Ciocolata - mai multi antioxidanti decat ceaiul, cafeaua sau vinul rosu


Oamenii de stiinta au realizat un studiu care intareste dovezile existente asupra beneficiilor oferite de cacao, pe care o prezinta ca o alternativa sanatoasa, in cautarea unei diete bogate in antioxidanti. Desi se stie ca antioxidantii sunt importanti pentru sanatate, nimeni nu cunoaste exact care este cantitatea zilnica necesara unei persoane. Totusi, o cana-doua de ciocolata calda, din cand in cand, poate fi o modalitate delicioasa si sanatoasa ca sa beneficiem de antioxidanti in cantitati mai mari.
Ca sa isi faca o idee exacta asupra continutului de antioxidanti din cele trei bauturi, cercetatorii le-au analizat in cantitati si conditii similare.   Bauturile testate au inclus o cana de apa fierbinte cu doua linguri de pudra de cacao; o cana cu apa continand un plic de ceai verde; o cana cu ceai negru si un pahar cu vin rosu.
Analizele finale au aratat ca o portie de ciocolata calda avea cea mai mare concentratie de antioxidanti: aproape de doua ori mare decat vinul rosu, 2-3 ori mai mare decat ceaiul verde si de 4-5 ori mai puternica decat ceaiul negru.
Desi pudra de cacao poate fi savurata calda sau rece, varianta fierbinte elibereaza mai multi antioxidanti, sustin cercetatorii. De asemenea, pudra de cacao poate fi intalnita in diverse preparate cum ar fi prajituri, sosuri, lichioruri si batoane de ciocolata. Dar, daca trebuie sa alegem sursa de antioxidanti, cercetatorii ne sfatuiesc sa optam pentru o cana cu ciocolata. Un baton de 40 de grame contine 8 grame de grasimi saturate fata de doar 0,3 grame cat are o cana cu ciocolata calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
1
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
2
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Parteneri
Zama de fasole verde cu afumatura proaspata
Bucataras.RO

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

 O zama simplu de preparat, aproape ca se face singura. Principalul este sa ai ingrediente de calitate. Doar fasolea...

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise