Sfaturi culinare pentru o atmosfera romantica de Sfantul Valentin

Sfaturi culinare pentru o atmosfera romantica de Sfantul Valentin

1. Asigura-te ca ai o respiratie proaspata
Acea bruscheta cu sos pesto ar putea sa fie tentanta insa nu uita regula numarul 1: o respiratie urat mirositoare strica toata atmosfera. Incearca sa treci peste felurile de mancare ce contin usturoi, praz sau ceapa si vei putea sta linistit; nu va fi nevoie sa mesteci guma toata seara.   2. Nu pregati feluri de mancare ce contin oase
Ai grija cu oasele din carne sau peste. Acum ceva timp, intr-o zi de Sfantul Valentin (o zi care ar trebui sa o uit), mi-am petrecut majoritatea serii incercand sa scap de oasele din reteta de peste pregatita, e destul de infricosator sa stii ca ai putea sa te ineci, nu mai zic ca romantismul acestei cine s-a evaporat complet.

3. Nu te concentra doar pe legume
Cu totii suntem de acord cu mesele sanatoase care contin legume verzi, insa e nevoie doar de putina verdeata intre dinti pentru a diminua atmosfera romantica a serii. Daca tot suntem aici, nu gati feluri de mancare ce contin seminte negre de susan sau mac.

4. Crustaceele fructe-de-mare Coada de homar primeste toate aprecierile noastre. In sine e un fel romantic si decadent. Totusi, evita sa prepari creveti, crabi si homari pentru cina de ziua indragostitilor. Stim cu totii cat de "murdara" este o astfel de cina. Nu vei dori ca persoana iubita sa se trezeasca in par cu bucati din mancare. In schimb iti sugeram sa incerci aceasta reteta de coktail cu fructe de mare.

5. Ar trebui sa ramai la ceea ce stii
Daca optezi pentru o cina acasa, gateste ceva ce ai mai gatit si inainte. Daca doresti sa testezi retete noi, fa-o cu cel putin o saptamana inainte. Sfantul Valentin nu este ziua in care ai vrea sa dai gres din acest punct de vedere.
Sa va dau un exemplu: Un prieten bine intentionat a gatit felul preferat al iubitei lui, paste cu scoici. Nu a mai facut niciodata acest fel si a zis sa incerce de Sfantul Valentin. Dupa ce a pregatit felul de mancare nu stia cum trebuie servite scoicile, care nu erau deschise :). Intr-un final a deschis el scoicile si le-a pus deasupra pastelor. Va puteti da seama cum a decurs acea seara. Tot legat de intamplarea prietenului meu va ofer un sfat. Aruncati scoicile care nu se deschid dupa 5-10 minute de gatit. Cel mai probabil va veti alege cu o intoxicatie alimentara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Ardei umpluti
Bucataras.RO

Ardei umpluti

O reteta delicioasa de ardei umpluti :-)

Ardei umpluti
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos