Nucile sunt deosebit de nutritive si vitalizante, foarte indicate mai ales in perioada rece a anului. Sunt bogate in lipide, minerale si vitamine. Pentru cure de slabire nu sunt cele mai recomandate deoarece au valoarea calorica 630 la 100 g.
Nucile sunt recunoscute pentru proprietatile lor antioxidante. Sunt recomandate persoanelor care sufera de anemie sau artroze, dar e recomandat si impotriva asteniei sau a depresiilor.
Asa dar am stabilit ca nucile sunt foarte sanatoase, la ce le putem insa folosi in afara de cozonac?
Le putem consuma goale, in loc de o gustare dulce sau atunci cand avem pofta de rontait. Sunt foarte bune daca le adaugati la musli sau la cereale pentru micul dejun. De asemenea la salate va va da o textura si un gust deosebit, mai ales daca folositi la dressing si putin ulei de nuci.
Atunci cand pregatiti cordon-bleu sau piept d epui pane puneti amesteca nuci maruntite cu pesmet si gustul va fi mult mai bun.
Sunt delicioase in aluaturi, biscuiti sau prajituri, foietajele sau cornuletele cu nuca sunt in mod deosebit gustoase.
Indiferent care dintre variante o alegeti pentru a scoate si maimult aroma in evidenta puteti sa le caliti putin intr-o tigaie antiaderenta.
Pentru mai multe idei despre cum puteti folosi nucile in bucatarie insipirati-va din sutele de retete cu nuci pe care le avem pe site. Pofta buna!
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouPlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoRetete de gulas sunt multe si fiecare zona are specificul ei. Gulasul este o reteta foarte veche, care se face la ceaun....
GulasOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii