Ce sa mananci ca sa nu-ti fie frig - 5 alimente care-ti tin de cald

Ce sa mananci ca sa nu-ti fie frig - 5 alimente care-ti tin de cald

Prin unele parti ale Romaniei a inceput deja sa ninga, iar temperaturile au scazut peste tot. Astfel ca, toti incercam sa ne incalzim cum putem. Bineinteles, o ciocolata calda sau un ceai bun rezolva imediat problema, insa doar pe termen scurt. 

Exista si cateva feluri de mancare care, odata ce le-am mancat, ne tin de cald cam toata ziua. Iata 5 dintre acestea:

1. Ciorba de fasole neagra 

Boabele de fasole neagra sunt o sursa buna de fier si cupru. Acest lucru se traduce prin faptul ca, de indata ce mancati ciorba de fasole, muschii vostrii vor primi mai mult oxigen si veti experimenta o senzatie de incalzire generala. 

De asemenea, o portie de ciorba de fasole contine si in jur de 15 grame de proteine si fibre, ce va vor intari sistemul imunitar, tinand departe racelile si gripele.

2. Supa crema de dovleac 

Dovleacul este bogat in vitamina A, dar si in magneziu. Astfel ca, o portie de supa crema de dovleac va asigura organismului o "injectie" de magneziu, care va creste activitatea enzimelor si productia de energie. In urma acestor procese, caldura corpului creste cu cateva grade. 

3. Orez salbatic 

Orezul salbatic contine carbohidrati complecsi, care sunt greu de digerat. Acestia declanseaza in organism mai multe reactii chimice, care va vor incalzi corpul destul de multa vreme.

4. Mancare condimentata 

Mancarea condimentata este buna in zilele friguroase, dar cu masura. Condimente precum paprika, piper negru, chimen, coriandru etc., accelereaza metabolismul si sunt un catalizator pentru circulatia periferica. Astfel ca, nu veti mai resimti frigul in degetele de la picioare, un lucru pe care cu totii ni-l dorim in zilele friguroase.

Insa, atunci cand mancarea este prea condimentata, prea iute, puteti incepe sa transpirati, eliberand astfel caldura din corp. 

5. Banane 

Bananele sunt bogate in B-uri si magneziu, substante care stimuleaza productia de hormoni din glanda tiroida, care regleaza temperatura corpului in zilele cu temperaturi scazute. 

O singura banana asigura 10% din doza zilnica de magneziu si B-uri.

Sursa articol: care2.com
Sursa foto: themayorsplace.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide