Se ia pasta de zahar(marzipanul) si se pune pe suprafata unde intentionam sa o modelam, presarata cu zahar pudra. Nu se foloseste amidon care in contact cu marzipanul cauzeaza fermentarea
Se intinde pasta de zahar destul de mare pt a putea acoperi suprafata si partile laterale ale tortului Se verifica pt a nu ramane cocoloase sau denivelari Se ia foaia, introducand ambele maini sub ea(ca aluatul de pizza) Se aseaza pe tort si usor se niveleaza pt a scoate eventualele bule de aer Cu mainile, se preseaza si lateralele Se foloseste spatula pt a obtine un cat mai bun rezultat Se inlatura excesul de pasta Se perfectioneaza, acum cat pasta este inca moale Si...rezultatul acestei operatii
Multumim pentru rabdare lui MC in tehnica acoperirii cu foaie de marzipan.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii