Prin unele parti ale Romaniei a inceput deja sa ninga, iar temperaturile au scazut peste tot. Astfel ca, toti incercam sa ne incalzim cum putem. Bineinteles, o ciocolata calda sau un ceai bun rezolva imediat problema, insa doar pe termen scurt.
Exista si cateva feluri de mancare care, odata ce le-am mancat, ne tin de cald cam toata ziua. Iata 5 dintre acestea:
Boabele de fasole neagra sunt o sursa buna de fier si cupru. Acest lucru se traduce prin faptul ca, de indata ce mancati ciorba de fasole, muschii vostrii vor primi mai mult oxigen si veti experimenta o senzatie de incalzire generala.
De asemenea, o portie de ciorba de fasole contine si in jur de 15 grame de proteine si fibre, ce va vor intari sistemul imunitar, tinand departe racelile si gripele.
Dovleacul este bogat in vitamina A, dar si in magneziu. Astfel ca, o portie de supa crema de dovleac va asigura organismului o "injectie" de magneziu, care va creste activitatea enzimelor si productia de energie. In urma acestor procese, caldura corpului creste cu cateva grade.
Orezul salbatic contine carbohidrati complecsi, care sunt greu de digerat. Acestia declanseaza in organism mai multe reactii chimice, care va vor incalzi corpul destul de multa vreme.
4. Mancare condimentata
Mancarea condimentata este buna in zilele friguroase, dar cu masura. Condimente precum paprika, piper negru, chimen, coriandru etc., accelereaza metabolismul si sunt un catalizator pentru circulatia periferica. Astfel ca, nu veti mai resimti frigul in degetele de la picioare, un lucru pe care cu totii ni-l dorim in zilele friguroase.
Insa, atunci cand mancarea este prea condimentata, prea iute, puteti incepe sa transpirati, eliberand astfel caldura din corp.
5. Banane
Bananele sunt bogate in B-uri si magneziu, substante care stimuleaza productia de hormoni din glanda tiroida, care regleaza temperatura corpului in zilele cu temperaturi scazute.
O singura banana asigura 10% din doza zilnica de magneziu si B-uri.
Sursa articol: care2.com
Sursa foto: themayorsplace.com
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii