Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au apreciat savoarea si calitatile cireselor si visinelor.
Ciresul este pomul fructifer care se cultiva intre paralelele 40 - 60 grade latitudine nordica si izolat peste tot in lume. Visinul comun nu se intalneste in stare salbatica fiind raspandit, ca origine, in jurul Marii Caspice, India, Iran, Peninsula Balcanica.
Datorita aportului in vitamine si saruri minerale sunt des folosite atat in stare proaspata cat si in produse prelucrate cum ar fi sucuri, siropuri, compoturi, dulceturi.
Consumate ca fructe proaspete ciresele si visinele sunt benefice datorita continutului lor de antioxidanti puternici denumiti antociani.
Din acest motiv, aceste fructe sunt indicate in special in tratamentul antiinflamator si analgezic. Pot fi tratate dureri musculare, de spate dar chiar si diabetul bolile cardiovasculare.
Sunt foarte indicate in curele de slabire pentru ca reduc stratul de grasime si scad colesterolul, 300 gr de visine in fiecare zi pot diminua stratul de frasime de pe burta.
Pe langa consumarea lor ca fructe proaspete sunt indicate in orice forma preparata: congelate, uscate, ca sucuri, fiind chiar si suplimente nutritive care contin extracte de cirese si visine.
Pentru diverse retete cu acest fruct plin de calitati gasiti aici
Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaSalata de cartofi noi cu dressing de iaurt și muștar este o combinație răcoritoare și gustoasă, perfectă pentru zilele...
Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustarO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porc
Comentarii