Cirese si visine din belsug

(0)
admin postat de


Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au apreciat savoarea si calitatile cireselor si visinelor.

Ciresul este pomul fructifer care se cultiva intre paralelele 40 - 60 grade latitudine nordica si izolat peste tot in lume. Visinul comun nu se intalneste in stare salbatica fiind raspandit, ca origine, in jurul Marii Caspice, India, Iran, Peninsula Balcanica.
Datorita aportului in vitamine si saruri minerale sunt des folosite atat in stare proaspata cat si in produse prelucrate cum ar fi sucuri, siropuri, compoturi, dulceturi.

Consumate ca fructe proaspete ciresele si visinele sunt benefice datorita continutului lor de antioxidanti puternici denumiti antociani.
Din acest motiv, aceste fructe sunt indicate in special in tratamentul antiinflamator si analgezic. Pot fi tratate dureri musculare, de spate dar chiar si diabetul bolile cardiovasculare.

Sunt foarte indicate in curele de slabire pentru ca reduc stratul de grasime si scad colesterolul, 300 gr de visine in fiecare zi pot diminua stratul de frasime de pe burta.

Pe langa consumarea lor ca fructe proaspete sunt indicate in orice forma preparata: congelate, uscate, ca sucuri, fiind chiar  si suplimente nutritive care contin extracte de cirese si visine.
Pentru diverse retete cu acest fruct plin de calitati gasiti aici

Alte articole cu:
visine
recomandari

 
Un adevarat deliciu al sfarsitului de primavara si inceputului de vara, ciresele sunt recunoscute ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite