Dieta cu fructe Kaki - cum slabesti sanatos cu fructele zeilor

Dieta cu fructe Kaki - cum slabesti sanatos cu fructele zeilor

In perioada Sarbatorilor de Iarna, organismul nostru are tendinta de a lua in greutate.


Astfel ca, daca vreti sa reveniti la greutatea initiala, este recomandat ca in luna ianuarie sa tineti o dieta de slabit. Insa, aveti grija sa fie una cat mai sanatoasa, care sa aiba si functia de detoxifiere si sa nu reprezinte un soc in plus pentru organism. 


Majoritatea nutritionistilor recomanda o dieta bazata pe legume si fructe, care sa permita organismului functionarea optima.


Printre fructele de sezon pe care le gasim in supermarketuri, in aceasta perioada, se numara si fructul Kaki (Persimmon), care are o multime de proprietati benefice si contine substante antioxidante si anti-imbatranire. Pentru ca are un efect puternic de detoxifiere si revitalizare, acesta mai poarta si numele de "fructul zeilor".


Pentru ca au doar 70 de calorii la suta de grame si sunt bogate in fibre dietetice, fructele Kaki sunt ideale pentru dieta de dupa sarbatori. 


Aceasta este destul de simpla si presupune consumarea a 3 fructe Kaki pe zi, plus alte alimente bogate in proteine si sarace in grasimi.


Iata cum ar trebui sa arate meniul pe o zi din dieta cu fructe Kaki: 


Micul dejun

Un fruct Kaki


Un sandvis din paine integrala, branza de vaci si ardei kapia / Cereale integrale cu lapte sau iaurt


O cana de ceai verde 


Pranz

Salata de ton / Piept de pui la gratar 


Un fruct Kaki la desert.


Cina

Pastrav la gratar (cuptor), cu salata de rucola, salata verde, ceapa si nuci


Un fruct Kaki 




Este recomandat sa tineti aceasta dieta timp de o saptamana. De asemenea, la micul dejun mai puteti incerca si un smoothie de fructe kaki si kiwi, iar la desertul de la pranz puteti incerca reteta de Clafoutis cu fructe Kaki.


Sursa foto: kcet.org 

Sursa articol: gethealthygethot.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide