Si totusi, cum sa ne aparam de acest virus?
In afara de regulile stricte de igiena personala, de evitarea aglomeratiei si contactul cu persoanele bolnave, fiecare dintre noi ar trebui sa aiba o alimentatie cat mai naturala si sanatoasa. Exercitiile fizice nu sunt de neglijat, iar suplimentele alimentare (vitamine si minerale) iti vor intari imunitatea.
Medicii recomanda cateva leacuri "babesti" pentru a te apara de gripa porcina chiar la tine acasa.
Printre acestea gasim: ardei iuti mancati alaturi de o ciorba preparata in casa sau de orice alta mancare, condimente puternice, usturoi, ceapa si tuica.
Cimbrul este o planta-minune care te ajuta sa scapi de nasul infundat si tuse, are proprietati antibacteriene si antivirale, favorizeaza eliminarea secretiilor bronsice si este un remediu perfect pentru raceli, astm si infectii. Se poate consuma ca si condiment in diverse mancaruri, dar mai ales ca ceai. In sezonul rece se recomanda o cana de ceai de cimbru pe zi!
Usturoiul este un "medicament" antigripal la indemana oricui. Acesta contine peste 20 de substante antibacteriene si antivirale, iar medicii recomanda 2 catei de usturoi pe zi pentru prevenirea racelilor, problemelor de respiratie si durerilor de cap. Daca esti deja racit si consumi usturoi, te vei vindeca mult mai repede!
Ceapa consumata la fiecare masa reduce substantial riscul de imbolnavire. Este recomandata si sub forma de ceai (2 cepe fierte in 400 ml apa timp de 15 minute) pentru a calma virozele respiratorii.
Ardeiul iute (chili) sau boiaua sunt recomandate in raceli, ajuta circulatia si organismul sa faca fata frigului. Aceste condimente iuti alaturi de o carne mai grasa trebuie consumate totusi cu moderatie.
Tuica din fructe este recomandata pentru prevenirea gripei, atat timp cat este consumata in cantitati modice si inainte de masa. Aceasta stimuleaza sistemul imunitar si ne apara de bolile de sezon.
Daca totusi nu aveti incredere in aceste leacuri la indemana oricui, mergeti sa faceti vaccinul impotriva gripei porcine.
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăAceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...
Aluat dulce pentru placinta• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazareO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii