Ti se pare ca orice ai manca te ingrasa si ca eforturile tale supra omenesti de a consuma alimente sanatoase nu au niciun efect?
Probabil ca esti "detinatorul" unui metabolism lenes. Iata ce ar trebui sa faci pentru a-l activa!
- nu consuma mai putin de 1000 de calorii zilnic. Metabolismul isi va incetini activitatea pentru a conserva energie. Mananca putin si sanatos de 3-4 ori pe zi.
- mananca la fiecare 4 sau 5 ore, dand astfel de "lucru" metabolismului!
- fa din micul dejun o prioritate. Studiile au aratat ca persoanele care mananca un mic dejun bogat la maxim doua ore dupa ce s-au trezit, isi mentin mult mai usor greutatea. Mancand imediat dupa ce te-ai trezit, iti activezi metabolismul "adormit"!
- mananca proteine la fiecare masa! In general consumul de alimente variate mentine metabolismul la un nivel ridicat, insa proteinele il activeaza si astfel, te vei mentine in forma.
- grame proteine recomadate zilnic = 50% din greutatea ta. Consuma: peste, piept de pui, piept de curcan, carne rosie slaba, lapte de soia, iaurt dietetic, oua, tofu, fasole si linte.
- fa exercitii aerobice de 4-5 ori pa saptamana. Activitati ca: alergatul, mersul rapid, inotul, ciclismul ard calorii si iti mentin metabolismul activat, chiar dupa ce ai terminat exercitiile.
- fa exercitii mai grele de 2-3 ori pe saptamana. Mergi la sala sau ridica greutati acasa, fa abdomene sau flotari. Aceste exercitii sunt responsabile pentru activarea metoabolismului 24 de ore/zi!
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataAceasta rulada este grozava, atat calda cat si rece! Am servit din ea fie cu un pahar de iaurt, fie faceam repede o salata...
Aperitiv rulada cu sunca si branzeturiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii