La noi, urzica este considerata o planta comuna, care creste prin paduri si gradini, se stie ca ceaiul de urzica slabeste si ca mancarea din aceasta planta este delicioasa.
Insa ce este mai important si anume, proprietatile vindecatoare ale urzicii, nu sunt cunoscute. Ce contine o urzica: vitamine - A, C, B2 si K, Ca, Mg, Fe, substante grase, acizi, glucide, amine si uleiuri volatile, antihistaminice si antiinflamatorii naturale. Proprietatile urzicii: - diuretic
- hemostatic (opreste sangerarea)
- antiseptic
- emolient
- depurativ
- combate reumatismul si anemia
- vindeca ranile si ulcerul
- stimuleaza cresterea parului
- lupta impotriva bolilor de rinichi
Daca prepari urzica sub forma de ceai, acesta are proprietati de detoxifiere a sistemului circulator, purifica sangele si elimina toxinele din organism. Ceaiul se face din doua ligurite planta uscata la o cana de 250 ml apa fierbinte, se lasa la infuzat 10 minute si se beau 1-2 cani de ceai pe zi.
Din urzica se poate face si un sirop (urzica si miere de albine) care detoxifica si iti da energie.
Contra reumatismului si durerilor de spate, frunzele de urzica proaspat culese se aplica direct pe locul dureros timp de 15 minute.
Consumul de urzici, atat ca mancare cat si ca ceai, tinctura sau sirop, este contraindicat femeilor insarcinate si lauzelor, persoanelor cu deficit de potasiu si celor care prezinta alergii la aceasta planta. Mai jos ai cateva retete cu urzici, iar aici te poti inspira din toate retetele cu urzici. Ravioli cu urzici Urzici cu mamaliga Piure de urzici Mancare de urzici Bors de urzici cu boia Bors de urzici Ciorba de primavara Articole cu si despre urzici Alimente in dieta (3) Sfaturi practice pentru a slabi Remedii naturale impotriva asteniei de primavara
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzAm vazut reteta asta la Gaby si m-a bantuit toata noaptea, asa ca azi am prestat-o, mai ales ca aveam toate ingredientele la...
Desert prajitura taraneasca cu mere
Comentarii