Rafineaza-ti stilul de a manca

Pentru multi dintre noi, micul dejun, pranzul sau cina sunt niste etape fugitive ale unor zile agitate in care abia gasim timp sa rezolvam toate problemele. Cu toate acestea, servitul mesei nu trebuie neglijat - mai ales cand primim musafiri sau suntem in vizita, exista cateva aspecte pe care nu trebuie sa le uitam.

1. Cand e vorba de eticheta, foloseste-ti intuitia: nu este necesar ca barbatii sa devina replici ale epocii Victoriene si sa se ridice de fiecare data cand o femeie paraseste masa sau se intoarce la masa. Trebuie doar sa fii politicos. Daca esti invitat la cineva acasa, nu te aseza pana nu se aseaza gazda.

2. Cand nu stii ce sa faci, asteapta sa vezi ce face gazda. Si nu te grabi sa faci ceva de care nu esti sigur, pana nu vezi gazda facand acest lucru- din moment ce esti musafir, ar trebui sa te comporti ca atare. Daca esti in dilema, tine minte ca paharele tale sunt in partea dreapta a farfuriei si painea in partea stanga.

3. Foloseste ‘ustensilele’ incepand cu cele din exterior; daca ai noroc si cinezi la un restaurant cu pretentii, ospatarii vor fi cei care vor indeparta tacamurile pe masura ce le-ai folosit.

4. Odata ce ai folosit un tacam, acesta NU trebuie sa mai atinga fata de masa. Poti sa le sprijini de farfurie sau sa le asezi pe un servet special.

5. Lingura cu supa nu se introduce toata in gura; ea trebuie sa fie umpluta la aproximativ 75% din ‘capacitate’ si nu trebuie sa atinga marginile farfuriei, cu zgomot.


Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa