Nu e greu deloc. Montignac nu iti cere sa renunti la alimentele tale preferate sau sa te infometezi. Din contra, dieta Montignac te invata cum sa combini alimentele pentru a-ti pastra silueta sau pentru a slabi.
In primul rand, exista o serie de reguli de baza de care nu trebuie sa uiti: nu amesteca lipidele sau proteinele cu glucide (paine, orez integral, fasole uscata); incearca sa reduci consumul de cartofi, zahar si bauturi carbogazoase.
Mesele pot fi de 2 feluri: protido-lipidice (proteine si lipide consumate cu glucide cu IG<35) sau glucidice (glucide cu IG intre 35 si 50 - pot fi consumate doar cu glucide cu IG<35); micul dejun poate fi glucidic sau protido-lipidic. Pranzul este numai si numai protido-lipidic. Cina poate fi glucidica sau protido-lipidica. Pauzele dupa mese trebuie sa fie de 3 ore.
Nu se bea apa in timpul mesei sau cu mai putin de 1/2 ora inainte (numai dupa masa) Fructele crude nu se consuma in timpul sau la sfarsitul mesei ci numai cu min 1/2 ora inainte. Singurele fructe crude ce pot fi consumate oricand sunt capsunile si fructele de padure (cele care in engleza se termina in berry). Morcovul se consuma numai crud (are IG<35) prin prelucrare termica ii creste IGul la peste 50 - deci este interzis. (Culinar.ro Forum, Mon).
Pentru mai multe detalii, retete si suport, incearca aici, pe Culinar.ro Forum.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii