Ce este Aronia, superfructul antioxidant numit si Hrana Cosmonautilor

Ce este Aronia, superfructul antioxidant numit si Hrana Cosmonautilor

Cand vorbim despre fructe ce contin multi antioxidanti, fructele de padure sunt cele mai laudate. Insa, exista un fruct care are de 15 ori mai multi antioxidanti decat afinele sau merisorul. 


Acest fruct se numeste Aronia si este rodul unui arbust inrudit cu macesul, care face parte din familia Rosacae. Fructul este mic, de culoare neagra si are gust amar si astringent.


Au un continut mare de proantocianine (care se gasesc si in semintele de struguri) si acid chinic (de 10 ori mai mare decat merisorul). De asemenea, este si fructul cu cel mai mare continut de vitamina P, care ajuta la fixarea vitaminei C in organism. Acesta este si motivul pentru care Aronia a fost introdusa in dieta cosmonautilor rusi in anul 1959. Astfel, a ajuns sa i se mai spuna si "hrana cosmonautilor".


Chiar daca este originar din America de Nord, unde creste la inaltimi de 1000-1200 m, Aronia se cultiva si in Romania, fiind un arbust rezistent la temperaturi scazute si la boli.


Printre beneficiile consumului de fructe Aronia se numara: 


- normalizeaza tensiunea sanguina

- previne si trateaza diferite boli cardio-vasculare, datorita faptului ca sustine elasticitatea si normalizeaza permeabilitatea vaselor sanguine

- scade nivelul hormonilor de stres

- datorita antioxidantilor, are rezultate bune in tratamentul cancerului

- cresc vitalitatea, ajuta la depasirea caderilor nervoase si suprasolicitarii, stimuleaza regenerarea musculara si osoasa, imbunatateste metabolismul

- remediu puternic in raceli, previne infectiile virale si bacteriene

- are efect de purificare al sangelui


Dupa fructele proaspete, sucul de aronia este cel mai indicat pentru cure si tratamente. Acesta pastreaza intacte toate proprietatile fructelor proaspete si este recomandat a se bea inainte de masa, cu 20-30 minute, cate 50 ml de 3 ori pe zi, timp de 20-30 de zile. 


Sursa foto: stayonthehealthypath.com
Sursa articol: stiriagricole.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide