Cateva cuvinte despre modul de curatare al visinelor: este cel clasic, cu acul de par, pe care il foloseau femeile inainte sa apara toate minunile astea moderne. De ce aleg metoda-de-chinez-batrin? Pentru ca imi place sa ramina fructele intregi, iar prin metoda asta se face doar o gaura in fruct, si aia de dimensiuni mici. Deci: ai nevoie de un ac de par: se baga acul pe langa locul unde era prinsa codita, usor, pe langa sambure, si se trage,
Nu e nevoie de forta, samburele iese practic singur! Ramane o visina superba, nici nu zici ca e fara sambure! Inainte de a le curata, trebuiesc tinute in apa rece macar o ora, ca asta le mai intareste.
Multumim lui raluca elena pentru sfatul de curatare al visinelor, si va invitam sa va delectati si cu retete de prajituri cu visine sau prajituri cu cirese.
E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...
Mancarica de legume gratinataUn deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"
Dulceata de afinePrajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....
Prajitura cu foi si crema caramelSe spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...
Salata de iarnaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.
Mancarica de galbiori cu smantana
Comentarii