Limonada este cea mai buna arma impotriva caniculei de afara. Am invatat asta inca din vremuri stravechi.
De exemplu, la sfarsitul secolului al XII-lea, Ibn Jami, medicul personal al marelui conducator musulman Saladin, a scris un tratat despre lamaie.
De asemenea, bautura racoritoare denumita "limonada", isi are originile in Egiptul medieval, de aici venind si una dintre primele dovezi scrise ale existentei limonadei. In acelasi timp, comertul cu suc de lamaie a luat amploare in jurul anului 1104.
De atunci si pana astazi, lamaia a fost folosita peste tot in lume pentru proprietatile ei curative si racoritoare.
Avand in vedere ca trecem printr-un cod galben de canicula, noi va propunem o lista cu 10 retete pentru a face cea mai buna si racoritoare limonada:
1. Limonada cu ananas si ghimbir
10. Limonada cu capsuni, made by Carmen Bruma
Sursa foto: theodysseyonline.com
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAm pregatit pentru weekend acest desert aromat si delicios care efectiv se topeste in gura.
Desert rulada cu crema de ricotta si ciocolataPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii