Varza - medicul casei

Varza este un aliment minune si este renumita pentru proprietatile sale deosebite ca fiind un aliment energetic, tonifiant si remineralizant si este preferabil sa fie folosita in stare cruda, pentru a i se pastra neschimbate proprietatile nutritive de baza. Caracteristicile de baza ale ei sunt: - are proprietati dezinfectante si cicatrizante la nivelul tesuturilor; - accelereaza metabolismul glucidelor si absorbtia oxigenului in celule; - poseda o actiune antiseptica pulmonara importanta si proprietati expectorante; - este antidepresiva. Fiind foarte bogata in vitamine si saruri minerale,ea asigura elementele indispensabile sezonului de iarna; - are actiune anticancerigena. Specialistii recomanda folosirea verzei in mod regulat, deoarece continutul ei crescut de caroten reduce riscul aparitiei cancerului, dar sulful si hitidina pe care le contine  diminueaza tumorile, asigurind eliminarea toxinelor; - contine un pricipiu hipoglicemiant, care face sa fie recomandata in regimul pentru diabetici; - are actiune antianemica datorita continutului mare de clorofila, ce favorizeaza producerea hemoglobinei, potentate datorita cantitatii mari de fier si de cupru. Mai jos avem cateva din indicatiile terapeutice generale  ale verzei: - astenii; - imbatrinire prematura; - demineralizari; Si cateva indicatii particulare: - afectiuni cardiovasculare si sanguine: ulcere varicoase, anemie simpla; - afectiuni respiratorii: afectiuni bronho-pulmonare, TBC; - afectiuni digestive: ulcer gastric si duodenal, colita ulceroasa; - afectiuni genito-urinare: fenomene congestive spasmodice si inflamatorii; - afectiuni ORL: angina, laringita, sinuzita; - inflamatii si infectii intestinale: ciroza ascitica; - afectiuni dermatologice: infectii cutanate (abcese, panaritii, furuncule, antrax) si complicatiile acestora, contuzii si rani; - afectiuni neuro-psihice: nevroza; - afectiuni diverse: insolatii, stari congestive cerebrale, nevralgii, diabet; - varza se foloseste sub forma de cataplasme in entorse, nevralgii faciale, guta, abcese, furuncule, afectiuni ale gambelor (varice, flebita, arterita) si multe altele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Bucataras.RO

Chec rece cu fistic si ciocolata alba

O minunatie de arome!

Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos