Philips HR1655: robot sau mixer?

(0)
admin postat de
Pentru inceput, sa va fie clar: mixerul de fata nu e un simplu mixer, ci e un robot in toata frumuseatea.

Bine,  un mini robot dar tot robot e. Stau si ma intreb de ce nu-i spune robot, insa asta nu tine de mine. Eu am sa-i spun tousi robot.



 

 

 

 

Dupa ce am primit coletul m-am napustit asupra cutiei sa vad oare ce-o fi inauntru. Si mare mi-a fost mirarea cand, la deschiderea cutiei am dat peste o plansa cu instructiuni exacte in imagini de folosire, plansa care se putea rupe de pe cutie. Asa ca are un mare plus din partea mea, urasc manualele de folosire in 15 limbi si care contin informatii inutile despre cum sa nu-ti pui pisica in cuptorul cu microunde.

 

 

 

 

Am trecut la despachetat si am vazut cu ce accesorii vine robotul: un mixer de mana din metal durabil cu o putere de 750W si 20 de trepte de viteza, un tocator XXL cu 2 tipuri de lame (de tocare si amestecare), un accesoriu pentru puree, un tel, un accesoriu pentru spuma de lapte. Eu v-am spun ca e robot!

 




























Si am inceput testarea. Pentru a testa telul mi-am zis sa realizez un Cheese Souffle, mai exact reteta Juliei Child de Cheese Souffle.

Ingrediente:

1 lingura unt + unt pentru uns formele

1 si ½ lingura faina

½ cana lapte

3 oua intregi si 1 albus

½ cana branza razuita

Sare, piper

Nuscoara

Incepem prin a incalzi laptele intr-o craticioara mica.

In alta craticioara topim untul, adaugam ...
faina si le calim putin, apoi adaugam tot laptele cald si amestecam puternic cu un tel pentru omogenizare. Lasam 2 minute pe foc amestecand, apoi il luam de-o parte si adaugam galbenusurile. Punem sare, piper si nucsoara.

Folosind telul am batut albusurile care sunt la temperatura camerei. S-au facut spuma cat ai zice peste. Telul este extraordinar de usor de folosit si desi am batut o cantitate mare de albusuri, a facut fata cu brio.

















 

Apoi incorporam amestecul de faina si galbenusuri cu cel de albusuri, adaugand si branza razuita. Punem amestecul rezultat in 2 ramekins unse cu unt si le dam la cuptor la 200 C timp de 20 de minute. In ultimele 5 minute adaugam si branza razuita deasupra.

Pentru a testa accesoriul pentru puree, am facut vesnicul meu puree de morcovi. Il fac destul de des, familia mea il iubeste si de obicei ma chinui sa-I zdrobesc cu zdrobitorul de cartofi: curg toate apele pe mine si mi se aburesc ochelarii in timpul procedurii, asa ca ajung sa-i dau jos si sa continui pe orbecaite.

Ei bine, de data asta n-a fost asa: dupa ce s-au fiert morcovii i-am pasat in 2 minute si fara effort cu accesoriul pentru puree.

Puree de morcovi

Ingrediente:

500 g morcovi

1 cub de unt

Chimen macinat

Sare, piper

Cimbru

Patrunjel frunze

1 portocala

3-4 catei de usturoi

Curatam si tocam morcovii, ii punem la fiert alaturi de usturoi, portocala taiata in 2, sare, cimbru si patrunjel (le legam, le vom scoate la final). Dupa ce s-au fiert scoatem frunzele si portocala si le aruncam. Mai adaugam un cub de unt, sare, piper, chimen macinat si le pasam.


















 

A iesit o minunatie de puree, desi morcovii sunt mai tari decat cartofii pentru care e destinat accesoriul Philips. A facut fata cu brio.



 

 

 

 

Pentru a testa accesoriul pentru spuma de lapte, m-am rasfatat cu un latte. Pentru ca merit. Am incalzit 250 ml lapte cu esenta de vanile si o lingura mare de miere pana a fiert, apoi am introdus accesoriul pentru spuma si l-am pornit.

Sincer, nu ma asteptam sa faca spuma ca in reclamele la cafea, dar aveti dovada mai jos. Apoi am turnat in fir subtire cam 70 ml cafea fierbinte pentru ca ea sa ramana la suprafata laptelui.

 

 

 

Am testat apoi blenderul vertical si tocatorul XXL cu lama pentru amestecare. Si da, iarasi am facut hummus, e o obsesie de-a mea si nu ma pot opri din mancat.

Hummus

Ingrediente:

400g naut fiert

3 catei de usturoi

3 linguri susan

Ulei de masline

Sucul de la o lamaie

Sare, piper, chimen macinat

Paprika iute

Pentru pasta de tahini prajim putin semintele de susan intr-o tigaie fara ulei. Apoi le punem intr-un recipient cu 1 lingura de ulei de masline si putina sare si mixam. Aici mi-a fost de folos blenderul vertical Philips: a maruntit absolut toate semintele de susan iar pasta mea de tahini a iesit frumoasa si lucioasa. Si pe deasupra e si incredibil de silentios!



















 

In tocator punem lama pentru amestecare, nautul fiert, usturoiul, condimentele, sucul de lamaie si toata pasta de tahini. Punem capacul si mixam.

Aici recunosc ca a trebuit sa le mixez in 2 ture diferite pentru ca de obicei fac destul de mult hummus, iar tocatorul are o capacitate de 500 ml. Nu ma intelegeti gresit, e incapator si nu mi-as fi dorit un robot mare pentru ca n-as avea unde sa-l depozitez, bucataria mea fiind micuta. Asa ca si-a facut treaba bine, insa a trebuit sa-l mixez in 2 parti. Ce sa-i faci daca mancam mult hummus la televizor :).

Si pentru ca la noi orice masa se termina cu ceva dulce sau cu o intrebare “Da ceva dulce n-avem?!?”, mi-am zis ca ar merge o inghetata de banane super rapida. Asa am reusit sa testez si lama pentru tocare in forma de s zimtata. Ambele lame sunt foarte ascutite, din titan si au capacele de protectie. Perfect pentru cei clumsy ca mine care se taie destul de usor.



Inghetata de banane

3 banane

100 ml frisca lichida

Esenta de vanilie

3 linguri de nuci

1 lingura zahar pudra, miere sau indulcitor

Am pus bananele la inghetat peste noapte. Daca aveti loc in congelator, le puteti curata, taia cuburi si pune la inghetat pe o tava. Eu personal n-am asa ca le-am pus cu tot cu coaja si am curatat apoi cu cutitul coaja.



Scoatem bananele din congelator si le lasam 10 minute pe blatul din bucatarie.

Intre timp tocam nuca cu tocatorul si lama s fina, nuca va fi pentru decor. O toaca de minune.

Apoi curatam bananele si le taiem cuburi, le adaugam peste lama zimtata din titan in tocator (care e special pentru a sparge gheata), adaugam si frisca lichida si esenta de vanilie, mierea, punem capacul si pulsam. Vedeti si voi ce fina si cremoasa inghetata am realizat.






















Am pus-o pe un platou care statuse in frigider 30 de minute si am presarat-o cu nuca maruntita.

In concluzie, mixerul vertical Philips a fost extrem de util pentru mine, se curata si foloseste usor, este puternic si stabil si il voi folosi cu drag mult timp de-acum in colo. Mai mult, ocupa atat de putin spatiu incat incape intr-un sertar!


Articol scris de Iulike - partytude.ro

 
recomandari

 
Andreea's Chinesefood blog, juratul nostru din campania organizata cu Philips a testat produsele si ...

citește—

Insa mixerul de mana Philips HR1655, de fapt, poate fi considerat, fara doar si poate un adevarat robot de ...

citește—

Te bucuri de o multitudine de reţete
 

Philips HR1372 este prietenul tău în bucătărie ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite