Setul de vase Pyramis Evergreen: dragoste la prima vedere

Setul de vase Pyramis Evergreen: dragoste la prima vedere

De ce? Pentru ca in primul rand sunt verzi :), aduc un plus de culoare in bucatarie si te imbie sa le folosesti, sa gatesti cu drag si spor ceea ce implicit duce la o mancare mai gustoasa. Citisem inainte despre ele si caracteristicile lor asa ca incercand de-a lungul timpului diferite feluri si marci de vase de gatit abia am asteptat sa vad cum se comporta la proba gatitului. Ce stiam inainte despre setul de vase Pyramis Evergreen: Contine: Tigaie 24cm-3,8lt cu capac; Tigaie Saute 28cm-2,8lt cu capac; Oală 24cm-4,9lt cu capac Corpul vaselor este realizat din aluminiu, cu o grosime de 3,2mm Proprietăţi anti-aderente avansate Rezistenţa remarcabilă la uzură Mânere din oţel inoxidabil Se pot folosi pe orice sursă de căldură: plite gaz, plite electrice, plite vitroceramice şi pe inducţie Înveliş natural antiaderent Ceramica® de tehnologie şi provenienţă germană Fără emisii de fumuri toxice la temperaturi înalte Lipsa totală a metalelor grele – plumb, cadmiu, mercur Proces de producţie şi conţinut lipsit în totalitate de PTFE şi PFOA (Învelişurile PTFE sunt produse cu ajutorul PFOA (Acid PerFluoroOctanic), care este clasificat ca fiind un poluant permanent al mediului înconjurător. Dincolo de asta, PFOA este o substanţă chimică foarte rezistentă, pentru eliminarea căreia organismul nostru depune eforturi mari  şi este cunoscută ca substanţă cancerigenă pentru corpul uman - conform Environmental Protection Agency - EPA). Emisii de CO2 reduse, prin laminarea la temperaturi mai mici de 2100C  a vaselor şi prin metoda specială de aplicare a stratului ceramic Utilizarea materiilor prime reciclate Si a sosit ziua in care le-am primit. Zi de fericire dupa cum spuneam, asa ca n-a trecut mult pana sa le pun la lucru. Prima data le-am folosit la o reteta de paste cu sos alb. De ce e simplu: pentru ca vroiam sa vad cat de repede incepe sa fiarba apa pe ochiul mediu al aragazului si cat de antiaderente sunt, sosul pe baza de lapte fiind destul de sensibil la asta. Zis si facut!   Am inceput cu prepararea sosului si da, stratul antiaderent este asa cum se spune avansat :), nicio problema cu pojghita de lapte care sa se lipeasca de margini, sau cu orice alt ingredient care sa se lipeasca. Marginile tigaii sunt inalte, putin probabil sa dea in foc, manerul este lung, se incalzeste putin chiar daca este din otel inoxidabil astfel ca poate fi tinut cu mana, este solid si bine prins de vasul de gatit. Lasand laptele din sos sa scada am pus pastele la fiert. In general intr-o oala de fiert cu pereti subtiri pun putin ulei de masline pentru ca pastele sa nu se prinda de fund daca nu am timp sa mai amestec in ele din cand in cand, lucru pe care nu l-am facut cu vasele de gatit Pyramis. Grosimea vasului de 3,2mm as spune ca este potrivita, capacul se inchide perfect, caldura se distribuie uniform pe toata suprafata, asa ca pastele au mediul ideal in care sa fiarba asa cum trebuie, lucru care s-a si intamplat de altfel - nu s-au lipit de fundul oalei, asa ca la final am avut o portie de paste delicioasa.   Ca sa testez usurinta de curatare a vasului in care am facut sosul l-am lasat murdar pana a doua zi, nu luati exemplul meu, asta s-a intamplat pentru reusita testarii :), pentru ca resturile sa se intareasca si sa pun in dificultate vasele. Dar nu mi-a iesit, si nu pentru ca s-a oferit altcineva sa spele vasele murdare ci pentru ca atunci cand am spalat tigaia n-a trebuit sa insist deloc cu buretele, s-a curatat incredibil de usor. Atat tigaia cat si capacul. Ceea ce mi-a placut foarte mult este designe-ul capacului, fara "cute" si locuri mici, greu de curatat in care se colecteaza mizeria: un design simplu cu linii bine definite usor de curatat. Am mai testat tigaia saute pentru niste taitei cu varza ca-n Ardeal. Nu-mi place sa adaug apa atunci cand fac varza calita, o sotez cu apa pe care o lasa leguma si atat, iese moale dar nu fierbe. N-am avut nicio surpriza neplacuta nici la calirea verzei, nu se lipeste de fund sau de peretii tigaii, in plus tigaia este suficient de mare incat am reusit sa sotez deodata 2 verze medii tocate.   Nimic de rau de spus despre vasele de gatit Pyramis, le multumesc celor de la casasibucataria pentru ca am ocazia sa le folosesc iar dumneavoastra va spun ca daca doriti niste vase de gatit aratoase dar de calitate le puteti comanda de aici: http://casasibucataria.ro/vase-de-gatit/seturi-de-vase/evergreen-014129101.  

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Cozonac cu fructe uscate
2
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Prajitura cu crema caramel
3
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Braduti din biscuiti si ciocolata
5
Retete de Pasti

Braduti din biscuiti si ciocolata

Bunatati de Paste Imi amintesc cu drag de dulciurile copilariei mele si incerc sa le fac pentru fetita mea. Faceam impreuna...

Braduti din biscuiti si ciocolata
Parteneri
Pui pe sticla, la cuptor
Bucataras.RO

Pui pe sticla, la cuptor

Un pranz delicios care nu necesita niciun fel de prezentare!

Pui pe sticla, la cuptor
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori