Ciocolata - mai multi antioxidanti decat ceaiul, cafeaua sau vinul rosu


Oamenii de stiinta au realizat un studiu care intareste dovezile existente asupra beneficiilor oferite de cacao, pe care o prezinta ca o alternativa sanatoasa, in cautarea unei diete bogate in antioxidanti. Desi se stie ca antioxidantii sunt importanti pentru sanatate, nimeni nu cunoaste exact care este cantitatea zilnica necesara unei persoane. Totusi, o cana-doua de ciocolata calda, din cand in cand, poate fi o modalitate delicioasa si sanatoasa ca sa beneficiem de antioxidanti in cantitati mai mari.
Ca sa isi faca o idee exacta asupra continutului de antioxidanti din cele trei bauturi, cercetatorii le-au analizat in cantitati si conditii similare.   Bauturile testate au inclus o cana de apa fierbinte cu doua linguri de pudra de cacao; o cana cu apa continand un plic de ceai verde; o cana cu ceai negru si un pahar cu vin rosu.
Analizele finale au aratat ca o portie de ciocolata calda avea cea mai mare concentratie de antioxidanti: aproape de doua ori mare decat vinul rosu, 2-3 ori mai mare decat ceaiul verde si de 4-5 ori mai puternica decat ceaiul negru.
Desi pudra de cacao poate fi savurata calda sau rece, varianta fierbinte elibereaza mai multi antioxidanti, sustin cercetatorii. De asemenea, pudra de cacao poate fi intalnita in diverse preparate cum ar fi prajituri, sosuri, lichioruri si batoane de ciocolata. Dar, daca trebuie sa alegem sursa de antioxidanti, cercetatorii ne sfatuiesc sa optam pentru o cana cu ciocolata. Un baton de 40 de grame contine 8 grame de grasimi saturate fata de doar 0,3 grame cat are o cana cu ciocolata calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa