Alimentele in dieta (3)

(0)
admin postat de






  Patrunjelul

se consuma sub doua forme: radacina si frunze. Frunzele sunt mai des

folosite mai ales ca si garnitura. Supele, sosurile, tocanitele

capata o aroma deosebita atunci cand se presara cateva frunze de

patrunjel, pentru ca aroma sa fie cat mai buna aceasta trebuie sa fie

presarata dupa ce mancarea este gata preparata.

Chiar

daca patrunjelul este privit mai mult ca si un ornament, o aroma

pentru mancare patrunjelul este si foarte sanatos.





Patrunjelul

contine mai multa vitamina C decat o portocala si mai mult fier decat

spanacul.Valori

nutritive pe 100g de patrunjel:



vitamina

C 133mg

calciu

138 mg

fier

62 mg

magneziu

50 mg

zinc

1,1 mg

vitamina

B3 1,3 mg








Mararul

este un plus de valoare adus salatelor de cruditati, cremelor de

branza sau preparatelor de peste si fructe de mare.

Muraturile

ies mult mai aromate daca in borcan se pun cateva crengute sau

seminte de marar.





Semintele

de marar sunt indeale in fripturile la cuptor sau pentru otetul cu

ierburi aromate.Valori

nutritive pe 100 g de marar:                                                                  


energie

43 kcal

proteine

3,46 g

vitamina

C 85 mg

fosfor

66 mg

magneziu

55 mg



calciu

208 mg








Urzicile

se pot prepara in mai multe feluri va fi gasita sub forma de piure,

se poate face salata si se poate folosi ca si garnitura pentru

friptura. Ceea ce trebuie facut este sa ...
fierbeti urzicile (de

preferat cele care au fost crescute intr-un mediu curat fara

poluatie), se paseaza pana se formeaza o pasta fina si se adauga mult

usturoi.






Valori

nutritive pe 100 g de urzici:


energie

185 kcal

proteine

7g

grasimi

0,6 g

calciu

713 mg

fosfor

138 mg

vitamina

A 80 mg








Leusteanul

se poate deosebi de frunzele de telina dupa frunza de culoare vie si

mai mici si mai subtiri decat cele ale telinei. Se foloseste adesea

la ciorbe si sosuri, dar poate fi folosit in salate alaturi de alte

cruditati. Leusteanul trebuie pus cu masura deoarece este foarte

parfumat si riscati ca sa va parfumeze prea mult preparatul. 



Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite