Cantiatea zilnica de sare recomandata ar trebui sa incapa intr-o lingurita de ceai, insa uitam de produsele care contin sare ca: painea, produsele fast-food sau de patiserie, paste si sosuri.
Daca mancam doar ceea ce gatim acasa, sansele ca alimentele noastre sa contina un exces de sare sunt mult mai mici. In general, sarea potenteaza aromele, iar daca un aliment se simte sarat, inseamna ca acesta contine sare in exces.
Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa folosesti si sa consumi mai putina sare:
10. Daca obisnuiesti sa pui sare in mancare fara sa o gusti, renunta la acest gest, care uneori poate fi si o jignire pentru bucatar. Daca mananci foarte sarat de obicei, redu treptat cantitatea de sare, iar in timp nu vei mai simti nevoia unui surplus.
9. Unele produse nu au nevoie de sare deloc! Branza aromata, caperele, pestele la conserva deja contin sare, nu au nevoie de mai multa... Refuza din start produsele de fast-food!
8. Foloseste doar ingrediente de cea mai buna calitate, produse si alimente foarte proaspete, aromate. Unele produse din comert sunt facute cu multa sare pentru a da un gust ingredientelor inferioare.
7. Prepara acasa marinatele si sosurile pentru salate. Poti pune ulei de masline, otet de mere, zeama de lamaie, condimente si foarte putina sare sau deloc. Este o metoda mai ieftina si mai sanatoasa!
6. Poti face sosuri delicioase din legume sau fructe, care deja sunt foarte aromate si gustoase, fara sa le adaugi sare, faina sau ulei.
5. Inlocuieste sarea cu usturoiul de cate ori ai ocazia! Este foarte sanatos si gustos!
4. La un gratar sau o friptura la cuptor pregateste un sos din ardei iuti, chili, piper sau condimente. Renunta la sare pentru a potenta gustul carnii!
3. La salate, adauga otet sau suc de lamaie si foarte foarte putina sare, pentru a asimti prospetimea legumelor.
2. Condimentele nu ar trebui sa-ti lipseasca din bucatarie. Alege condimentele care iti plac cel mai mult, amesteca-le si foloseste-le la diverse retete. Curand vei renunta la sare!
1. La mancarea gatita in casa adauga ierburi aromate in loc de sare: tarhon, patrunjel, oregano, busuioc, marar, salvie, menta, ginger! Alte articole asemanatoare:Reguli pentru dieta ta, de la Oprah Winfrey! O dieta variata sau un regim sanatos de viata?10 pasi pentru a evita excesul de caloriiUn meniu pentru o viata sanatoasa
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloEu am inceput cu merele. Le-am curatat si le-am dat pe razatoare, le-am scurs de zeama si le-am pus la calit impreuna cu...
Prajitura cu mereAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereAceasta reteta de crap la cuptor este delicioasa si merge de minune pentru zilele de week-end, mai ales langa o mamaliguta...
Crap la cuptorUn aperitiv care arata bine , se face usor si are un gust delicat . Acest preparat este perfect pentru a fi pus pe un platou...
Rulada de cascavalSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii