Pestele contine proteine de calitate si multi nutrienti ca: vitaminele B, zinc, iod si seleniu. In plus este cea mai importanta sursa de acizi grasi Omega-3.
Medicii recomanda aceeasi cantitate de peste atat pentru femeile insarcinate, cat si pentru cele care alapteaza: 4 portii/saptamana de somon, ton sau sardine.
Iti poti pregati salate delicioase pe baza de peste si legume, poti manca in stil chinezesc (peste si orez) sau prepari pestele pe gratar si la cuptor. Exista o multitudine de retete care includ pestele si ai de unde alege, chiar daca nu esti o bucatareasa "incercata". Pestele poate fi si sursa unei retete rapide, cand vii seara obosita de la serviciu: poti rupe cateva frunze de salata, tai o ceapa verde, pui o cutie de ton in suc propriu si cateva boabe de purumb de la conserva si gata! ai o salata minunata si foarte sanatoasa!
Exista insa un motiv de ingrijorare la nivel international in ceea ce priveste concentratia de mercur din peste. De aceea este esential sa fim atenti la cel fel de peste consumam.
Femeile care sunt insarcinate, care alapteaza sau care doresc sa ramana insarcinate nu ar trebui sa consume rechin, swordfish, macrou de ocean (rege) sau tile fish, care contin mult mercur. Toate celelalte varietati de peste sunt indicate.
In ciuda acestei probleme a mercurului, a include peste in dieta ta este un lucru esential. Specialistii au demonstrat ca femeile insarcinate care au evitat pestele si fructele de mare au avut copii cu simturi mai putin dezvoltate.
Beneficiile pestelui pentru tine si copilul tau
Nutritia joaca un rol important inainte, in timpul si dupa sarcina si includerea pestelui si fructelor de mare in dieta ta poate aduce urmatoarele beneficii:
- intensifica (grabeste) dezvoltarea creierului bebelusului
- reduce riscul de a naste inainte de termen
- previne depresiile postnatale
- imbunatateste starea generala de sanatate si sistemul cardiovascular
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii