Dieta de detoxifiere de dupa Sarbatori - 10 sfaturi de urmat

Este bine ca fiecare an sa-l incepem cu o dieta de detoxifiere, pentru a elimina din corp toxinele acumulate in urma meselor traditionale de sarbatori, pline de preparate din carne rosie si scaldate in alcool.


Urmand sfaturile de mai jos vei reusi sa scapi de cateva din kilogramele nedorite, vei elimina senzatia de balonare si disconfortul digestiv, aspectul pielii se va imbunatati, vei dobandi mai multa energie si o stare generala de bine.


Asadar, iata 10 sfaturi pe care trebuie sa le urmezi pentru o detoxifiere reusita a organismului: 


1. Timp de cel putin o luna, ai grija ca mesele tale sa fie bogate in nutrienti, dar cat mai sarace in calorii.


2. Incearca sa raresti cat mai mult consumul de alcool si fumatul. De asemenea, urmeaza un program zilnic de exercitii fizice.


3. Include in alimentatia ta zilnica cat mai multe legume si fructe proaspete, cereale bogate in fibre, lactate, dar si cantitati moderate de grasimi, sare si zahar. Incearca sa consumi o salata de cruditati la fiecare masa a zilei, iar intre mese consuma fructe proaspete.


4. Renunta la garniturile prajite sau grase. Opteaza pentru garnituri preparate din legume fierte, deoarece acestea conserva intr-o mai mare masura enzimele benefice organismului.


5. Consuma cat mai multe fibre pentru refacerea sanatatii colonului. Carnea, in special cea rosie, nu este foarte buna pentru colon, de aceea, dupa sarbatori, e bine sa scazi consumul de carne si sa-l cresti pe cel de fibre. Acestea se gasesc in cantitati semnificative in cerealele integrale, in painea integrala, in orezul brun, mazare, linte etc. 


6. Inlocuieste carnea rosie cu surse alternative de proteine: pui, curcan, peste, ciuperci sau soia. 


7. Apa este un prieten de nadejde in aceasta perioada, deoarece in dieta de detoxifiere se recomanda o hidratare cat mai buna. De asemenea, consumul de apa este benefic mai ales refeacerii ficatului si pancreasului.


8. De asemenea, extrem de bune in curele de recuperare sunt si smoothie-urile detoxifiante, consumate la micul dejun - de exemplu, Detoxifiant cu spanac si varza kale sau Detoxifiant cu telina si grapefruit


9.  Produsele lactate sunt adevarate surse de proteine cu valoare biologica superioara, aminoacizi esentiali, complex de vitamine B, vitamina D si, bineinteles, o sursa excelenta de calciu. Astfel, se recomanda consumul unui iaurt (sau sana, chefir etc.) macar o data pe zi.


10. Evita consumul de cafea si bauturile carbogazoase in exces. 


Sursa foto: tumblr.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Deserturi de vara Aceste minitarte sunt usor de preparat, foarte delicioase si foarte frumusele. Am cautat mai multe retete...

Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine
Mancarica de galbiori cu smantana

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure. Pofta buna!

Mancarica de galbiori cu smantana
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor
2
Mancaruri cu carne

Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor

Fragede, gustoase si simplu de preparat.

Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
3
Mancaruri de post

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cozonac Mariana
4
Cozonac

Cozonac Mariana

ALUATUL: 1. Am topit untul pe foc sau electric, impreuna cu uleiul. Untul trebuie topit pana putin de tot se rumeneste, si...

Cozonac Mariana
Rețetă super simplă și super delicioasă - Plăcinte la tigaie cu brânză și cașcaval
5
Retete culinare

Rețetă super simplă și super delicioasă - Plăcinte la tigaie cu brânză și cașcaval

Culinar prezintă azi o rețetă super simplă și super delicioasă de placinte la tigaie cu branza si cascaval. O gustare...

Rețetă super simplă și super delicioasă - Plăcinte la tigaie cu brânză și cașcaval
Parteneri
Ciorbă de văcuţă
Bucataras.RO

Ciorbă de văcuţă

Ciorbă de văcuţă
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Chec cu cirese - desert pentru toata familia
ReteteCulinare.RO

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Checul cu cirese este un desert delicios si usor de preparat, ideal pentru zilele de vara. Cu un aluat pufos si aromat,...

Chec cu cirese - desert pentru toata familia
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia