Celebrul Jamie Oliver adoră Farfallele cu gorgonzola și pere

Celebrul Jamie Oliver adoră Farfallele cu gorgonzola și pere

Jamie Oliver este un bucătar celebru și personalitate de televiziune britanică, cunoscut pentru abordarea sa accesibilă și inovatoare în gătit. Născut pe 27 mai 1975 în Clavering, Essex, Oliver a început să gătească la o vârstă fragedă în restaurantul părinților săi, The Cricketers. Și-a câștigat faima la sfârșitul anilor 1990 cu emisiunea „The Naked Chef”, care a promovat gătitul simplu și sănătos. Oliver este un avocat pasionat al alimentației sănătoase, desfășurând campanii pentru îmbunătățirea standardelor alimentare în școli și promovând mâncarea sănătoasă prin inițiative precum „Feed Me Better” și „Food Revolution”. A publicat numeroase cărți de bucate best-seller și a deschis mai multe restaurante, inclusiv lanțul Jamie's Italian.

Pe lângă activitatea sa culinară, Jamie Oliver este cunoscut pentru eforturile sale filantropice, sprijinind diverse cauze legate de nutriție și educație alimentară. În ciuda succesului său comercial, Oliver rămâne dedicat misiunii sale de a inspira oamenii să gătească acasă și să adopte obiceiuri alimentare mai sănătoase.

Printre ingredientele sale preferate se numără și brânza gorgonzola. Iată una dintre rețetele propuse de Jamie pe rețelele sale de socializare: Farfalle cu gorgonzola și pere

Ingrediente:
150 g farfalle
75 g brânză Gorgonzola
½ radicchio
2 pere foarte coapte
30 g jumătăți de nucă decojite și nesărate

Pastele se gătesc într-o oală medie cu apă sărată clocotită, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg și păstrăm o cană din apa în care au fiert.

Punem brânza gorgonzola într-un bol rezistent la căldură deasupra vasului unde am scos pastele fierbinti și o lăsăm să devină cremoasă la temperatura aburului.

Între timp, tăiați radicchio în felii de 1 cm grosime. Puneți-l într-o tigaie mare, uscată și antiaderentă, pe foc iute, timp de 5 minute, întorcându-l la jumătatea timpului.

Curățați perele cu un curățător rapid, apoi tăiați-le în sferturi, scoateți-le cotorul și feliați-le fin pe lungime. Adăugați-le în tigaie, sfărâmați majoritatea nucilor deasupra și adăugați puțin din apa în care am gătit pastele.

Reduceți focul la mediu și puneți capacul, lăsând să se caramelizeze ușor. Amestecați pastele, după ce le scurgeși bine, și Gorgonzola, care a devenit cremoasă, în tigaia cu perele, adăugând un strop de oțet de vin roșu și, din nou, puțină apă în care am gătit pastele, dacă este necesar.

Gustați, asezonați după preferință cu sare de mare și piper negru, sfărâmați restul de nuci deasupra și stropiți cu o linguriță de ulei de măsline extravirgin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata de caise

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel, mega delicios!

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel
Supa cremoasa de rosii si ardei copti

Supa cremoasa de rosii si ardei copti

E minunata pentru zilele de vara, se face rapid si se poate servi atat calda cat si rece. Retete dietetice

Supa cremoasa de rosii si ardei copti
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Tort de ciocolata
2
Torturi

Tort de ciocolata

Tortul de ciocolata, cu crema fina si blat pufos, usor insiropat, aromat cu portocala, este perfect pentru orice eveniment...

Tort de ciocolata
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
4
Retete culinare

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul...

Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Parteneri
Salata Floare din cartofi, cu ardei copti si masline
Bucataras.RO

Salata Floare din cartofi, cu ardei copti si masline

Mai ales în post mâncăm multe salate, pentru că sunt gustoase, recomandate și rapid de făcut, iar astăzi...

Salata Floare din cartofi, cu ardei copti si masline
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
ReteteCulinare.RO

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia