Varza este un aliment minune si este renumita pentru proprietatile sale deosebite ca fiind un aliment energetic, tonifiant si remineralizant si este preferabil sa fie folosita in stare cruda, pentru a i se pastra neschimbate proprietatile nutritive de baza. Caracteristicile de baza ale ei sunt: - are proprietati dezinfectante si cicatrizante la nivelul tesuturilor; - accelereaza metabolismul glucidelor si absorbtia oxigenului in celule; - poseda o actiune antiseptica pulmonara importanta si proprietati expectorante; - este antidepresiva. Fiind foarte bogata in vitamine si saruri minerale,ea asigura elementele indispensabile sezonului de iarna; - are actiune anticancerigena. Specialistii recomanda folosirea verzei in mod regulat, deoarece continutul ei crescut de caroten reduce riscul aparitiei cancerului, dar sulful si hitidina pe care le contine diminueaza tumorile, asigurind eliminarea toxinelor; - contine un pricipiu hipoglicemiant, care face sa fie recomandata in regimul pentru diabetici; - are actiune antianemica datorita continutului mare de clorofila, ce favorizeaza producerea hemoglobinei, potentate datorita cantitatii mari de fier si de cupru. Mai jos avem cateva din indicatiile terapeutice generale ale verzei: - astenii; - imbatrinire prematura; - demineralizari; Si cateva indicatii particulare: - afectiuni cardiovasculare si sanguine: ulcere varicoase, anemie simpla; - afectiuni respiratorii: afectiuni bronho-pulmonare, TBC; - afectiuni digestive: ulcer gastric si duodenal, colita ulceroasa; - afectiuni genito-urinare: fenomene congestive spasmodice si inflamatorii; - afectiuni ORL: angina, laringita, sinuzita; - inflamatii si infectii intestinale: ciroza ascitica; - afectiuni dermatologice: infectii cutanate (abcese, panaritii, furuncule, antrax) si complicatiile acestora, contuzii si rani; - afectiuni neuro-psihice: nevroza; - afectiuni diverse: insolatii, stari congestive cerebrale, nevralgii, diabet; - varza se foloseste sub forma de cataplasme in entorse, nevralgii faciale, guta, abcese, furuncule, afectiuni ale gambelor (varice, flebita, arterita) si multe altele.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouPlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoAceasta reteta, este una din acele retete ce poate fi pregatita fie pentru a fi luata la pachet, pentru cei dragi, pentru...
Clatite cu ricotta si tonOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii