Este intr-adevar posibil ca un tip de mancare sa aiba ‘calorii negative’? Se poate sa ananci ca sa ...slabesti?
In ultimele cercetari, nutritionistii sunt de parere ca da; iar explicatia este simpla. In mod evident, reactiile chimice din organism sunt asistate si accelerate de enzime; cu cat gradul de accelerare a metabolismului e mai mare, cu atat arderile sunt mai intense si mai multe calorii sunt transformate in energie. Toate alimentele au un continut caloric, nutritiv (carbohidrati, grasimi, proteine) si de vitamine si minerale (producatoare de enzime). Enzimele propriu-zise nu se gasesc in mancare, insa vitaminele sunt principalele substante ce stimuleaza tesuturile sa produca enzime.
Alimentele cu continut caloric ‘negativ’ contin destule vitamine si minerale pentru a diminua numarul caloriilor; acest lucru inseamna ca o data ce ai mancat un aliment de acest gen, ‘caloriile negative’ ofera baza pentru producerea de enzime suficiente pentru a scadea numarul caloriilor prezente in procesul digestiv.
Alimentele cu aport mic de calorii (‘junk food’) vor stimula producerea unui numar mic de enzime, ‘oferind’ in acelasi timp organismului un surplus de calorii; organismul va trebui sa produca singur enzime pentru a transforma aceste ‘calorii goale’ in energie. Cu o dieta de tipul celei a ‘caloriilor negative’, poti pierde din greutate fara sa renunti la mesele zilnice, fara sa limitezi cantitatea de alimente si fara sa tii cont de varsta; aceasta dieta contine in mare parte fructe si vegetale. Dar daca vrei sa ai succes cu aceasta dieta, tine minte: fara mancare de tip fast-food! In afara de efectele sale asupra greutatii, s-a dovedit ca dieta ‘caloriilor negative’ ar scadea chiar si tensiunea arteriala la persoanele hipertensive.
Cele mai bune alegeri pentru acest tip de dieta sunt:
-merele
-portocalele
-prunele
-morcovii
-spanacul
-telina
-ciupercile
(http://www.weight.addr.com/)
Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorPlacintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...
Placinte Poale in brauPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelPlacinta cu foi este delicioasa si usor de pregatit. Foile pregatite in casa pentru placinta nu sunt deloc greu de facut,...
Foi de placinta de casaReteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.
Placinta cu branza dulce stafide si foiGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii