Mai multe studii i-au determinat pe medicii nutritionisti sa revizuiasca lista alimentelor care ii dau omului satisfactie culinara, fara a-l imbolnavi. Pe locul I, pe baza testelor efectuate, se plaseaza bucataria italiana, compusa in principal din legume, orez si cartofi, fructe, paine din cereale integrale, paste - adevaratele "produse usoare" ale naturii. Ele nu contin aproape deloc grasimi, in schimb, sunt bogate in saruri minerale, vitamine si fibre, precum si in alte substante naturale din plante. Specialistii afirma ca aceste adevarate "elixiruri de sanatate” apara organismul intr-un mod complex si miraculos, care n-a fost inca explicat pe deplin. Ele capteaza radicalii acizi liberi, opresc dezvoltarea tumorilor maligne si intaresc sistemul imunitar. In plus, legumele care le contin (morcovi, rosii etc.) fac parte din delicioasele feluri de mancare italienesti.
Drept concluzie se poate zice: e bine sa va imprieteniti cu spaghetele, sosurile de rosii fara grasimi, cu legumele la gratar, cu pestele, risotto (pilaf cu ciuperci), broschette (paine neagra prajita cu ulei de masline, rosii si usturoi) si cu multe alte retete.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii