Cafeaua verde se bucura de un success rasunator in randul alimentelor minune, care promit ca te scapa de kilogramele nedorite.
Fie ca rezultatele apar din prima saptamana sau se lasa asteptate mai mult, cafeaua verde are si multe alte beneficii, nutritionistii spunand ca e de mare ajutor in atenuarea simptomelor unor afectiuni precum obezitatea sau diabetul.
Ce este cafeaua verde?
Cafeaua verde este cafea cruda, neprajita si neprocesata. Poate fi consumata sub forma de extract sau infuzie. Are un gust apropiat de cel al ceaiului verde.
De asemenea, nutritionistii spun ca are numeroase beneficii pentru sanatate, datorita continutului mare de acid clorogenic, o substanta care reduce considerabil absorbtia de zahar in corp.
Cafeaua normala nu are aceleasi efecte ca cea verde, pentru ca prin prajire se reduce considerabil cantitatea de acid clorogenic.
Totodata, o cana de cafea verde macinata contine 400 mg de antioxidanti, din care 150 mg sunt polifenoli.
Beneficii
Cafeaua verde ajuta la reglarea metabolismului si este un tonic pentru activitatea cerebrala.
In acelasi timp, mai multe studii au aratat ca este si un dezinfectant natural, dar si un antiinflamator, antiretic si antiseptic.
Consumul de cafea verde e recomandat si persoanelor care au probleme cu colesterolul, deoarece aceasta are proprietatea de a creste cantitatea de colesterol bun din organism si il scade pe cel rau. Spre deoasebire de cafeaua normala, cea verde nu crestere tensiunea arteriala si nici nu va tine treji noaptea.
In ceea ce priveste efectul pe care-l are asupra kilogramelor in plus, intr-un studiu recent, publicat in Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity Journal, se arata ca participantii au slabit in medie 7,5 kg intr-un interval de 12 saptamani, adica 10,5 % din greutatea corporala si 16% din grasime corporala.
In urma participarii la acest studiu, toti cei 22 de participanti supraponderali au reusit sa slabeasca fara vreo modificare in dieta si fara sa faca un efort fizic mai mare ca pana atunci.
Sursa articol: webmd.com
Sursa foto: authoritynutrition.com
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii