Prin unele parti ale Romaniei a inceput deja sa ninga, iar temperaturile au scazut peste tot. Astfel ca, toti incercam sa ne incalzim cum putem. Bineinteles, o ciocolata calda sau un ceai bun rezolva imediat problema, insa doar pe termen scurt.
Exista si cateva feluri de mancare care, odata ce le-am mancat, ne tin de cald cam toata ziua. Iata 5 dintre acestea:
Boabele de fasole neagra sunt o sursa buna de fier si cupru. Acest lucru se traduce prin faptul ca, de indata ce mancati ciorba de fasole, muschii vostrii vor primi mai mult oxigen si veti experimenta o senzatie de incalzire generala.
De asemenea, o portie de ciorba de fasole contine si in jur de 15 grame de proteine si fibre, ce va vor intari sistemul imunitar, tinand departe racelile si gripele.
Dovleacul este bogat in vitamina A, dar si in magneziu. Astfel ca, o portie de supa crema de dovleac va asigura organismului o "injectie" de magneziu, care va creste activitatea enzimelor si productia de energie. In urma acestor procese, caldura corpului creste cu cateva grade.
Orezul salbatic contine carbohidrati complecsi, care sunt greu de digerat. Acestia declanseaza in organism mai multe reactii chimice, care va vor incalzi corpul destul de multa vreme.
4. Mancare condimentata
Mancarea condimentata este buna in zilele friguroase, dar cu masura. Condimente precum paprika, piper negru, chimen, coriandru etc., accelereaza metabolismul si sunt un catalizator pentru circulatia periferica. Astfel ca, nu veti mai resimti frigul in degetele de la picioare, un lucru pe care cu totii ni-l dorim in zilele friguroase.
Insa, atunci cand mancarea este prea condimentata, prea iute, puteti incepe sa transpirati, eliberand astfel caldura din corp.
5. Banane
Bananele sunt bogate in B-uri si magneziu, substante care stimuleaza productia de hormoni din glanda tiroida, care regleaza temperatura corpului in zilele cu temperaturi scazute.
O singura banana asigura 10% din doza zilnica de magneziu si B-uri.
Sursa articol: care2.com
Sursa foto: themayorsplace.com
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloAceasta reteta de prajitura din foi cu nuci si miere nu este grea si merita tot timpul pierdut. Daca veti avea rabdare sa o...
Prajitura in foi cu miere si nucaCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaReţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.
Scovergi ardelenestiSpalam ardeii si ii taiem rondele. De la telina folosim frunzele, tocate marunt, tijele taiate rondele mai lungi si cateva...
Ardei bulgaresti cu telina in otetInca o reteta fara zahar, pregatita cu produse de la Bunatati din Natura. Asa cum am mai zis, se poate sa facem...
Pancakes cu branza, stafide si sirop de struguri si mar fara zaharSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii