Urzica, un adevarat medicament

      La noi, urzica este considerata o planta comuna, care creste prin paduri si gradini, se stie ca ceaiul de urzica slabeste si ca mancarea din aceasta planta este delicioasa.

Insa ce este mai important si anume, proprietatile vindecatoare ale urzicii, nu sunt cunoscute. Ce contine o urzica: vitamine - A, C, B2 si K, Ca, Mg, Fe, substante grase, acizi, glucide, amine si uleiuri volatile, antihistaminice si antiinflamatorii naturale. Proprietatile urzicii: - diuretic
- hemostatic (opreste sangerarea)
- antiseptic
- emolient
- depurativ
- combate reumatismul si anemia
- vindeca ranile si ulcerul
- stimuleaza cresterea parului
- lupta impotriva bolilor de rinichi

Daca prepari urzica sub forma de ceai, acesta are proprietati de detoxifiere a sistemului circulator, purifica sangele si elimina toxinele din organism. Ceaiul se face din doua ligurite planta uscata la o cana de 250 ml apa fierbinte, se lasa la infuzat 10 minute si se beau 1-2 cani de ceai pe zi.

Din urzica se poate face si un sirop (urzica si miere de albine) care detoxifica si iti da energie.

Contra reumatismului si durerilor de spate, frunzele de urzica proaspat culese se aplica direct pe locul dureros timp de 15 minute.

Consumul de urzici, atat ca mancare cat si ca ceai, tinctura sau sirop, este contraindicat femeilor insarcinate si lauzelor, persoanelor cu deficit de potasiu si celor care prezinta alergii la aceasta planta.   Mai jos ai cateva retete cu urzici, iar aici te poti inspira din toate retetele cu urzici.   Ravioli cu urzici           Urzici cu mamaliga         Piure de urzici Mancare de urzici Bors de urzici cu boia Bors de urzici Ciorba de primavara   Articole cu si despre urzici Alimente in dieta (3) Sfaturi practice pentru a slabi Remedii naturale impotriva asteniei de primavara  

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Desert prajitura taraneasca cu mere
Bucataras.RO

Desert prajitura taraneasca cu mere

Am vazut reteta asta la Gaby si m-a bantuit toata noaptea, asa ca azi am prestat-o, mai ales ca aveam toate ingredientele la...

Desert prajitura taraneasca cu mere
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide