Insa Bucatarasul cel Dibaci este master chef al localului si tot el tine si cursurile, unde am intalnit cateva fete cunoscute, de pe la noi de pe forum.
O atmosfera prietenoasa, apropiata, unde un personal pe care daca-l intalnesti de doua ori, il vei considera ca facand parte din familie si o servire ireprosabila.Un interior cu mult bun gust, modern si curat, asupra caruia nu voi insista, deoarece e vremea teraselor si localul aresi asa ceva.
Locul unde este amplasat localul e familiar clubberilor bucuresteni, fiind deasupra unia dintre cele mai cunoscute cluburi, in spatele Tribunalului Bucuresti, in zona Unirii. Pentru ca totul sa fie perfect, ar trebui sa va rugati insa sa nu fie vreo pana de curent, deoarece majoritatea echipamentelor sunt electrice si veti risca sa mancati hrana rece. Asta ca un mic minus, pe care trebuia sa-l mentionez.
Am comandat o tigaie mixta, care are in componenta carne de porc, vita si pui, cu garnitura de cartofi piure si salata de varza acra. N-am prea avut multe de ales, deoarece pe langa faptul ca erau cursurile de pregatit bucatari amatori, mai era si ditamai pana de curent. De aceea va recomandam sa aveti grija sa nu patit la fel.
Mancarea, bine gatita, insa fara a excela in vreun fel, este pe principiul "sa nu inselam clientul", desi nu poti spune ca portiile sunt al naibii de mari. Fata de alte localuri, portia este chiar mica, ca sa fiu sincer. Insa pentru un om normal, cu un stomac cinstit, este probabil indeajuns.
Preturile sunt dececnte, in raport cu -evident- cantitatea de mancare servita. Adica nu poti plati o avere pe o portie nu foarte mare, nu-i asa? Minusurile care se intrevad din ceea ce scriu sunt insa completate si acoperite de atitudinea personalului si de caldura cu care esti servit. Un alt minus este apropierea foarte mare de spatiile de locuit, care face imposibila amplasarea unui gratar, unde, sunt sigur, s-ar face coada la comenzi. Revenind la preturi, o supa/ciorba costa 6/8lei. Garniturile costa maxim 5 lei, preparatele din carne avand un pret mai mare, cuprins intre 9 si 19 lei, insa si gramajele fiind intre 150 si 400 grame.
Per ansamblu, un local decent, insa putin cam scump, in sensul ca nu poti manca decent fara a scoate lejer in jur de 30-35 lei pentru un meniu format din felul 1, felul 2, o apa si o cafea. Cu mentiunea ca daca esti tare infometat, ar trebui sa-ti iei si un aperitiv, sau antreu, nu de alta, dar sa te saturi. Din nefericire pentru Bucatarasul cel Dibaci, exista locuri in Bucuresti, unde se mananca mult mai consistent la aceiasi bani, sau mult mai iefitn, la aceeasi calitate/cantitate. Insa Bucatarasul cel Dibaci nu este un restaurant scump, ci mai degraba unul care este inscris in cele din categoria "normal" din punctul de vedere al pretului.
Mai multe imagini de la acest local puteti vedea in Albumul foto.
Cristian Szilvassy
Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaCiorba de perisoare delicioasa este o reteta de ciorba clasica, cu multe legume si orez. Este o reteta de ciorba cu perisoare...
Ciorba de perisoare delicioasaPentru că la începutul acestei toamne am pregătit niște roșii deshidratate, în ulei, le-am testat gustul în niște...
Cosulete aperitiv din aluat foietaj cu rosii deshidratate, gogosari, carnati si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO combinatie de arome si texturi surprinzator de buna, cu parfum de toamna.
Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutuiRogolah este o reteta culinara minunata de cornulete foarte fragede, umplute cu nuca si scortisoara. Cornuletele se pot umple...
Rogolah, cornulete foarte fragedeUn aperitiv cu castraveti murati deliciosi
Cordon bleu cu castraveti muratiDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii