10 sfaturi pentru un consum redus de sare!

Cantiatea zilnica de sare recomandata ar trebui sa incapa intr-o lingurita de ceai, insa uitam de produsele care contin sare ca: painea, produsele fast-food sau de patiserie, paste si sosuri.

Daca mancam doar ceea ce gatim acasa, sansele ca alimentele noastre sa contina un exces de sare sunt mult mai mici. In general, sarea potenteaza aromele, iar daca un aliment se simte sarat, inseamna ca acesta contine sare in exces.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa folosesti si sa consumi mai putina sare:

10. Daca obisnuiesti sa pui sare in mancare fara sa o gusti, renunta la acest gest, care uneori poate fi si o jignire pentru bucatar. Daca mananci foarte sarat de obicei, redu treptat cantitatea de sare, iar in timp nu vei mai simti nevoia unui surplus.

9. Unele produse nu au nevoie de sare deloc! Branza aromata, caperele, pestele la conserva deja contin sare, nu au nevoie de mai multa... Refuza din start produsele de fast-food!

8. Foloseste doar ingrediente de cea mai buna calitate, produse si alimente foarte proaspete, aromate. Unele produse din comert sunt facute cu multa sare pentru a da un gust ingredientelor inferioare.

7. Prepara acasa marinatele si sosurile pentru salate. Poti pune ulei de masline, otet de mere, zeama de lamaie, condimente si foarte putina sare sau deloc. Este o metoda mai ieftina si mai sanatoasa!

6. Poti face sosuri delicioase din legume sau fructe, care deja sunt foarte aromate si gustoase, fara sa le adaugi sare, faina sau ulei.

5. Inlocuieste sarea cu usturoiul de cate ori ai ocazia! Este foarte sanatos si gustos!

4. La un gratar sau o friptura la cuptor pregateste un sos din ardei iuti, chili, piper sau condimente. Renunta la sare pentru a potenta gustul carnii!

3. La salate, adauga otet sau suc de lamaie si foarte foarte putina sare, pentru a asimti prospetimea legumelor.

2. Condimentele nu ar trebui sa-ti lipseasca din bucatarie. Alege condimentele care iti plac cel mai mult, amesteca-le si foloseste-le la diverse retete. Curand vei renunta la sare!

1. La mancarea gatita in casa adauga ierburi aromate in loc de sare: tarhon, patrunjel, oregano, busuioc, marar, salvie, menta, ginger! Alte articole asemanatoare:Reguli pentru dieta ta, de la Oprah Winfrey! O dieta variata sau un regim sanatos de viata?10 pasi pentru a evita excesul de caloriiUn meniu pentru o viata sanatoasa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Tarta cu mere si scortisoara
5
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Parteneri
Ruladă de cașcaval în crustă de mac
Bucataras.RO

Ruladă de cașcaval în crustă de mac

Azi vă propun un aperitiv care se prepară extrem de ușor și care are, de fiecare dată, mare trecere la mesele festive....

Ruladă de cașcaval în crustă de mac
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola