Rafineaza-ti stilul de a manca

Pentru multi dintre noi, micul dejun, pranzul sau cina sunt niste etape fugitive ale unor zile agitate in care abia gasim timp sa rezolvam toate problemele. Cu toate acestea, servitul mesei nu trebuie neglijat - mai ales cand primim musafiri sau suntem in vizita, exista cateva aspecte pe care nu trebuie sa le uitam.

1. Cand e vorba de eticheta, foloseste-ti intuitia: nu este necesar ca barbatii sa devina replici ale epocii Victoriene si sa se ridice de fiecare data cand o femeie paraseste masa sau se intoarce la masa. Trebuie doar sa fii politicos. Daca esti invitat la cineva acasa, nu te aseza pana nu se aseaza gazda.

2. Cand nu stii ce sa faci, asteapta sa vezi ce face gazda. Si nu te grabi sa faci ceva de care nu esti sigur, pana nu vezi gazda facand acest lucru- din moment ce esti musafir, ar trebui sa te comporti ca atare. Daca esti in dilema, tine minte ca paharele tale sunt in partea dreapta a farfuriei si painea in partea stanga.

3. Foloseste ‘ustensilele’ incepand cu cele din exterior; daca ai noroc si cinezi la un restaurant cu pretentii, ospatarii vor fi cei care vor indeparta tacamurile pe masura ce le-ai folosit.

4. Odata ce ai folosit un tacam, acesta NU trebuie sa mai atinga fata de masa. Poti sa le sprijini de farfurie sau sa le asezi pe un servet special.

5. Lingura cu supa nu se introduce toata in gura; ea trebuie sa fie umpluta la aproximativ 75% din ‘capacitate’ si nu trebuie sa atinga marginile farfuriei, cu zgomot.


Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori