In perioada Sarbatorilor de Iarna, organismul nostru are tendinta de a lua in greutate.
Astfel ca, daca vreti sa reveniti la greutatea initiala, este recomandat ca in luna ianuarie sa tineti o dieta de slabit. Insa, aveti grija sa fie una cat mai sanatoasa, care sa aiba si functia de detoxifiere si sa nu reprezinte un soc in plus pentru organism.
Majoritatea nutritionistilor recomanda o dieta bazata pe legume si fructe, care sa permita organismului functionarea optima.
Printre fructele de sezon pe care le gasim in supermarketuri, in aceasta perioada, se numara si fructul Kaki (Persimmon), care are o multime de proprietati benefice si contine substante antioxidante si anti-imbatranire. Pentru ca are un efect puternic de detoxifiere si revitalizare, acesta mai poarta si numele de "fructul zeilor".
Pentru ca au doar 70 de calorii la suta de grame si sunt bogate in fibre dietetice, fructele Kaki sunt ideale pentru dieta de dupa sarbatori.
Aceasta este destul de simpla si presupune consumarea a 3 fructe Kaki pe zi, plus alte alimente bogate in proteine si sarace in grasimi.
Iata cum ar trebui sa arate meniul pe o zi din dieta cu fructe Kaki:
Micul dejun
Un fruct Kaki
Un sandvis din paine integrala, branza de vaci si ardei kapia / Cereale integrale cu lapte sau iaurt
O cana de ceai verde
Pranz
Salata de ton / Piept de pui la gratar
Un fruct Kaki la desert.
Cina
Pastrav la gratar (cuptor), cu salata de rucola, salata verde, ceapa si nuci
Un fruct Kaki
Este recomandat sa tineti aceasta dieta timp de o saptamana. De asemenea, la micul dejun mai puteti incerca si un smoothie de fructe kaki si kiwi, iar la desertul de la pranz puteti incerca reteta de Clafoutis cu fructe Kaki.
Sursa foto: kcet.org
Sursa articol: gethealthygethot.com
Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaPentru ostropel de pui cu tomate si usturoi spalam carnea si o condimentam dupa care prajim pulpele in putin ulei pana se...
Ostropel de pui cu tomate si usturoiO supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se...
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjelPlachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.
Plachie de crapRulada aperitiv Aurica este delicioasa! Pe langa faptul ca puteti adapta umplutura dupa bunul plac, rulada aperitiv este un...
Rulada aperitiv AuricaEste genul de tarte aperitiv pe care le faci in doi timpi si trei miscari, mai ales daca ai musafiri sau pur si simplu vrei...
Tarta aperitiv cu feta, rucola si rosiiAstazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burdufSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii