Este intr-adevar posibil ca un tip de mancare sa aiba ‘calorii negative’? Se poate sa ananci ca sa ...slabesti?
In ultimele cercetari, nutritionistii sunt de parere ca da; iar explicatia este simpla. In mod evident, reactiile chimice din organism sunt asistate si accelerate de enzime; cu cat gradul de accelerare a metabolismului e mai mare, cu atat arderile sunt mai intense si mai multe calorii sunt transformate in energie. Toate alimentele au un continut caloric, nutritiv (carbohidrati, grasimi, proteine) si de vitamine si minerale (producatoare de enzime). Enzimele propriu-zise nu se gasesc in mancare, insa vitaminele sunt principalele substante ce stimuleaza tesuturile sa produca enzime.
Alimentele cu continut caloric ‘negativ’ contin destule vitamine si minerale pentru a diminua numarul caloriilor; acest lucru inseamna ca o data ce ai mancat un aliment de acest gen, ‘caloriile negative’ ofera baza pentru producerea de enzime suficiente pentru a scadea numarul caloriilor prezente in procesul digestiv.
Alimentele cu aport mic de calorii (‘junk food’) vor stimula producerea unui numar mic de enzime, ‘oferind’ in acelasi timp organismului un surplus de calorii; organismul va trebui sa produca singur enzime pentru a transforma aceste ‘calorii goale’ in energie. Cu o dieta de tipul celei a ‘caloriilor negative’, poti pierde din greutate fara sa renunti la mesele zilnice, fara sa limitezi cantitatea de alimente si fara sa tii cont de varsta; aceasta dieta contine in mare parte fructe si vegetale. Dar daca vrei sa ai succes cu aceasta dieta, tine minte: fara mancare de tip fast-food! In afara de efectele sale asupra greutatii, s-a dovedit ca dieta ‘caloriilor negative’ ar scadea chiar si tensiunea arteriala la persoanele hipertensive.
Cele mai bune alegeri pentru acest tip de dieta sunt:
-merele
-portocalele
-prunele
-morcovii
-spanacul
-telina
-ciupercile
(http://www.weight.addr.com/)
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcCiocolata asta este dedicatie pentru sotul meu, ii place asa de mult...Mai ales ca e facuta de mine. ;;)
Ciocolata de casaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii