Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au apreciat savoarea si calitatile cireselor si visinelor.
Ciresul este pomul fructifer care se cultiva intre paralelele 40 - 60 grade latitudine nordica si izolat peste tot in lume. Visinul comun nu se intalneste in stare salbatica fiind raspandit, ca origine, in jurul Marii Caspice, India, Iran, Peninsula Balcanica.
Datorita aportului in vitamine si saruri minerale sunt des folosite atat in stare proaspata cat si in produse prelucrate cum ar fi sucuri, siropuri, compoturi, dulceturi.
Consumate ca fructe proaspete ciresele si visinele sunt benefice datorita continutului lor de antioxidanti puternici denumiti antociani.
Din acest motiv, aceste fructe sunt indicate in special in tratamentul antiinflamator si analgezic. Pot fi tratate dureri musculare, de spate dar chiar si diabetul bolile cardiovasculare.
Sunt foarte indicate in curele de slabire pentru ca reduc stratul de grasime si scad colesterolul, 300 gr de visine in fiecare zi pot diminua stratul de frasime de pe burta.
Pe langa consumarea lor ca fructe proaspete sunt indicate in orice forma preparata: congelate, uscate, ca sucuri, fiind chiar si suplimente nutritive care contin extracte de cirese si visine.
Pentru diverse retete cu acest fruct plin de calitati gasiti aici
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantana O zama simplu de preparat, aproape ca se face singura. Principalul este sa ai ingrediente de calitate. Doar fasolea...
Zama de fasole verde cu afumatura proaspataPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii