Cum folosim cozonacul
Reteta de tort din cozonac
Aveti nevoie de:
1 cozonac potrivit ca marime gata facut
1 plic budinca de ciocolata
1 plic budinca de vanilie
800 ml lapte
200 ml frisca
2 rodii
zahar pudra pentru ornat
Pregatim asa: preparam cele 2 budinci in vase separata, dupa instructiunile de pe pachet, folosid pentru fiecare cate 400 ml de lapte si 100 ml frisca proaspata. Taiem cozonacul in 3 felii orizontale. Tapetam o forma de cozonac cu hartie de copt si asezam un strat de cozonac. Turnam budinca de ciocolata si asezam deasupra alt strat de cozonac. Punem tava in congelator timp de 5 minute. Continui cu un strat de budinca de vanilie, inca unul de cozonac. De fiecare data cand punem budinca, dam la congelator cate 5 minute. Dupa ce terminam de aranjat straturile o punem la frigider timp de 4 ore. Dupa acest timp scoate prajitura din forma si presaram peste ea zahar pudra. Curatam rodiile de coaja, scoatem semintele si ornam prajitura cu acestea. Alte retete de prajituri (mai usoare) pe care le poti pregati in perioada de dupa sarbatori:
Tiramisu
Tort de mere
Placinta cu mere
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPoate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii