Si totusi, cum sa ne aparam de acest virus?
In afara de regulile stricte de igiena personala, de evitarea aglomeratiei si contactul cu persoanele bolnave, fiecare dintre noi ar trebui sa aiba o alimentatie cat mai naturala si sanatoasa. Exercitiile fizice nu sunt de neglijat, iar suplimentele alimentare (vitamine si minerale) iti vor intari imunitatea.
Medicii recomanda cateva leacuri "babesti" pentru a te apara de gripa porcina chiar la tine acasa.
Printre acestea gasim: ardei iuti mancati alaturi de o ciorba preparata in casa sau de orice alta mancare, condimente puternice, usturoi, ceapa si tuica.
Cimbrul este o planta-minune care te ajuta sa scapi de nasul infundat si tuse, are proprietati antibacteriene si antivirale, favorizeaza eliminarea secretiilor bronsice si este un remediu perfect pentru raceli, astm si infectii. Se poate consuma ca si condiment in diverse mancaruri, dar mai ales ca ceai. In sezonul rece se recomanda o cana de ceai de cimbru pe zi!
Usturoiul este un "medicament" antigripal la indemana oricui. Acesta contine peste 20 de substante antibacteriene si antivirale, iar medicii recomanda 2 catei de usturoi pe zi pentru prevenirea racelilor, problemelor de respiratie si durerilor de cap. Daca esti deja racit si consumi usturoi, te vei vindeca mult mai repede!
Ceapa consumata la fiecare masa reduce substantial riscul de imbolnavire. Este recomandata si sub forma de ceai (2 cepe fierte in 400 ml apa timp de 15 minute) pentru a calma virozele respiratorii.
Ardeiul iute (chili) sau boiaua sunt recomandate in raceli, ajuta circulatia si organismul sa faca fata frigului. Aceste condimente iuti alaturi de o carne mai grasa trebuie consumate totusi cu moderatie.
Tuica din fructe este recomandata pentru prevenirea gripei, atat timp cat este consumata in cantitati modice si inainte de masa. Aceasta stimuleaza sistemul imunitar si ne apara de bolile de sezon.
Daca totusi nu aveti incredere in aceste leacuri la indemana oricui, mergeti sa faceti vaccinul impotriva gripei porcine.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzMda, am încercat să îmbin, tradiționalul cu noul ;) Și a ieșit ceva tareee buunnn ;) Dacă zmeișorii au dta...
Mini tarte cu chisalita din prune
Comentarii