Pestele contine proteine de calitate si multi nutrienti ca: vitaminele B, zinc, iod si seleniu. In plus este cea mai importanta sursa de acizi grasi Omega-3.
Medicii recomanda aceeasi cantitate de peste atat pentru femeile insarcinate, cat si pentru cele care alapteaza: 4 portii/saptamana de somon, ton sau sardine.
Iti poti pregati salate delicioase pe baza de peste si legume, poti manca in stil chinezesc (peste si orez) sau prepari pestele pe gratar si la cuptor. Exista o multitudine de retete care includ pestele si ai de unde alege, chiar daca nu esti o bucatareasa "incercata". Pestele poate fi si sursa unei retete rapide, cand vii seara obosita de la serviciu: poti rupe cateva frunze de salata, tai o ceapa verde, pui o cutie de ton in suc propriu si cateva boabe de purumb de la conserva si gata! ai o salata minunata si foarte sanatoasa!
Exista insa un motiv de ingrijorare la nivel international in ceea ce priveste concentratia de mercur din peste. De aceea este esential sa fim atenti la cel fel de peste consumam.
Femeile care sunt insarcinate, care alapteaza sau care doresc sa ramana insarcinate nu ar trebui sa consume rechin, swordfish, macrou de ocean (rege) sau tile fish, care contin mult mercur. Toate celelalte varietati de peste sunt indicate.
In ciuda acestei probleme a mercurului, a include peste in dieta ta este un lucru esential. Specialistii au demonstrat ca femeile insarcinate care au evitat pestele si fructele de mare au avut copii cu simturi mai putin dezvoltate.
Beneficiile pestelui pentru tine si copilul tau
Nutritia joaca un rol important inainte, in timpul si dupa sarcina si includerea pestelui si fructelor de mare in dieta ta poate aduce urmatoarele beneficii:
- intensifica (grabeste) dezvoltarea creierului bebelusului
- reduce riscul de a naste inainte de termen
- previne depresiile postnatale
- imbunatateste starea generala de sanatate si sistemul cardiovascular
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPoate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii