Alimentele Yin-Yang III

Yang (+): Cereale: Moderat yang: grau, orez, orz, ovaz, secara Accentuat yang: hrisca, mei Extrem de yang: germeni de cereale, orez salbatic Legume: Moderat yang: varza alba, ceapa, ridichi, dovlecei, fasole verde, frunze si radacini de papadie, napi, gulii, radacina de telina, spanac, anghinare, varza de Bruxelles Accentuat yang: andive, conopida, broccoli, dovleac, soia, naut, creson, alge marine, ceapa rosie, radacina de patrunjel, morcovi, praz, urzici, varza creata Extrem de yang: varza rosie Fructe: Moderat yang: stafide, fragi, mure, gutui, coacaze negre, rodii, masline negre, castane Accentuat yang: mere, afine, zmeura, merisor, coacaze rosii, fructe de dracila, nuci, alune Extrem yang: mere padurete, migdale, fistic Lactate: Moderat yang: lapte de capra, branza de Olanda, Roquefort, svaiter Gruyere Accentuat yang: branza de capra, unt clarificat (ghee) Carne, peste: Moderat yang: creveti, heringi, somon, sardine Accentuat yang: icre, caviar Extrem yang: fazan Condimente: Moderat yang: nucsoara, marar, anason, cimbrisor, ceapa, arpagic, tarhon, menta, frunze de patrunjel, mustar alb, leustean, leurda Accentuat yang: ardei iute, busuioc, cimbru, chimen, coriandru, cicoare, sofran, salvie, dafin, hrean, mustar negru, piper, usturoi, scortisoara, cardamom, schinduf Extrem yang: rozmarin, cuisoare, sovarf, ghimbir, ghintura, sare marina nerafinata Bauturi: Moderat yang: cafea de naut, cafea de cicoare, ceai japonez (Bancha), ceai de musetel, pelin, cimbru, cimbrisor, rozmarin Accentuat yang: ceai de busuioc, suc de mere Extrem yang: ginseng Alte produse: Moderat yang: halva de susan, halva de floarea-soarelui, ulei de masline, ulei de porumb, ulei de migdale Accentuat yang: oua fecundate, ulei de rapita, ulei de mustar, ulei de ricin, ulei de soia presat la rece, pasta de susan (tahini), seminte de dovleac, seminte de floarea-soarelui Extrem yang: polen apicol, seminte de susan, ulei de susan, ulei de floarea-soarelui presat la rece Lista de mai sus corespunde datelor din alimentatia macrobiotica, regim conceput de japonezul George Ohsawa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu
Bucataras.RO

Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu

O alta reteta deosebita, preluata din cartea virtuala descoperita intr-unul din mailurile vechi... Intrucat eu n-am stiut...

Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise