Este intr-adevar posibil ca un tip de mancare sa aiba ‘calorii negative’? Se poate sa ananci ca sa ...slabesti?
In ultimele cercetari, nutritionistii sunt de parere ca da; iar explicatia este simpla. In mod evident, reactiile chimice din organism sunt asistate si accelerate de enzime; cu cat gradul de accelerare a metabolismului e mai mare, cu atat arderile sunt mai intense si mai multe calorii sunt transformate in energie. Toate alimentele au un continut caloric, nutritiv (carbohidrati, grasimi, proteine) si de vitamine si minerale (producatoare de enzime). Enzimele propriu-zise nu se gasesc in mancare, insa vitaminele sunt principalele substante ce stimuleaza tesuturile sa produca enzime.
Alimentele cu continut caloric ‘negativ’ contin destule vitamine si minerale pentru a diminua numarul caloriilor; acest lucru inseamna ca o data ce ai mancat un aliment de acest gen, ‘caloriile negative’ ofera baza pentru producerea de enzime suficiente pentru a scadea numarul caloriilor prezente in procesul digestiv.
Alimentele cu aport mic de calorii (‘junk food’) vor stimula producerea unui numar mic de enzime, ‘oferind’ in acelasi timp organismului un surplus de calorii; organismul va trebui sa produca singur enzime pentru a transforma aceste ‘calorii goale’ in energie. Cu o dieta de tipul celei a ‘caloriilor negative’, poti pierde din greutate fara sa renunti la mesele zilnice, fara sa limitezi cantitatea de alimente si fara sa tii cont de varsta; aceasta dieta contine in mare parte fructe si vegetale. Dar daca vrei sa ai succes cu aceasta dieta, tine minte: fara mancare de tip fast-food! In afara de efectele sale asupra greutatii, s-a dovedit ca dieta ‘caloriilor negative’ ar scadea chiar si tensiunea arteriala la persoanele hipertensive.
Cele mai bune alegeri pentru acest tip de dieta sunt:
-merele
-portocalele
-prunele
-morcovii
-spanacul
-telina
-ciupercile
(http://www.weight.addr.com/)
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtVa invit cu drag la tarta delicioasa!
Tarta rustica cu branza dulce si stafideGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii