Alimentele Yin-Yang III

Yang (+): Cereale: Moderat yang: grau, orez, orz, ovaz, secara Accentuat yang: hrisca, mei Extrem de yang: germeni de cereale, orez salbatic Legume: Moderat yang: varza alba, ceapa, ridichi, dovlecei, fasole verde, frunze si radacini de papadie, napi, gulii, radacina de telina, spanac, anghinare, varza de Bruxelles Accentuat yang: andive, conopida, broccoli, dovleac, soia, naut, creson, alge marine, ceapa rosie, radacina de patrunjel, morcovi, praz, urzici, varza creata Extrem de yang: varza rosie Fructe: Moderat yang: stafide, fragi, mure, gutui, coacaze negre, rodii, masline negre, castane Accentuat yang: mere, afine, zmeura, merisor, coacaze rosii, fructe de dracila, nuci, alune Extrem yang: mere padurete, migdale, fistic Lactate: Moderat yang: lapte de capra, branza de Olanda, Roquefort, svaiter Gruyere Accentuat yang: branza de capra, unt clarificat (ghee) Carne, peste: Moderat yang: creveti, heringi, somon, sardine Accentuat yang: icre, caviar Extrem yang: fazan Condimente: Moderat yang: nucsoara, marar, anason, cimbrisor, ceapa, arpagic, tarhon, menta, frunze de patrunjel, mustar alb, leustean, leurda Accentuat yang: ardei iute, busuioc, cimbru, chimen, coriandru, cicoare, sofran, salvie, dafin, hrean, mustar negru, piper, usturoi, scortisoara, cardamom, schinduf Extrem yang: rozmarin, cuisoare, sovarf, ghimbir, ghintura, sare marina nerafinata Bauturi: Moderat yang: cafea de naut, cafea de cicoare, ceai japonez (Bancha), ceai de musetel, pelin, cimbru, cimbrisor, rozmarin Accentuat yang: ceai de busuioc, suc de mere Extrem yang: ginseng Alte produse: Moderat yang: halva de susan, halva de floarea-soarelui, ulei de masline, ulei de porumb, ulei de migdale Accentuat yang: oua fecundate, ulei de rapita, ulei de mustar, ulei de ricin, ulei de soia presat la rece, pasta de susan (tahini), seminte de dovleac, seminte de floarea-soarelui Extrem yang: polen apicol, seminte de susan, ulei de susan, ulei de floarea-soarelui presat la rece Lista de mai sus corespunde datelor din alimentatia macrobiotica, regim conceput de japonezul George Ohsawa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide