Desi reteta originala se pare ca provine din Germania, in zilele noastre nu exista bucatarie in lume care sa nu prepare tarte dintre cele mai diverse.
Printre retele clasice ale bucatariei internationale gasim: Bakewell Tart (tarta cu unt si gem din Anglia), Butter tart (tarta cu unt, oua si zahar din Canada), Custard tart cu oua din Australia, Egg tart din China, Neenish tart cu smantana din Germania, Treacle tart - micul dejun englezesc, Linzer torte-cu nuci si alune din Austria si Ungaria sau Manchester tart cu cirese sau capsuni.
Insa tarta este atat de usor de preparat, arata minunat si este foarte gustoasa, incat toate popoarele lumii au preluat-o, schimbandu-i compozitia dupa traditiile si obiceiurile lor.
Astfel, acum putem gasi la unele restaurante tarte cu dovelac sau cartofi, cu spanac, cu morcovi, carne sau fructe de mare.
Tarta poate avea diefrite tipuri de aluat, de la cel foarte simplu de paine, pana la unul de cozonac sau de patiserie, in functie si de compozitia care va umple placinta.
In bucataria romaneasca se prepara din timpuri stravechi placintele cu fructe, legume sau carne, chiar daca nu le-am numit intotdeauna tarte. Si pe Culinar.ro vei gasi o multitudine de retete, care mai de care mai gustoase, de tarte pufoase si aromate cu umpluturi versatile.
Iata mai jos cateva retete de tarte:
Tarta cu ciocolata
Tarta cu ton si legume
Tarta cu ficat
Tarta cu branza si cirese
Tarta cu varza creata
Tarta cu carne, branza si cartofi
Tarta cu brocoli
Tarta de post cu ciuperci
Tarta tartin cu banane caramelizate
Tarta simpla cu pere
Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presata• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaSe bate pieptul de pui ca pentru snitel, se umple cu ciuperci si cascaval, se condimenteaza, se da prin faina si prin...
Rulou de pui cu ciuperci si cascavalDescoperă rețeta delicioasă de sos de macris cu smântână. Un sos savuros și cremos pentru a însoți preparatele tale...
Sos de macris cu smantanaSe prepara un bait din apa, vin otet, morcov, patrunjel telina si mirodenii. Spinarea de batal se taie in bucati de aprox....
Spinare de batal la gratarAstazi iti arat un preparat usor, ce are la baza avocado si care merge de minune cu niste nachos sau cu niste foi de...
Guacamole - Reteta videoNu stiu voi, insa eu ma declar o impatimita a ardeilor copti. De regula ii coceam si ii puneam in congelator, insa anul...
Ardei copti, la borcanIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii