Cateva cuvinte despre modul de curatare al visinelor: este cel clasic, cu acul de par, pe care il foloseau femeile inainte sa apara toate minunile astea moderne. De ce aleg metoda-de-chinez-batrin? Pentru ca imi place sa ramina fructele intregi, iar prin metoda asta se face doar o gaura in fruct, si aia de dimensiuni mici. Deci: ai nevoie de un ac de par: se baga acul pe langa locul unde era prinsa codita, usor, pe langa sambure, si se trage,
Nu e nevoie de forta, samburele iese practic singur! Ramane o visina superba, nici nu zici ca e fara sambure! Inainte de a le curata, trebuiesc tinute in apa rece macar o ora, ca asta le mai intareste.
Multumim lui raluca elena pentru sfatul de curatare al visinelor, si va invitam sa va delectati si cu retete de prajituri cu visine sau prajituri cu cirese.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiEu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouM-am inspirat de pe blogul lui divainbucatarie
Desert cozonac cu stafide si nuca de cocosOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii