10 destinatii culinare

10 destinatii culinare

  Bucataria libaneza Mancarurile libaneze au specfic mediteranean si se bazeaza pe legume, carnea nefiind folosita in cantitati foarte mari. Principala caracteristica a bucatariei libaneze este mixul de arome prezent in orice fel de mancare, de la salate pana la dulciuri. Ingredientele sunt foarte sanatoase: fructe, peste proaspat, salata verde. Unul din cele mai cunoscute produse libaneze este hummus-ul, pasta pe care o poti gasi si in supermarketurile si restaurantele din Romania.   Bucataria greceasca   Grecii folosesc din plin ulei de masline, legume si ierburi. Sunt influentati de turci si de italieni, asa ca mancarurile lor sunt pline de aroma. Ca sa poti spune ca ai consumat mancare greceasca veritabila, trebuie neaparat sa calatoresti in Grecia. Restaurantele locale ofera produse mult mai bune decat cele cu specific grecesc din alte tari.         Bucataria spaniola Spaniolii gatesc preparate din peste, legume si diverse tipuri de carne. De asemenea, vei gasi in meniul  lor foarte multe fructe de mare. Daca nu obisnuiesti sa mananci uleios, ai grija la ce iti comanzi in restaurantele din Spania: localnicii folosesc foarte mult ulei in mancare. Iti recomandam sa incerci bautura locala, sangria – este obtinuta dintr-un amestec de fructe si vin.   Bucataria japoneza Japonezii se bazeaza pe aspectul si calitatea produselor. Aproape orice fel de mancare contine orez si boabe de soia. Ghidul Michelin, care acorda stele restaurantelor in functie de valoarea lor, a desemnat Tokyo ca fiind orasul cu cele mai multe restaurante de top: 150.   Bucataria mexicana Mexicanii folosesc o mare varietate de arome si condimente, mostenite de la azteci si spanioli. Chiar si francezii au avut un cuvant de spus, cel putin pe parte de produse de panificatie. Daca vrei sa mananci bine in Mexic, alege restaurantele cele mai populate. Bineinteles, daca gusturile tale sunt ceva mai exotice, poti incerca mancaruri pe baza de iguane, insecte sau serpi...   Bucataria thailandeza Reprezinta un balans perfect intre picant, dulce, acrisor si amar. Mancarurile sunt pline de ierburi proaspete si arome precum lamaia verde sau coriandru. Thailandezii folosesc, la fel ca japonezii, foarte mult orez. Pe langa orez, te poti delecta cu peste, taitei si pasta de creveti.   Bucataria indiana E una din cele mai sofisticate si variate bucatarii din lume. In general, mancarurile cu specific indian servite in alte tari provin din nordul Indiei, sudul, estul si vestul nefiind atat de cunoscute. Mancarurile sunt in general vegetariene, iar cele ce contin carne sunt preparate cu miel, capra, peste sau pui. Indienii mananca foarte condimentat, asa ca incearca sa nu faci excese prea mari de la inceput.   Bucataria chinezeasca E raspandita in intreaga lume, mancarurile chinezesti fiind consumate zilnic de o treime din populatia globului. Chinezii gatesc usor, gustos si ieftin. Majoritatea mancarurilor sunt portionate in bucati mici, deoarece tacamurile sunt considerate arme in cultura chineza. De obicei, fiecare persoana are propriul bol de orez, in timp ce restul mancarurilor se afla la comun.   Bucataria italieneasca   E una din cele mai vechi din lume, datand din secolul 4 BC. Dezvoltarea sa a avut loc odata cu descoperirea Lumii Noi, care a adus cu sine cartofii, rosiile si porumbul. O adevarata masa italiana contine aperitive, felul principal ( paste sau orez ), felul al doilea ( o mancare cu carne ) si desert. Italienii se lauda cu peste 400 de tipuri de branza si 300 de feluri de carnati.         Bucataria frantuzeasca Inca din Evul Mediu francezii s-au intrecut in a organiza ospete pline de rafinament, cu mancaruri si bauturi alese. Locuitorii Frantei considera ca mancarea este o arta in sine, iar calitatea acesteia trebuie sa primeze. Daca ajungi in Franta, nu uita sa mananci produse de patiserie si branzeturi, insotite de un pahar de vin din podgoriile locale. Parisul te imbie cu peste 5000 de locuri unde poti manca, asa ca vei avea de unde alege.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Pui prajit cu susan
Bucataras.RO

Pui prajit cu susan

Pui prajit cu susan
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola