Pretiosul storcator de fructe Philips HR 1855

Pretiosul storcator de fructe Philips HR 1855

Ca sa va spun cat de incantata sunt de el, va anunt de pe acum ca din partea mea, aparatul a primit nota 10 (eu i-as fi dat si mai mult...dar asta-i nota maxina, ce sa-i fac:))
Stiti mai demult ca piticul meu e maaare fan sucuri si smoothie naturale, asa ca el a fost cel mai fericit cand a a flat ca l-am castigat. Ca un facut, eu nu eram acasa atunci cand curierul a ajuns cu el...iar pana sa vin si eu, piticotul era deja cu el in brate si ma astepta nerabdator sa-l punem la treaba.
Surpriza si mai mare a fost sa vad ca el citise pe cutie ce "stie" sa faca noul nostru storcator, asa ca mi-a fost muuult mai usor sa-l utilizez:)) Modelul primit are un design ergonomic, foarte stabil pe masa (datorita ventuzelor de prindere), destul de mic cat sa nu ocupe mult spatiu pe masa (eu ma asteptasem sa fie mai voluminos), cu un motor de 700 W, menit sa stoarca si ultima picatura de suc! Dupa ce m-am lamurit cum se (de)monteaza  (in foarte putin timp, practic 1 minut, exact asa cum se stipuleaza pe cutie), l-am pus la prima proba: un suc din fructele pe care le aveam la indemana. Prima impresie deosebit de placuta a fost data de zgomotul emis de aparat..e mult mai silentios decat stiam eu de la alte storcatoare. Apoi a fost forta cu care a stors sucul: practic, coaja fructelor a ramas aproape uscata, iar sucul a fost, evident, mai mult. Deci, inca o data, cei de la Philips au avut dreptate!
In al treilea rand, nu a fost nevoie sa tot opresc aparatul si sa-l curat mereu chiar cand mi-e lumea mai draga! In acest fel, am reusit sa extrag 2l suc fara sa demontez storcatorul...astfel, chiar am castigat timp!
Ce sa va spun: sucul a fost magnific, toata familia a stat langa mine si l-am folosit cu totii pe rand (inclusiv baiatul) si s-au declarat mai mult decat multumiti!
In ceea ce priveste demontarea si curatarea aparatului..ei bine, chiar ca a fost proba de viteza: nu ne-a luat mai mult de 2 minute cu totul (adica demontat, spalat sub jet de apa rece si montat la loc). Repede sau nu?:)
De cand il am, sa stiti ca storcatorul n-a avut nicio zi "linistita": l-am testat in fel si fel de combinatii (stoarce perfect tot ce prinde, inclusiv frunzele verzi, lucru pe l-am apreciat mai mult decat orice) Insa...testul testelor a fost azi, cand l-am luat la scoala cu mine, si, impreuna cu dnul nutritionist cu care colaboram intr-un program special destinat alimentarii corecte si sanatoase, l-am testat si am preparat sucuri diferite pt. 2 clase de elevi! Pot sa spun ca niciodata parca n-am avut elevi mai cuminti si mai entuziasmati ca astazi! Toti m-au sustinut in aceasta campanie si s-au bucurat enorm atunci cand au aflat ca am castigat aparatul mult dorit. Drept recomensa, le-am preparat tuturor niste delicioase si sanatoase sucuri exact sub ochii lor...si nu pot sa va descriu cat de incantati au fost! Bauturile au fost preparate extrem de rapid, iar functia care imi permite sa prepar 2 l de suc dintr-o miscare s-a dovedit a fi mai mult decat minunata, ca sa nu mai spun de faptul ca merele, sfecla rosie, morcovii, rodiile, etc. le-am introdus intregi in palnia de alimentare, evitand astfel pierderea timpului cu taiatul lor. Intr-o ora am preparat suc pt. aprox. 60 de persoane si n-a fost nevoie sa curat coaja adunata decat de 3 ori. Combinatiile preferate ale elevilor mei au fost cele de fructe, dar le-a placut foarte mult si sucul de varza si cel de patrunjel verde, ceea ce pt. ei a fost o surpriza placuta.
Un nou plus: neavand bucatarie la scoala, am avut ceva emotii in privinta posibilitatilor de curatare a aparatului si imi pregatisem pungi si folii protectoare, gandindu-ma sa-l iau acasa murdar si sa-l curat bine acolo. Insa n-a fost cazul...m-am descurcat foarte bine si l-am spalat, din nou rapid, sub jet de apa. Ei bine, Philips rezista...si inca foarte bine! Datorita acestui aparat, am putut sa incep un proces de dezintoxicare cu ajutorul sucurilor de fructe si legume, pe care mi-l planificasem de mult. Pe langa asta si baietii mei beneficiaza de un tratament de rasfat zilnic! Voi imi cunoasteti mai vechea pasiune pt. nutritie...asa ca nu ma pot abtine sa nu va spun si cateva cuvinte despre sucurile de fructe si legume si combinarea lor corecta pt. a obtine rezultate optime: - sucurile de fructe si legume sunt adevarati purificatori ai organismului; totodata, introduc foarte foarte multe vitamine si minerale in organism -sucurile de fructe si legume se consuma proaspete ( se pot pastra totusi la frigider 2 ore in recipiente de sticla inchise ermetic) -sucurile se dilueaza cu putina apa, altfel sunt prea concentrate -sucurile nu se consuma cu mancare, in caz contrar apare disconfortul digestiv -sucurile se beau cel mai bine la temperatura camerei, evitandu-se astfel o supraincarcare a procesului de digestie -in cazul sucurilor preparate cu frunze verzi, este bine sa introducem intai frunzele in storcator, iar apoi radacinoasele si fructele, pt. a favoriza stoarcerea lor cat mai bine -sucurile de fructe si legume trebuie  sa contina maximum 5 ingrediente, altfel, organismul nu le mai poate absorbi pe toate - nu e bine sa combinam fructele oricum, ci tinand cont de cantitatea de zahar din acestea : exista fructe acre, acrisoare si dulci (nu se combina fructele de la extremitatile opuse ale acestei enumerari--de ex. acru cu dulce, datorita timpului diferit de fermentare ale acestora, lucru ce poate dauna digestiei) Si acum reteta mea: Suc de ananas, rodie si catina Avem nevoie de: -1 ananas -1 rodie - 1 bucatica de ghimbir curatat (cca 2 cm) -50 gr. catina decongelata - 1 mar Se spala marul, rodia si ananasul. Se taie ananasul rondele,iar rondelele pe sfert  (am facut asta, deoarece ananasul meu era foarte mare in diametru) Se aseaza fructele in tubul de alimentare al aparatului: catina, ghimbirul, rodia intreaga si marul intreg (uitasem sa va povestesc de tubul de alimentare XL al storcatorului, ceea ce permite fructelor si legumelor de marine medie sa fie introduse intregi), se porneste aparatul, set storc rapid-rapid fructele, iar apoi se stoarce ananasul). Sucul obtinut in canita gradata primita odata cu storcatorul m-a ajutat sa torn tot sucul direct in pahare, fara sa pierd niciun strop din bautura delicioasa. L-am baut intr-o clipita! Multumim, Philips si culinar.ro! Articol scris de dia.daria

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Gutui cu carne de pui
1
Mancaruri cu carne

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Aluat dulce pentru placinta
3
Aluaturi

Aluat dulce pentru placinta

Aceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...

Aluat dulce pentru placinta
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
4
Bebelusi > 12 luni

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare

• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
5
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia