Abordeaza pozitiv dieta caloriilor negative

Este intr-adevar posibil ca un tip de mancare sa aiba ‘calorii negative’? Se poate sa ananci ca sa ...slabesti?

In ultimele cercetari, nutritionistii sunt de parere ca da; iar explicatia este simpla. In mod evident, reactiile chimice din organism sunt asistate si accelerate de enzime; cu cat gradul de accelerare a metabolismului e mai mare, cu atat arderile sunt mai intense si mai multe calorii sunt transformate in energie. Toate alimentele au un continut caloric, nutritiv (carbohidrati, grasimi, proteine) si de vitamine si minerale (producatoare de enzime). Enzimele propriu-zise nu se gasesc in mancare, insa vitaminele sunt principalele substante ce stimuleaza tesuturile sa produca enzime.

Alimentele cu continut caloric ‘negativ’ contin destule vitamine si minerale pentru a diminua numarul caloriilor; acest lucru inseamna ca o data ce ai mancat un aliment de acest gen, ‘caloriile negative’ ofera baza pentru producerea de enzime suficiente pentru a scadea numarul caloriilor prezente in procesul digestiv.

Alimentele cu aport mic de calorii (‘junk food’) vor stimula producerea unui numar mic de enzime, ‘oferind’ in acelasi timp organismului un surplus de calorii; organismul va trebui sa produca singur enzime pentru a transforma aceste ‘calorii goale’ in energie. Cu o dieta de tipul celei a ‘caloriilor negative’, poti pierde din greutate fara sa renunti la mesele zilnice, fara sa limitezi cantitatea de alimente si fara sa tii cont de varsta; aceasta dieta contine in mare parte fructe si vegetale. Dar daca vrei sa ai succes cu aceasta dieta, tine minte: fara mancare de tip fast-food! In afara de efectele sale asupra greutatii, s-a dovedit ca dieta ‘caloriilor negative’ ar scadea chiar si tensiunea arteriala la persoanele hipertensive.

Cele mai bune alegeri pentru acest tip de dieta sunt:
-merele
-portocalele
-prunele
-morcovii
-spanacul
-telina
-ciupercile
(http://www.weight.addr.com/)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
2
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Prajitura cu crema caramel
3
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Cozonac cu fructe uscate
4
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Prajitura Regina Maria
5
Prajituri

Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos....

Prajitura Regina Maria
Parteneri
Rulada imbunatatita din piept de porc
Bucataras.RO

Rulada imbunatatita din piept de porc

Am facut rost de o bucata de piept de porc cu sorici si am hotarat sa fac o rulada si mai buna pentru dus la Bengalionu...

Rulada imbunatatita din piept de porc
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori