Se ia pasta de zahar(marzipanul) si se pune pe suprafata unde intentionam sa o modelam, presarata cu zahar pudra. Nu se foloseste amidon care in contact cu marzipanul cauzeaza fermentarea
Se intinde pasta de zahar destul de mare pt a putea acoperi suprafata si partile laterale ale tortului Se verifica pt a nu ramane cocoloase sau denivelari Se ia foaia, introducand ambele maini sub ea(ca aluatul de pizza) Se aseaza pe tort si usor se niveleaza pt a scoate eventualele bule de aer Cu mainile, se preseaza si lateralele Se foloseste spatula pt a obtine un cat mai bun rezultat Se inlatura excesul de pasta Se perfectioneaza, acum cat pasta este inca moale Si...rezultatul acestei operatii
Multumim pentru rabdare lui MC in tehnica acoperirii cu foaie de marzipan.
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieE toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguriLichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...
Lichior de mentaPlachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.
Plachie de crap
Comentarii