Cum sa tii o dieta in timpul postului?

  Insa majoritatea mancarurilor de post nu ne asigura cantitatea de proteine necesara pentru buna functionare a organismului si pentru a avea energie pentru toate activitatile zilnice.

Mancarurile de post se bazeaza in general pe carbohidrati, legume si fructe, iar proteinele lipsesc cu desavarsire. Daca vrei sa tii o dieta, pe langa post, in aceasta perioada, trebuie sa ai mare grija ce mananci pentru a nu te infometa sau... plafona!

Iata cateva sfaturi pentru a urma o dieta in timpul Postului:

- bea multa apa si ceai din plante
- la petreceri sau la restaurant bea apa minerala cu lamaie
- nu consuma doar cartofi, alege legume proaspete si multe condimente
- renunta la sare, zahar si grasimi saturate, cat si la mancarurile ultra elaborate
- gateste in casa, cat mai simplu, fara prajeli sau mult ulei
- uleiul se consuma doar crud, in salate si in cantitati reduse
- fii activ! mergi pe jos si urca scari, daca nu ai timp de sala
- renunta la produsele "de post" din magazine ca: salam de post, carnati de soia, care se prepara prajiti in ulei, etc.

Iata ce sa consumi intr-o dieta din timpul Postului:

- Mic dejun: lapte de soia cu cereale, fructe (nu ocoli bananele, chiar daca au multe calorii, te mentin energic), paine de secara prajita cu rosii si busuioc, compot de ananas light, un baton de cereale cu fructe, dar fara zahar

- Pranz: supa de legume cu crutoane, piure de legume cu soia, mancarica de mazare, sos de rosii si soia, spanac fiert cu rosii, salata de legume asortata cu branza tofu, salata de legume cu fulgi de cereale, sandvisuri cu branza tofu, rosii si masline

- Gustare: alune de padure, migdale, masline, nuci, cativa biscuiti dietetici de post, batoane de cereale, fructe

- Cina: legume la gratar cu sos de branaza tofu si condimente, ghiveci de legume si soia cu muraturi, orez cu legume si condimente, paste integrale cu rosii, usturoi si busuioc, guacamole si paine prajita

Inspira-te din retetele exotice japoneze, fiind unele dintre cele mai santoase din lume, foloseste multe condimente pentru a da savoare mancarurilor tale si pentru a reduce astfel cantitatea de sare folosita, nu prepara dulciuri de post in aceasta perioada de dieta, nu compensa lipsa ciocolatei sau bomboanelor consumand sucuri carbogazoase (au la fel de multe calorii), daca vrei ceva dulce - mananca un fruct, gateste cu foarte putin ulei de masline, iar sosurile nu le ingrosa cu faina, ia multivitamine!   Pentru perioada Postului Pastelui va sugeram: Sarmale de post Minestrone Aperitiv cu ciuperci Cornulete de post  

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
4
Romania

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Ardei iuti la otet
5
Romania

Ardei iuti la otet

Acestia sunt preferatii mei! Aleg mereu ardei rosii, carnosi si foarte iuti!

Ardei iuti la otet