10 sfaturi pentru un consum redus de sare!

Cantiatea zilnica de sare recomandata ar trebui sa incapa intr-o lingurita de ceai, insa uitam de produsele care contin sare ca: painea, produsele fast-food sau de patiserie, paste si sosuri.

Daca mancam doar ceea ce gatim acasa, sansele ca alimentele noastre sa contina un exces de sare sunt mult mai mici. In general, sarea potenteaza aromele, iar daca un aliment se simte sarat, inseamna ca acesta contine sare in exces.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa folosesti si sa consumi mai putina sare:

10. Daca obisnuiesti sa pui sare in mancare fara sa o gusti, renunta la acest gest, care uneori poate fi si o jignire pentru bucatar. Daca mananci foarte sarat de obicei, redu treptat cantitatea de sare, iar in timp nu vei mai simti nevoia unui surplus.

9. Unele produse nu au nevoie de sare deloc! Branza aromata, caperele, pestele la conserva deja contin sare, nu au nevoie de mai multa... Refuza din start produsele de fast-food!

8. Foloseste doar ingrediente de cea mai buna calitate, produse si alimente foarte proaspete, aromate. Unele produse din comert sunt facute cu multa sare pentru a da un gust ingredientelor inferioare.

7. Prepara acasa marinatele si sosurile pentru salate. Poti pune ulei de masline, otet de mere, zeama de lamaie, condimente si foarte putina sare sau deloc. Este o metoda mai ieftina si mai sanatoasa!

6. Poti face sosuri delicioase din legume sau fructe, care deja sunt foarte aromate si gustoase, fara sa le adaugi sare, faina sau ulei.

5. Inlocuieste sarea cu usturoiul de cate ori ai ocazia! Este foarte sanatos si gustos!

4. La un gratar sau o friptura la cuptor pregateste un sos din ardei iuti, chili, piper sau condimente. Renunta la sare pentru a potenta gustul carnii!

3. La salate, adauga otet sau suc de lamaie si foarte foarte putina sare, pentru a asimti prospetimea legumelor.

2. Condimentele nu ar trebui sa-ti lipseasca din bucatarie. Alege condimentele care iti plac cel mai mult, amesteca-le si foloseste-le la diverse retete. Curand vei renunta la sare!

1. La mancarea gatita in casa adauga ierburi aromate in loc de sare: tarhon, patrunjel, oregano, busuioc, marar, salvie, menta, ginger! Alte articole asemanatoare:Reguli pentru dieta ta, de la Oprah Winfrey! O dieta variata sau un regim sanatos de viata?10 pasi pentru a evita excesul de caloriiUn meniu pentru o viata sanatoasa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Gogosari in sos
2
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Prajitura foaie peste foaie
3
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
4
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Ghiveci calugaresc de vinete
5
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete