Se ia pasta de zahar(marzipanul) si se pune pe suprafata unde intentionam sa o modelam, presarata cu zahar pudra. Nu se foloseste amidon care in contact cu marzipanul cauzeaza fermentarea
Se intinde pasta de zahar destul de mare pt a putea acoperi suprafata si partile laterale ale tortului Se verifica pt a nu ramane cocoloase sau denivelari Se ia foaia, introducand ambele maini sub ea(ca aluatul de pizza) Se aseaza pe tort si usor se niveleaza pt a scoate eventualele bule de aer Cu mainile, se preseaza si lateralele Se foloseste spatula pt a obtine un cat mai bun rezultat Se inlatura excesul de pasta Se perfectioneaza, acum cat pasta este inca moale Si...rezultatul acestei operatii
Multumim pentru rabdare lui MC in tehnica acoperirii cu foaie de marzipan.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiEste un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...
Chec aperitivTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe face o maia dupa care se framanta bine aluatul din faina lapte cald si sare . Aluatul este bun si pentru paine. Se lasa la...
Placinta cu branza ca in MaramuresEste o combinatie irezistibila de mere si nuca, aromata si delicioasa.
Prajitura cu mere si nucaNu puteam lăsa să treacă săptămâna fără să pregătesc ceva dulce pentru cei dragi. Pentru că aveam...
Desert prajitura cu branza de vaci si piersiciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii