Mai multe studii i-au determinat pe medicii nutritionisti
sa revizuiasca lista alimentelor care ii dau omului satisfactie
culinara, fara a-l imbolnavi. Pe locul I, pe baza testelor efectuate, se
plaseaza bucataria italiana, compusa in principal din legume, orez si cartofi, fructe, paine din cereale integrale, paste - adevaratele "produse usoare" ale naturii. Ele nu contin aproape deloc
grasimi, in schimb, sunt bogate in saruri minerale, vitamine si fibre, precum
si in alte substante naturale din plante. Specialistii afirma ca aceste
adevarate "elixiruri de sanatate” apara organismul intr-un mod complex si
miraculos, care n-a fost inca explicat pe deplin. Ele capteaza radicalii acizi
liberi, opresc dezvoltarea tumorilor maligne si intaresc sistemul imunitar. In
plus, legumele care le contin (morcovi, rosii etc.) fac parte din delicioasele
feluri de mancare italienesti.
Drept concluzie se poate zice: e bine sa va imprieteniti cu spaghetele, sosurile
de rosii fara grasimi, cu legumele la gratar, cu pestele, risotto (pilaf cu
ciuperci), broschette (paine neagra prajita cu ulei de masline, rosii si
usturoi) si cu multe alte retete.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe