Cum folosim cozonacul dupa sarbatori

Cum folosim cozonacul

Reteta de tort din cozonac

Aveti nevoie de:

1 cozonac potrivit ca marime gata facut
1 plic budinca de ciocolata
1 plic budinca de vanilie
800 ml lapte
200 ml frisca
2 rodii
zahar pudra pentru ornat

Pregatim asa: preparam cele 2 budinci in vase separata, dupa instructiunile de pe pachet, folosid pentru fiecare cate 400 ml de lapte si 100 ml frisca proaspata. Taiem cozonacul in 3 felii orizontale. Tapetam o forma de cozonac cu hartie de copt si asezam un strat de cozonac. Turnam budinca de ciocolata si asezam deasupra alt strat de cozonac. Punem tava in congelator timp de 5 minute. Continui cu un strat de budinca de vanilie, inca unul de cozonac. De fiecare data cand punem budinca, dam la congelator cate 5 minute. Dupa ce terminam de aranjat straturile o punem la frigider timp de 4 ore. Dupa acest timp scoate prajitura din forma si presaram peste ea zahar pudra. Curatam rodiile de coaja, scoatem semintele si ornam prajitura cu acestea. Alte retete de prajituri (mai usoare) pe care le poti pregati in perioada de dupa sarbatori:

Tiramisu
Tort de mere
Placinta cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori