Cum sa-ti activezi metabolismul!

Ti se pare ca orice ai manca te ingrasa si ca eforturile tale supra omenesti de a consuma alimente sanatoase nu au niciun efect?

Probabil ca esti "detinatorul" unui metabolism lenes. Iata ce ar trebui sa faci pentru a-l activa!

- nu consuma mai putin de 1000 de calorii zilnic. Metabolismul isi va incetini activitatea pentru a conserva energie. Mananca putin si sanatos de 3-4 ori pe zi.

- mananca la fiecare 4 sau 5 ore, dand astfel de "lucru" metabolismului!

- fa din micul dejun o prioritate. Studiile au aratat ca persoanele care mananca un mic dejun bogat la maxim doua ore dupa ce s-au trezit, isi mentin mult mai usor greutatea. Mancand imediat dupa ce te-ai trezit, iti activezi metabolismul "adormit"!

- mananca proteine la fiecare masa! In general consumul de alimente variate mentine metabolismul la un nivel ridicat, insa proteinele il activeaza si astfel, te vei mentine in forma.

- grame proteine recomadate zilnic = 50% din greutatea ta. Consuma: peste, piept de pui, piept de curcan, carne rosie slaba, lapte de soia, iaurt dietetic, oua, tofu, fasole si linte.

- fa exercitii aerobice de 4-5 ori pa saptamana. Activitati ca: alergatul, mersul rapid, inotul, ciclismul ard calorii si iti mentin metabolismul activat, chiar dupa ce ai terminat exercitiile.

- fa exercitii mai grele de 2-3 ori pe saptamana. Mergi la sala sau ridica greutati acasa, fa abdomene sau flotari. Aceste exercitii sunt responsabile pentru activarea metoabolismului 24 de ore/zi!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Salata de fasole verde
4
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
5
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta