Varza - medicul casei

Varza este un aliment minune si este renumita pentru proprietatile sale deosebite ca fiind un aliment energetic, tonifiant si remineralizant si este preferabil sa fie folosita in stare cruda, pentru a i se pastra neschimbate proprietatile nutritive de baza. Caracteristicile de baza ale ei sunt: - are proprietati dezinfectante si cicatrizante la nivelul tesuturilor; - accelereaza metabolismul glucidelor si absorbtia oxigenului in celule; - poseda o actiune antiseptica pulmonara importanta si proprietati expectorante; - este antidepresiva. Fiind foarte bogata in vitamine si saruri minerale,ea asigura elementele indispensabile sezonului de iarna; - are actiune anticancerigena. Specialistii recomanda folosirea verzei in mod regulat, deoarece continutul ei crescut de caroten reduce riscul aparitiei cancerului, dar sulful si hitidina pe care le contine  diminueaza tumorile, asigurind eliminarea toxinelor; - contine un pricipiu hipoglicemiant, care face sa fie recomandata in regimul pentru diabetici; - are actiune antianemica datorita continutului mare de clorofila, ce favorizeaza producerea hemoglobinei, potentate datorita cantitatii mari de fier si de cupru. Mai jos avem cateva din indicatiile terapeutice generale  ale verzei: - astenii; - imbatrinire prematura; - demineralizari; Si cateva indicatii particulare: - afectiuni cardiovasculare si sanguine: ulcere varicoase, anemie simpla; - afectiuni respiratorii: afectiuni bronho-pulmonare, TBC; - afectiuni digestive: ulcer gastric si duodenal, colita ulceroasa; - afectiuni genito-urinare: fenomene congestive spasmodice si inflamatorii; - afectiuni ORL: angina, laringita, sinuzita; - inflamatii si infectii intestinale: ciroza ascitica; - afectiuni dermatologice: infectii cutanate (abcese, panaritii, furuncule, antrax) si complicatiile acestora, contuzii si rani; - afectiuni neuro-psihice: nevroza; - afectiuni diverse: insolatii, stari congestive cerebrale, nevralgii, diabet; - varza se foloseste sub forma de cataplasme in entorse, nevralgii faciale, guta, abcese, furuncule, afectiuni ale gambelor (varice, flebita, arterita) si multe altele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita