Slabeste usor cu regimul Montignac

Nu e greu deloc. Montignac nu iti cere sa renunti la alimentele tale preferate sau sa te infometezi. Din contra, dieta Montignac te invata cum sa combini alimentele pentru a-ti pastra silueta sau pentru a slabi.

In primul rand, exista o serie de reguli de baza de care nu trebuie sa uiti: nu amesteca lipidele sau proteinele cu glucide (paine, orez integral, fasole uscata); incearca sa reduci consumul de cartofi, zahar si bauturi carbogazoase.

Mesele pot fi de 2 feluri: protido-lipidice (proteine si lipide consumate cu glucide cu IG<35) sau glucidice (glucide cu IG intre 35 si 50 - pot fi consumate doar cu glucide cu IG<35); micul dejun poate fi glucidic sau protido-lipidic. Pranzul este numai si numai protido-lipidic. Cina poate fi glucidica sau protido-lipidica. Pauzele dupa mese trebuie sa fie de 3 ore.

Nu se bea apa in timpul mesei sau cu mai putin de 1/2 ora inainte (numai dupa masa) Fructele crude nu se consuma in timpul sau la sfarsitul mesei ci numai cu min 1/2 ora inainte. Singurele fructe crude ce pot fi consumate oricand sunt capsunile si fructele de padure (cele care in engleza se termina in berry). Morcovul se consuma numai crud (are IG<35) prin prelucrare termica ii creste IGul la peste 50 - deci este interzis. (Culinar.ro Forum, Mon).

Pentru mai multe detalii, retete si suport, incearca aici, pe Culinar.ro Forum.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Carne de porc cu rozmarin si cartofi la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Carne de porc cu rozmarin si cartofi la slow cooker Crock-Pot

Carne de porc cu rozmarin si cartofi la slow cooker Crock-Pot
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise