Cele 12 bucătării promovate în cadrul proiectului sunt: indiană, italiană, chinezească, spaniolă, japoneză, turcească, libaneză, mexicană, austriacă, grecească, israeliană și franțuzească. În fiecare lună vor fi promovate 4-5 rețete specifice unei bucătării participante în proiect. Toate reţetele vor fi pregătite, săptămânal, la restaurantele partenere din Bucureşti şi vor putea fi degustate pe durata proiectului. Prima bucătărie internațională ale cărei reţete vor fi descoperite și promovate în cursul lunii ianuarie este bucătăria indiană. Reţetele specifice bucătăriei indiene vor fi preparate şi degustate la Taj Restaurant. La finalul fiecărei luni de promovare a fiecărei bucătării internaționale, organizatorii vor pregăti câte o seară specială, cu muzica specifică şi cu degustări ale reţetelor şi băuturilor tradiţionale ale bucătăriei promovate. ”Ne-am propus, prin acest proiect de educație culinară să promovăm cele mai cunoscute 12 bucătării ale lumii și să educăm publicul în ceea ce privește ingredientele specifice fiecărei bucătării. Timp de 50 de săptămâni, cu sprijinul a 12 restaurante din București, vom încerca să identificăm și să aducem în atenția gurmanzilor cele mai interesante rețete și locurile în care pot fi degustate. Este bine că există restaurante care au rețete tradiționale specifice și vrem să-i ajutăm pe cititori să le descopere”, a declarat Larisa Toader, Managing Director Russenart Communications. ”Arta culinară cunoaște o multitudine de forme când ne gândim la nivel global. Ea e influențată de zona geografică, de climat, de cultură și mulți alți factori. Credem că diversitatea este un factor important și astfel ne-am alăturat proiectului "50 de săptămâni în bucătăriile lumii" pentru a prezenta și susține arta culinară din cele mai importante și influente bucătării”, a declarat Vlad Szilagyi, Online Marketing Manager Sam Mills Distribution.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPoftă de nachos? Încearcă sosul cremos cu spanac și cremă de brânză pregătit de Andra Mihail....
Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii