Cand vorbim despre fructe ce contin multi antioxidanti, fructele de padure sunt cele mai laudate. Insa, exista un fruct care are de 15 ori mai multi antioxidanti decat afinele sau merisorul.
Acest fruct se numeste Aronia si este rodul unui arbust inrudit cu macesul, care face parte din familia Rosacae. Fructul este mic, de culoare neagra si are gust amar si astringent.
Au un continut mare de proantocianine (care se gasesc si in semintele de struguri) si acid chinic (de 10 ori mai mare decat merisorul). De asemenea, este si fructul cu cel mai mare continut de vitamina P, care ajuta la fixarea vitaminei C in organism. Acesta este si motivul pentru care Aronia a fost introdusa in dieta cosmonautilor rusi in anul 1959. Astfel, a ajuns sa i se mai spuna si "hrana cosmonautilor".
Chiar daca este originar din America de Nord, unde creste la inaltimi de 1000-1200 m, Aronia se cultiva si in Romania, fiind un arbust rezistent la temperaturi scazute si la boli.
Printre beneficiile consumului de fructe Aronia se numara:
- normalizeaza tensiunea sanguina
- previne si trateaza diferite boli cardio-vasculare, datorita faptului ca sustine elasticitatea si normalizeaza permeabilitatea vaselor sanguine
- scade nivelul hormonilor de stres
- datorita antioxidantilor, are rezultate bune in tratamentul cancerului
- cresc vitalitatea, ajuta la depasirea caderilor nervoase si suprasolicitarii, stimuleaza regenerarea musculara si osoasa, imbunatateste metabolismul
- remediu puternic in raceli, previne infectiile virale si bacteriene
- are efect de purificare al sangelui
Dupa fructele proaspete, sucul de aronia este cel mai indicat pentru cure si tratamente. Acesta pastreaza intacte toate proprietatile fructelor proaspete si este recomandat a se bea inainte de masa, cu 20-30 minute, cate 50 ml de 3 ori pe zi, timp de 20-30 de zile.
Sursa foto: stayonthehealthypath.com
Sursa articol: stiriagricole.ro
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiEste un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...
Chec aperitivTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniAnul acesta am pus impreuna cu mama gogonele colorate si dragute, ne-am jucat aranjandu-le in borcane, dar cel mai mult o sa...
Gogonele in saramuraReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe face o maia dupa care se framanta bine aluatul din faina lapte cald si sare . Aluatul este bun si pentru paine. Se lasa la...
Placinta cu branza ca in MaramuresIngredientele, doar le-am enumerat deoarece fiecare in parte va adauga atat cat doreste , mai mult sau mai putin.
Pizza cu trei feluri de brânzăSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii