Ti se pare ca orice ai manca te ingrasa si ca eforturile tale supra omenesti de a consuma alimente sanatoase nu au niciun efect?
Probabil ca esti "detinatorul" unui metabolism lenes. Iata ce ar trebui sa faci pentru a-l activa!
- nu consuma mai putin de 1000 de calorii zilnic. Metabolismul isi va incetini activitatea pentru a conserva energie. Mananca putin si sanatos de 3-4 ori pe zi.
- mananca la fiecare 4 sau 5 ore, dand astfel de "lucru" metabolismului!
- fa din micul dejun o prioritate. Studiile au aratat ca persoanele care mananca un mic dejun bogat la maxim doua ore dupa ce s-au trezit, isi mentin mult mai usor greutatea. Mancand imediat dupa ce te-ai trezit, iti activezi metabolismul "adormit"!
- mananca proteine la fiecare masa! In general consumul de alimente variate mentine metabolismul la un nivel ridicat, insa proteinele il activeaza si astfel, te vei mentine in forma.
- grame proteine recomadate zilnic = 50% din greutatea ta. Consuma: peste, piept de pui, piept de curcan, carne rosie slaba, lapte de soia, iaurt dietetic, oua, tofu, fasole si linte.
- fa exercitii aerobice de 4-5 ori pa saptamana. Activitati ca: alergatul, mersul rapid, inotul, ciclismul ard calorii si iti mentin metabolismul activat, chiar dupa ce ai terminat exercitiile.
- fa exercitii mai grele de 2-3 ori pe saptamana. Mergi la sala sau ridica greutati acasa, fa abdomene sau flotari. Aceste exercitii sunt responsabile pentru activarea metoabolismului 24 de ore/zi!
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieE toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguriSe fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...
Salata de fasole verdeLichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...
Lichior de menta
Comentarii