Si totusi, cum sa ne aparam de acest virus?
In afara de regulile stricte de igiena personala, de evitarea aglomeratiei si contactul cu persoanele bolnave, fiecare dintre noi ar trebui sa aiba o alimentatie cat mai naturala si sanatoasa. Exercitiile fizice nu sunt de neglijat, iar suplimentele alimentare (vitamine si minerale) iti vor intari imunitatea.
Medicii recomanda cateva leacuri "babesti" pentru a te apara de gripa porcina chiar la tine acasa.
Printre acestea gasim: ardei iuti mancati alaturi de o ciorba preparata in casa sau de orice alta mancare, condimente puternice, usturoi, ceapa si tuica.
Cimbrul este o planta-minune care te ajuta sa scapi de nasul infundat si tuse, are proprietati antibacteriene si antivirale, favorizeaza eliminarea secretiilor bronsice si este un remediu perfect pentru raceli, astm si infectii. Se poate consuma ca si condiment in diverse mancaruri, dar mai ales ca ceai. In sezonul rece se recomanda o cana de ceai de cimbru pe zi!
Usturoiul este un "medicament" antigripal la indemana oricui. Acesta contine peste 20 de substante antibacteriene si antivirale, iar medicii recomanda 2 catei de usturoi pe zi pentru prevenirea racelilor, problemelor de respiratie si durerilor de cap. Daca esti deja racit si consumi usturoi, te vei vindeca mult mai repede!
Ceapa consumata la fiecare masa reduce substantial riscul de imbolnavire. Este recomandata si sub forma de ceai (2 cepe fierte in 400 ml apa timp de 15 minute) pentru a calma virozele respiratorii.
Ardeiul iute (chili) sau boiaua sunt recomandate in raceli, ajuta circulatia si organismul sa faca fata frigului. Aceste condimente iuti alaturi de o carne mai grasa trebuie consumate totusi cu moderatie.
Tuica din fructe este recomandata pentru prevenirea gripei, atat timp cat este consumata in cantitati modice si inainte de masa. Aceasta stimuleaza sistemul imunitar si ne apara de bolile de sezon.
Daca totusi nu aveti incredere in aceste leacuri la indemana oricui, mergeti sa faceti vaccinul impotriva gripei porcine.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii