Cirese si visine din belsug

Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au apreciat savoarea si calitatile cireselor si visinelor.

Ciresul este pomul fructifer care se cultiva intre paralelele 40 - 60 grade latitudine nordica si izolat peste tot in lume. Visinul comun nu se intalneste in stare salbatica fiind raspandit, ca origine, in jurul Marii Caspice, India, Iran, Peninsula Balcanica.
Datorita aportului in vitamine si saruri minerale sunt des folosite atat in stare proaspata cat si in produse prelucrate cum ar fi sucuri, siropuri, compoturi, dulceturi.

Consumate ca fructe proaspete ciresele si visinele sunt benefice datorita continutului lor de antioxidanti puternici denumiti antociani.
Din acest motiv, aceste fructe sunt indicate in special in tratamentul antiinflamator si analgezic. Pot fi tratate dureri musculare, de spate dar chiar si diabetul bolile cardiovasculare.

Sunt foarte indicate in curele de slabire pentru ca reduc stratul de grasime si scad colesterolul, 300 gr de visine in fiecare zi pot diminua stratul de frasime de pe burta.

Pe langa consumarea lor ca fructe proaspete sunt indicate in orice forma preparata: congelate, uscate, ca sucuri, fiind chiar si suplimente nutritive care contin extracte de cirese si visine.
Pentru diverse retete cu acest fruct plin de calitati gasiti aici

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa