1. Cand e vorba de eticheta, foloseste-ti intuitia: nu este necesar ca barbatii sa devina replici ale epocii Victoriene si sa se ridice de fiecare data cand o femeie paraseste masa sau se intoarce la masa. Trebuie doar sa fii politicos. Daca esti invitat la cineva acasa, nu te aseza pana nu se aseaza gazda.
2. Cand nu stii ce sa faci, asteapta sa vezi ce face gazda. Si nu te grabi sa faci ceva de care nu esti sigur, pana nu vezi gazda facand acest lucru- din moment ce esti musafir, ar trebui sa te comporti ca atare. Daca esti in dilema, tine minte ca paharele tale sunt in partea dreapta a farfuriei si painea in partea stanga.
3. Foloseste ‘ustensilele’ incepand cu cele din exterior; daca ai noroc si cinezi la un restaurant cu pretentii, ospatarii vor fi cei care vor indeparta tacamurile pe masura ce le-ai folosit.
4. Odata ce ai folosit un tacam, acesta NU trebuie sa mai atinga fata de masa. Poti sa le sprijini de farfurie sau sa le asezi pe un servet special.
5. Lingura cu supa nu se introduce toata in gura; ea trebuie sa fie umpluta la aproximativ 75% din ‘capacitate’ si nu trebuie sa atinga marginile farfuriei, cu zgomot.
Pofta buna!
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateSe taie bucati carnea de pasare, se sareaza si se pune la prajit in ulei. Cand s-a prajit, se scoate in alt vas. In untura...
Ostropel oltenescTaie crenvurstii in trei bucati egale si infasoara-i individual in felii subtiri de slanina. Taie ardeiul bucati mari si...
Frigarui din crenvursti si slaninaCrema de branza condimentata este un aperitiv delicios si gustos, ce se prepara rapid. Aperitivul crema de branza...
Crema de branza condimentataAlbusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul (150 g) si zeama de lamaie. Apoi se adauga si galbenusurile si se continua sa...
Tarta de fructePune petalele impreunã cu paharul de brandy si jumãtate de sticlã de vin alb sec intr-un vas de punch. Lasã-l 3...
Punch de trandafiriDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii