Pe langa cresterea imunitatii organismului, vitamina B6 te poate ajuta si sa scapi de neplacerile sindromului premenstrual, sa te vindeci mai usor de gripa si chiar sa alungi starile de mahmureala. De asemenea, B6 influenteaza regenerarea celulara si imbunatateste digestia. O mare parte din vitamina B6 aflata in fructe si legume se pierde prin congelare, conservare sau gatit, asa ca incearca sa mananci totul proaspat. Ca alternativa, poti apela totusi la congelare, pentru ca astfel fructele si legumele vor pastra oricum o cantitate mai mare de vitamine decat in cazul in care le-ai gati. Tine cont de faptul ca vitamina B6 se elimina prin apa, ceea ce inseamna ca e necesar sa iti asiguri zilnic portia de legume si fructe proaspete. Iata cele mai bogate surse de vitamina B6: Avocado – il poti folosi pentru sandvisuri si salate. Ai grija la cantitatea consumata, pentru ca avocado contine si o cantitate mare de calorii si grasimi. Spanacul – e delicios in omleta, supa, sandvisuri sau pizza. Daca vrei sa profiti din plin de continutul sau de B6, consuma-l crud. Cartofii – ii poti pregati cu putina smantana cu continut scazut de grasimi si bucatele de broccoli fiert. Mazarea – foloseste-o ca garnitura pentru alte mancaruri. O poti fierbe alaturi de putina ceapa tocata, pentru mai multa savoare. Ardeiul rosu – se potriveste cu aproape orice mancare, de la salata pana la friptura. Sparanghelul – o alta garnitura delicioasa si sanatoasa, pe care o poti servi la diferite feluri de mancare. Conopida – e delicioasa si cruda, dar o poti consuma si sub forma de piure, amestecand-o cu piure de cartofi. Broccoli – crud sau fiert, nu ar trebui sa lipseasca dintr-o alimentatie sanatoasa. Morcovii – iti recomandam sa ii consumi ca atare, fiind un ingredient delicios pentru salate. De asemenea, poti folosi bucatele de morcovi pentru a orna diverse preparate.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii