Setul de vase Pyramis Evergreen: dragoste la prima vedere

Setul de vase Pyramis Evergreen: dragoste la prima vedere

De ce? Pentru ca in primul rand sunt verzi :), aduc un plus de culoare in bucatarie si te imbie sa le folosesti, sa gatesti cu drag si spor ceea ce implicit duce la o mancare mai gustoasa. Citisem inainte despre ele si caracteristicile lor asa ca incercand de-a lungul timpului diferite feluri si marci de vase de gatit abia am asteptat sa vad cum se comporta la proba gatitului. Ce stiam inainte despre setul de vase Pyramis Evergreen: Contine: Tigaie 24cm-3,8lt cu capac; Tigaie Saute 28cm-2,8lt cu capac; Oală 24cm-4,9lt cu capac Corpul vaselor este realizat din aluminiu, cu o grosime de 3,2mm Proprietăţi anti-aderente avansate Rezistenţa remarcabilă la uzură Mânere din oţel inoxidabil Se pot folosi pe orice sursă de căldură: plite gaz, plite electrice, plite vitroceramice şi pe inducţie Înveliş natural antiaderent Ceramica® de tehnologie şi provenienţă germană Fără emisii de fumuri toxice la temperaturi înalte Lipsa totală a metalelor grele – plumb, cadmiu, mercur Proces de producţie şi conţinut lipsit în totalitate de PTFE şi PFOA (Învelişurile PTFE sunt produse cu ajutorul PFOA (Acid PerFluoroOctanic), care este clasificat ca fiind un poluant permanent al mediului înconjurător. Dincolo de asta, PFOA este o substanţă chimică foarte rezistentă, pentru eliminarea căreia organismul nostru depune eforturi mari  şi este cunoscută ca substanţă cancerigenă pentru corpul uman - conform Environmental Protection Agency - EPA). Emisii de CO2 reduse, prin laminarea la temperaturi mai mici de 2100C  a vaselor şi prin metoda specială de aplicare a stratului ceramic Utilizarea materiilor prime reciclate Si a sosit ziua in care le-am primit. Zi de fericire dupa cum spuneam, asa ca n-a trecut mult pana sa le pun la lucru. Prima data le-am folosit la o reteta de paste cu sos alb. De ce e simplu: pentru ca vroiam sa vad cat de repede incepe sa fiarba apa pe ochiul mediu al aragazului si cat de antiaderente sunt, sosul pe baza de lapte fiind destul de sensibil la asta. Zis si facut!   Am inceput cu prepararea sosului si da, stratul antiaderent este asa cum se spune avansat :), nicio problema cu pojghita de lapte care sa se lipeasca de margini, sau cu orice alt ingredient care sa se lipeasca. Marginile tigaii sunt inalte, putin probabil sa dea in foc, manerul este lung, se incalzeste putin chiar daca este din otel inoxidabil astfel ca poate fi tinut cu mana, este solid si bine prins de vasul de gatit. Lasand laptele din sos sa scada am pus pastele la fiert. In general intr-o oala de fiert cu pereti subtiri pun putin ulei de masline pentru ca pastele sa nu se prinda de fund daca nu am timp sa mai amestec in ele din cand in cand, lucru pe care nu l-am facut cu vasele de gatit Pyramis. Grosimea vasului de 3,2mm as spune ca este potrivita, capacul se inchide perfect, caldura se distribuie uniform pe toata suprafata, asa ca pastele au mediul ideal in care sa fiarba asa cum trebuie, lucru care s-a si intamplat de altfel - nu s-au lipit de fundul oalei, asa ca la final am avut o portie de paste delicioasa.   Ca sa testez usurinta de curatare a vasului in care am facut sosul l-am lasat murdar pana a doua zi, nu luati exemplul meu, asta s-a intamplat pentru reusita testarii :), pentru ca resturile sa se intareasca si sa pun in dificultate vasele. Dar nu mi-a iesit, si nu pentru ca s-a oferit altcineva sa spele vasele murdare ci pentru ca atunci cand am spalat tigaia n-a trebuit sa insist deloc cu buretele, s-a curatat incredibil de usor. Atat tigaia cat si capacul. Ceea ce mi-a placut foarte mult este designe-ul capacului, fara "cute" si locuri mici, greu de curatat in care se colecteaza mizeria: un design simplu cu linii bine definite usor de curatat. Am mai testat tigaia saute pentru niste taitei cu varza ca-n Ardeal. Nu-mi place sa adaug apa atunci cand fac varza calita, o sotez cu apa pe care o lasa leguma si atat, iese moale dar nu fierbe. N-am avut nicio surpriza neplacuta nici la calirea verzei, nu se lipeste de fund sau de peretii tigaii, in plus tigaia este suficient de mare incat am reusit sa sotez deodata 2 verze medii tocate.   Nimic de rau de spus despre vasele de gatit Pyramis, le multumesc celor de la casasibucataria pentru ca am ocazia sa le folosesc iar dumneavoastra va spun ca daca doriti niste vase de gatit aratoase dar de calitate le puteti comanda de aici: http://casasibucataria.ro/vase-de-gatit/seturi-de-vase/evergreen-014129101.  

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si ardei copt
3
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Ciorba de burta de vita
5
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Parteneri
Sufleu de cartofi
Bucataras.RO

Sufleu de cartofi

Un preparat foarte bun ce poate fi servit atat simplu dar ca si o garnitura langa carnita. Sper sa va fie pe plac ca noua...

Sufleu de cartofi
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!