Cartofii dulci

  Cartoful dulce isi are originea in zonele tropicale ale Americii si este o sursa de carbohidrati, vitamina A, C si B6, precum si betacaroten.   Cand gasesti cartofii dulci Sezonul cartofilor dulci incepe in octombrie si se termina in martie. Totusi, in supermarketuri poti gasi aromatii cartofi aproape pe tot parcursul anului.   Cum alegi cartofii dulci Alege-i pe cei mici sau medii ca marime, avand grija sa nu ii cumperi pe cei cu coaja patata, care se pot dovedi mai tari atunci cand sunt gatiti.   Cum ii pastrezi Tine-i intr-un loc racoros si intunecat. Incearca sa ii consumi in cel mult o saptamana de la data la care i-ai cumparat.   Cum prepari cartofii dulci Cu exceptia cazului in care cartofii sunt foarte mici si au coaja foarte subtire, foloseste un cutit pentru a-i curata, deoarece pot fi mai greu de curatat in comparatie cu alte tipuri de cartofi. Cartofii dulci se pot gati in diferite moduri: copti, prajiti, piure sau in combinatie cu paste sau orez. Au un gust asemanator cu dovleacul, aroma usor dulceaga este potrivita pentru diferite tipuri de orez sau couscous cu legume, supe creme, cartoi wedges, prajiti sau cipsuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Tarta cu piersici
5
Romania

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici