Este al treilea condiment dupa sofran si vanilie ca pret, este mai cunoscut in tarile arabe si India, mai putin in Europa, cu exceptia Scandinaviei, unde se foloseste la prajituri, produse de patiserie si carnati. In Tarile Arabe,se foloseste mai ales la cafea, este un semn al ospitalitatii. Cardamonul este un condiment scump, intrucat semintele nu se coc in acelasi timp si trebuie culese cu mana ca sa nu se piarda semintele aromate. Se pare ca este considerat un condiment reintineritor (deci se pare ca are ceva energizanti in el!) si in franceza i se mai spune si samanta dragostei. Sunt doua feluri de cardamon:verde si negru. Inca nu l-am incercat pe cel negru asa ca nu va pot spune prea multe despre el. Este bun si pentru a scapa de mirosul de alcool sau usturoi fiindca este foarte aromat, se zdrobesc boabele in dinti si gata cu mirosul neplacut. In bucatarie se foloseste la aromarea carnii ,orezului,a dulciurilor, budincilor. Se mai foloseste si in amestecuri de condimente. In tarile arabe se macina impreuna cu cafeaua, in tarile nordice se foloseste si la vinul fiert, iar biryani-ul contine si el cardamon. Sa vedem la ce il folosesc eu. La chai-uri, curry, budinca cu sofran, orez cu lapte, ceai, cafea, esenta de cardamon. Incearca retetele cu cardamon de pe culinar.ro. Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseBanala mămăligă este un aliment foarte gustos şi sănătos, nutriţioniştii numind mălaiul "prietenul intestinului...
Mămăligă (reţeta de bază)Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii