UHT este varianta scurta
pentru Ultra High Temperature (pasteurizare la temperatura inalta,
ultrapasteurizare); cu alte cuvinte, produsul este expus la o
temperatura foarte inalta pe o perioada foarte scurta de timp
(135 ° C timp de 2-4 secunde) dupa care se aduce la temperatura
camerei. Acest tratament are rolul de a distruge micro-organismele
daunatoare din produs, laptele pastrandu-si integral calitatile
nutritive, mineralele si vitaminele. De aceea, laptele UHT este
natural, fara conservanti, de cea mai buna calitate,
mentinandu-si prospetimea o perioada mai indelungata de timp,
fara a fi necesara refrigerarea inainte de deschiderea cutiei.
Beneficiile
laptelui UHT:
Este igienic
din punct de vedere alimentar
Are toate
elementele nutritive specifice laptelui
Nu contine
conservanti
Poti cumpara
o cantitate mai mare odata
Faci mai putine
drumuri la magazin
Spatiul de
depozitare nu necesita temperaturi scazute (se decongestioneaza
frigiderul)
Ai intotdeauna
o rezerva de lapte pentru situatii neprevazute
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe