Bucataria libaneza Mancarurile libaneze au specfic mediteranean si se bazeaza pe legume, carnea nefiind folosita in cantitati foarte mari. Principala caracteristica a bucatariei libaneze este mixul de arome prezent in orice fel de mancare, de la salate pana la dulciuri. Ingredientele sunt foarte sanatoase: fructe, peste proaspat, salata verde. Unul din cele mai cunoscute produse libaneze este hummus-ul, pasta pe care o poti gasi si in supermarketurile si restaurantele din Romania. Bucataria greceasca Grecii folosesc din plin ulei de masline, legume si ierburi. Sunt influentati de turci si de italieni, asa ca mancarurile lor sunt pline de aroma. Ca sa poti spune ca ai consumat mancare greceasca veritabila, trebuie neaparat sa calatoresti in Grecia. Restaurantele locale ofera produse mult mai bune decat cele cu specific grecesc din alte tari. Bucataria spaniola Spaniolii gatesc preparate din peste, legume si diverse tipuri de carne. De asemenea, vei gasi in meniul lor foarte multe fructe de mare. Daca nu obisnuiesti sa mananci uleios, ai grija la ce iti comanzi in restaurantele din Spania: localnicii folosesc foarte mult ulei in mancare. Iti recomandam sa incerci bautura locala, sangria – este obtinuta dintr-un amestec de fructe si vin. Bucataria japoneza Japonezii se bazeaza pe aspectul si calitatea produselor. Aproape orice fel de mancare contine orez si boabe de soia. Ghidul Michelin, care acorda stele restaurantelor in functie de valoarea lor, a desemnat Tokyo ca fiind orasul cu cele mai multe restaurante de top: 150. Bucataria mexicana Mexicanii folosesc o mare varietate de arome si condimente, mostenite de la azteci si spanioli. Chiar si francezii au avut un cuvant de spus, cel putin pe parte de produse de panificatie. Daca vrei sa mananci bine in Mexic, alege restaurantele cele mai populate. Bineinteles, daca gusturile tale sunt ceva mai exotice, poti incerca mancaruri pe baza de iguane, insecte sau serpi... Bucataria thailandeza Reprezinta un balans perfect intre picant, dulce, acrisor si amar. Mancarurile sunt pline de ierburi proaspete si arome precum lamaia verde sau coriandru. Thailandezii folosesc, la fel ca japonezii, foarte mult orez. Pe langa orez, te poti delecta cu peste, taitei si pasta de creveti. Bucataria indiana E una din cele mai sofisticate si variate bucatarii din lume. In general, mancarurile cu specific indian servite in alte tari provin din nordul Indiei, sudul, estul si vestul nefiind atat de cunoscute. Mancarurile sunt in general vegetariene, iar cele ce contin carne sunt preparate cu miel, capra, peste sau pui. Indienii mananca foarte condimentat, asa ca incearca sa nu faci excese prea mari de la inceput. Bucataria chinezeasca E raspandita in intreaga lume, mancarurile chinezesti fiind consumate zilnic de o treime din populatia globului. Chinezii gatesc usor, gustos si ieftin. Majoritatea mancarurilor sunt portionate in bucati mici, deoarece tacamurile sunt considerate arme in cultura chineza. De obicei, fiecare persoana are propriul bol de orez, in timp ce restul mancarurilor se afla la comun. Bucataria italieneasca E una din cele mai vechi din lume, datand din secolul 4 BC. Dezvoltarea sa a avut loc odata cu descoperirea Lumii Noi, care a adus cu sine cartofii, rosiile si porumbul. O adevarata masa italiana contine aperitive, felul principal ( paste sau orez ), felul al doilea ( o mancare cu carne ) si desert. Italienii se lauda cu peste 400 de tipuri de branza si 300 de feluri de carnati. Bucataria frantuzeasca Inca din Evul Mediu francezii s-au intrecut in a organiza ospete pline de rafinament, cu mancaruri si bauturi alese. Locuitorii Frantei considera ca mancarea este o arta in sine, iar calitatea acesteia trebuie sa primeze. Daca ajungi in Franta, nu uita sa mananci produse de patiserie si branzeturi, insotite de un pahar de vin din podgoriile locale. Parisul te imbie cu peste 5000 de locuri unde poti manca, asa ca vei avea de unde alege.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii