Ciocolata - mai multi antioxidanti decat ceaiul, cafeaua sau vinul rosu


Oamenii de stiinta au realizat un studiu care intareste dovezile existente asupra beneficiilor oferite de cacao, pe care o prezinta ca o alternativa sanatoasa, in cautarea unei diete bogate in antioxidanti. Desi se stie ca antioxidantii sunt importanti pentru sanatate, nimeni nu cunoaste exact care este cantitatea zilnica necesara unei persoane. Totusi, o cana-doua de ciocolata calda, din cand in cand, poate fi o modalitate delicioasa si sanatoasa ca sa beneficiem de antioxidanti in cantitati mai mari.
Ca sa isi faca o idee exacta asupra continutului de antioxidanti din cele trei bauturi, cercetatorii le-au analizat in cantitati si conditii similare.   Bauturile testate au inclus o cana de apa fierbinte cu doua linguri de pudra de cacao; o cana cu apa continand un plic de ceai verde; o cana cu ceai negru si un pahar cu vin rosu.
Analizele finale au aratat ca o portie de ciocolata calda avea cea mai mare concentratie de antioxidanti: aproape de doua ori mare decat vinul rosu, 2-3 ori mai mare decat ceaiul verde si de 4-5 ori mai puternica decat ceaiul negru.
Desi pudra de cacao poate fi savurata calda sau rece, varianta fierbinte elibereaza mai multi antioxidanti, sustin cercetatorii. De asemenea, pudra de cacao poate fi intalnita in diverse preparate cum ar fi prajituri, sosuri, lichioruri si batoane de ciocolata. Dar, daca trebuie sa alegem sursa de antioxidanti, cercetatorii ne sfatuiesc sa optam pentru o cana cu ciocolata. Un baton de 40 de grame contine 8 grame de grasimi saturate fata de doar 0,3 grame cat are o cana cu ciocolata calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Salata de fasole verde
4
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
5
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta