50 de saptamâni în bucătăriile lumii

50 de saptamâni în bucătăriile lumii

Cele 12 bucătării promovate în cadrul proiectului sunt: indiană, italiană, chinezească, spaniolă, japoneză, turcească, libaneză, mexicană, austriacă, grecească, israeliană și franțuzească. În fiecare lună vor fi promovate 4-5 rețete specifice unei bucătării participante în proiect. Toate reţetele vor fi pregătite, săptămânal, la restaurantele partenere din Bucureşti şi vor putea fi degustate pe durata proiectului. Prima bucătărie internațională ale cărei reţete vor fi descoperite și promovate în cursul lunii ianuarie este bucătăria indiană. Reţetele specifice bucătăriei indiene vor fi preparate şi degustate la Taj Restaurant. La finalul fiecărei luni de promovare a fiecărei bucătării internaționale, organizatorii vor pregăti câte o seară specială, cu muzica specifică şi cu degustări ale reţetelor şi băuturilor tradiţionale ale bucătăriei promovate. ”Ne-am propus, prin acest proiect de educație culinară să promovăm cele mai cunoscute 12 bucătării ale lumii și să educăm publicul în ceea ce privește ingredientele specifice fiecărei bucătării. Timp de 50 de săptămâni, cu sprijinul a 12 restaurante din București, vom încerca să identificăm și să aducem în atenția gurmanzilor cele mai interesante rețete și locurile în care pot fi degustate. Este bine că există restaurante care au rețete tradiționale specifice și vrem să-i ajutăm pe cititori să le descopere”, a declarat Larisa Toader, Managing Director Russenart Communications. ”Arta culinară cunoaște o multitudine de forme când ne gândim la nivel global. Ea e influențată de zona geografică, de climat, de cultură și mulți alți factori. Credem că diversitatea este un factor important și astfel ne-am alăturat proiectului "50 de săptămâni în bucătăriile lumii" pentru a prezenta și susține arta culinară din cele mai importante și influente bucătării”, a declarat Vlad Szilagyi, Online Marketing Manager Sam Mills Distribution.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Salata de fasole verde
3
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
4
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta
Plachie de crap
5
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap