Cu un continut mai mare de vitamina C (si nu mai mic, asa cum mi-a fost dat sa citesc in cateva ziare), lime-ul este mai bogat in nutrienti decat varianta sa galbena, lamaia. Fructele sunt mai mici si mai usoare dar la polul opus se situeaza aroma, care este mult mai puternica. Daca ai avut vreodata ocazia sa gusti dintr-un lime cules de tine si nu cumparat din magazinele noastre, stii despre ce vorbesc. felii-de-lime Ca in cazul lamaii, se foloseste atat coaja, pulpa, cat si zeama. Lime-ul mai contine si calciu, tiamina, vitamina A, zahar, fier, niacina, vitamina B, fosfor, riboflavonoina, proteine si grasimi. Un fruct nu are mai mult de 20 de calorii, ceea ce este putin, recomandand lime-ul pentru toti aceia care isi doresc o sanatate de fier. Caci lime-ul aduce multe beneficii. Imbunatateste digestia, ajuta in arderea depozitelor de grasimi, fiind astfel de mare ajutor tuturor acelora care nu reusesc sa atinga greutatea dorita si sa se mentina in forma. Imbunatateste respiratia, previne cariile si petele de pe dinti, intareste gingiile. Gratie continutului ridicat de vitamina C, lime-ul este un aliment-minune in prevenirea racelii si gripei, dar si in ameliorarea simptomelor acestora, intrucat un studiu realizat de experti a aratat beneficiile consumului de acid ascorbic in tratarea racelii si gripei. Sucul de lamaie verde, indulcit cu miere constituie o bautura bine-venita in seoznul rece, intarind astfel sistemul imunitar. Lime ajuta si in prevenirea constipatiei. Scade colesterolul, intareste oasele, imbunateste vederea, ajuta in pierderea in greutatea. De asemenea, lime-ul este benefic in detoxifierea organismului. In plus, lime-ul este un fruct-minune pentru toti aceia care sufera de carente de vitamine si minerale, intrucat lime-ul vitamineaza organismul. Si mai mult de atat, lime-ul este un fruct care iubste frumusetea, intrucat pulpa fructului poate fi aplicata pe piele, pur si simplu, pentru exfolierea usoara, inlaturand celulele moarte. Dar lime-ul mai este bun si la inca un lucru: la conservarea alimentelor. Intrucat zeama de lime previne oxidarea fructelor taiate, pastrandu-le culoarea vie.
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii