Cea mai buna metoda de a pastra muraturile pentru a beneficia din plin de proprietatile lor

Cea mai buna metoda de a pastra muraturile pentru a beneficia din plin de proprietatile lor

Muraturile nu lipsesc de pe mesele de iarna ale romanilor, iar nutritionistii ne spun ca atunci cand sunt pastrate intr-un anumit fel, acestea sunt benefice organismului.


De exemplu, nutritionistul Dan Merisca spune ca detaliul care face diferenta este recipientul in care sunt pastrate muraturile. Acesta trebuie sa fie din sticla sau din lemn de dud, niciodata din plastic, pentru ca fermentatia in plastic extrage toxine periculoase din peretii vasului. De asemenea, sarea folosita pentru fermentare nu trebuie sa fie iodata. 


Astfel, daca le tinem in recipiente de sticla sau lemn, putem beneficia din plin de actiunile benefice pe care le au in unele cazuri de afectiuni gastrice (constipatie, ulcer). De asemena, muraturile contin bacterii benefice precum lactobactilii - responsabili cu echilibrul si sanatatea microflorei digestive si care cresc imunitatea organismului.


Totodata, glucocorticoizii prezenti in varza murata au proprietati anticancerigene, sulforafanul are rol hepatoprotector.


Un alt truc pentru a amplifica beneficiile pe care le aduce consumul de muraturi este sa le preparam in amestec. S-a constatat ca muraturile asortate abunda in vitaminele C, A si in vitaminele din complexul B. In acelasi timp, muraturile asortate au un bogat continut de fibre ajutand la detoxifierea colonului si prevenirea constipatiei


Sursa foto: conaculboierului.ro
Sursa articol: adevarul.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu mere
1
Prajituri

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Cozonac steluta
2
Cozonac

Cozonac steluta

Este o reteta de efect si delicioasa

Cozonac steluta
Flan de queso (flan de branza)
3
Budinci

Flan de queso (flan de branza)

Flan de queso este o reteta spaniola ce seamana cu crema de zahar ars, doar ca se face cu crema de branza.

Flan de queso (flan de branza)
Tarta cu prune si scortisoara
4
Tarte

Tarta cu prune si scortisoara

Cea mai simpla tarta cu prune si crumble – Un deser perfect pentru sfârșitul verii sau începutul toamnei. Cum se face...

Tarta cu prune si scortisoara
Dulceata de ardei iuti
5
Dulceata

Dulceata de ardei iuti

Un deliciu pentru toate fripturile, pestele pe gratar sau prajit, pentru oricare preparat cu care se poate consuma aceasta...

Dulceata de ardei iuti
Parteneri
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia