Pestele contine proteine de calitate si multi nutrienti ca: vitaminele B, zinc, iod si seleniu. In plus este cea mai importanta sursa de acizi grasi Omega-3.
Medicii recomanda aceeasi cantitate de peste atat pentru femeile insarcinate, cat si pentru cele care alapteaza: 4 portii/saptamana de somon, ton sau sardine.
Iti poti pregati salate delicioase pe baza de peste si legume, poti manca in stil chinezesc (peste si orez) sau prepari pestele pe gratar si la cuptor. Exista o multitudine de retete care includ pestele si ai de unde alege, chiar daca nu esti o bucatareasa "incercata". Pestele poate fi si sursa unei retete rapide, cand vii seara obosita de la serviciu: poti rupe cateva frunze de salata, tai o ceapa verde, pui o cutie de ton in suc propriu si cateva boabe de purumb de la conserva si gata! ai o salata minunata si foarte sanatoasa!
Exista insa un motiv de ingrijorare la nivel international in ceea ce priveste concentratia de mercur din peste. De aceea este esential sa fim atenti la cel fel de peste consumam.
Femeile care sunt insarcinate, care alapteaza sau care doresc sa ramana insarcinate nu ar trebui sa consume rechin, swordfish, macrou de ocean (rege) sau tile fish, care contin mult mercur. Toate celelalte varietati de peste sunt indicate.
In ciuda acestei probleme a mercurului, a include peste in dieta ta este un lucru esential. Specialistii au demonstrat ca femeile insarcinate care au evitat pestele si fructele de mare au avut copii cu simturi mai putin dezvoltate.
Beneficiile pestelui pentru tine si copilul tau
Nutritia joaca un rol important inainte, in timpul si dupa sarcina si includerea pestelui si fructelor de mare in dieta ta poate aduce urmatoarele beneficii:
- intensifica (grabeste) dezvoltarea creierului bebelusului
- reduce riscul de a naste inainte de termen
- previne depresiile postnatale
- imbunatateste starea generala de sanatate si sistemul cardiovascular
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii