Cu un continut mai mare de vitamina C (si nu mai mic, asa cum mi-a fost dat sa citesc in cateva ziare), lime-ul este mai bogat in nutrienti decat varianta sa galbena, lamaia. Fructele sunt mai mici si mai usoare dar la polul opus se situeaza aroma, care este mult mai puternica. Daca ai avut vreodata ocazia sa gusti dintr-un lime cules de tine si nu cumparat din magazinele noastre, stii despre ce vorbesc. felii-de-lime Ca in cazul lamaii, se foloseste atat coaja, pulpa, cat si zeama. Lime-ul mai contine si calciu, tiamina, vitamina A, zahar, fier, niacina, vitamina B, fosfor, riboflavonoina, proteine si grasimi. Un fruct nu are mai mult de 20 de calorii, ceea ce este putin, recomandand lime-ul pentru toti aceia care isi doresc o sanatate de fier. Caci lime-ul aduce multe beneficii. Imbunatateste digestia, ajuta in arderea depozitelor de grasimi, fiind astfel de mare ajutor tuturor acelora care nu reusesc sa atinga greutatea dorita si sa se mentina in forma. Imbunatateste respiratia, previne cariile si petele de pe dinti, intareste gingiile. Gratie continutului ridicat de vitamina C, lime-ul este un aliment-minune in prevenirea racelii si gripei, dar si in ameliorarea simptomelor acestora, intrucat un studiu realizat de experti a aratat beneficiile consumului de acid ascorbic in tratarea racelii si gripei. Sucul de lamaie verde, indulcit cu miere constituie o bautura bine-venita in seoznul rece, intarind astfel sistemul imunitar. Lime ajuta si in prevenirea constipatiei. Scade colesterolul, intareste oasele, imbunateste vederea, ajuta in pierderea in greutatea. De asemenea, lime-ul este benefic in detoxifierea organismului. In plus, lime-ul este un fruct-minune pentru toti aceia care sufera de carente de vitamine si minerale, intrucat lime-ul vitamineaza organismul. Si mai mult de atat, lime-ul este un fruct care iubste frumusetea, intrucat pulpa fructului poate fi aplicata pe piele, pur si simplu, pentru exfolierea usoara, inlaturand celulele moarte. Dar lime-ul mai este bun si la inca un lucru: la conservarea alimentelor. Intrucat zeama de lime previne oxidarea fructelor taiate, pastrandu-le culoarea vie.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloAceasta reteta de prajitura din foi cu nuci si miere nu este grea si merita tot timpul pierdut. Daca veti avea rabdare sa o...
Prajitura in foi cu miere si nucaBranzoaicele sarate sunt o gustare delicioasa, se prepara usor, si ti se topesc pur si simplu in gura. Se pot umple cu branza...
BranzoaiceEste o reteta dietetica si una dintre cele mai apreciate de familia mea, este gustoasa si sanatoasa! Retete dietetice
Tocana de fasole pastaiChiar ca este un chec economic...are putine ingrediente ce de obicei le avem deja in casa...se face rapid si este tare pufos...
Desert chec economicSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii