Desi reteta originala se pare ca provine din Germania, in zilele noastre nu exista bucatarie in lume care sa nu prepare tarte dintre cele mai diverse.
Printre retele clasice ale bucatariei internationale gasim: Bakewell Tart (tarta cu unt si gem din Anglia), Butter tart (tarta cu unt, oua si zahar din Canada), Custard tart cu oua din Australia, Egg tart din China, Neenish tart cu smantana din Germania, Treacle tart - micul dejun englezesc, Linzer torte-cu nuci si alune din Austria si Ungaria sau Manchester tart cu cirese sau capsuni.
Insa tarta este atat de usor de preparat, arata minunat si este foarte gustoasa, incat toate popoarele lumii au preluat-o, schimbandu-i compozitia dupa traditiile si obiceiurile lor.
Astfel, acum putem gasi la unele restaurante tarte cu dovelac sau cartofi, cu spanac, cu morcovi, carne sau fructe de mare.
Tarta poate avea diefrite tipuri de aluat, de la cel foarte simplu de paine, pana la unul de cozonac sau de patiserie, in functie si de compozitia care va umple placinta.
In bucataria romaneasca se prepara din timpuri stravechi placintele cu fructe, legume sau carne, chiar daca nu le-am numit intotdeauna tarte. Si pe Culinar.ro vei gasi o multitudine de retete, care mai de care mai gustoase, de tarte pufoase si aromate cu umpluturi versatile.
Iata mai jos cateva retete de tarte:
Tarta cu ciocolata
Tarta cu ton si legume
Tarta cu ficat
Tarta cu branza si cirese
Tarta cu varza creata
Tarta cu carne, branza si cartofi
Tarta cu brocoli
Tarta de post cu ciuperci
Tarta tartin cu banane caramelizate
Tarta simpla cu pere
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru Mos Craciun am pregatit o prajitura din seria "am prea multa branza de la tara si n-o mananca nimeni" :)))...
Prajitura cu branza si zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii