Cardamonul

Cardamonul

Este al treilea condiment dupa sofran si vanilie ca pret, este mai cunoscut in tarile arabe si India, mai putin in Europa, cu exceptia Scandinaviei, unde se foloseste la prajituri, produse de patiserie si carnati. In Tarile Arabe,se foloseste mai ales la cafea, este un semn al ospitalitatii. Cardamonul este un condiment scump, intrucat semintele nu se coc in acelasi timp si trebuie culese cu mana ca sa nu se piarda semintele aromate. Se pare ca este considerat un condiment reintineritor (deci se pare ca are ceva energizanti in el!) si in franceza i se mai spune si samanta dragostei. Sunt doua feluri de cardamon:verde si negru. Inca nu l-am incercat pe cel negru asa ca nu va pot spune prea multe despre el. Este bun si pentru a scapa de mirosul de alcool sau usturoi fiindca este foarte aromat, se zdrobesc boabele in dinti si gata cu mirosul neplacut. In bucatarie se foloseste la aromarea carnii ,orezului,a dulciurilor, budincilor. Se mai foloseste si in amestecuri de condimente. In tarile arabe se macina impreuna cu cafeaua, in tarile nordice se foloseste si la vinul fiert, iar biryani-ul contine si el cardamon. Sa vedem la ce il folosesc eu. La chai-uri, curry, budinca cu sofran, orez cu lapte, ceai, cafea, esenta de cardamon. Incearca retetele cu cardamon de pe culinar.ro. Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Cele mai apreciate rețete
Chec aperitiv
1
Aperitive cu legume

Chec aperitiv

Este un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...

Chec aperitiv
Tarta cu dovlecei zucchini
2
Aperitive cu legume

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Prajitura cu mere si crusta de nuci
3
Prajituri

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Placinta cu branza ca in Maramures
4
Preparate sarate

Placinta cu branza ca in Maramures

Se face o maia dupa care se framanta bine aluatul din faina lapte cald si sare . Aluatul este bun si pentru paine. Se lasa la...

Placinta cu branza ca in Maramures
Prajitura cu mere si nuca
5
Prajituri

Prajitura cu mere si nuca

Este o combinatie irezistibila de mere si nuca, aromata si delicioasa.

Prajitura cu mere si nuca
Parteneri
Desert placinta pufoasa cu mere de post
Bucataras.RO

Desert placinta pufoasa cu mere de post

Retete de post economice

Desert placinta pufoasa cu mere de post
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui