Bananele nu mai reprezinta un fruct exotic, de care ne bucuram doar in preajma sarbatorilor de iarna, se gasesc peste tot, si poate din aceasta cauza si-au pierdut din importanta care ar trebui sa le fie cuvenita. Bananele ne ofera o multime de beneficii, mai multe decat ne putem inchipui, si n-ar trebui sa lipseasca dintr-o dieta echilibrata. Proprietatile bananelor In primul rand, bananele sunt una dintre cele mai importante surse de potasiu. Consumate zilnic, previn ateroscleroza, prin oprirea pierderii calciului renal. Consumul zilnic de banane este recunoscut pentru ajutorul in prevenirea tensiunii arteriale ridicate si are si efecte antiacide, care protejeaza consumatorii impotriva ulcerelor stomacale. Tot din cauza continutului ridicat de potasiu, bananele sunt recomandate si in tratarea diareei, stocul de potasiu - primul care se pierde, fiind refacut. Cardiacilor le este recomandat consumul zilnic a unui pahar de lapte cu banane, fara adao de zahar. Alaturi de potasiu bananele contin vitamina B6, fiind recomandate in dieta vegetarienilor pentru a preveni anumite carente, carnea continand vitamina B. Bananele ne ajuta si in redobandirea starii de bine, la fel ca si ciocolata, pentru ca vitamina B6 este elementul esential care produce serotonina si dopamina, ambele substante fiind neurotransmitenti care regleaza starile emotionale si metabolismul. Bananele sunt bogate in pectina, o fibra solubila naturala, care faciliteaza tranzitul intestinal si ne ajuta atunci cand suntem constipati. Bananele sunt mai indicate decat orice alt laxativ sintetic pentru ca regleaza tranzitul intestinal in mod natural, fara a crea dependenta. Cum consumam bananele? - Se pot consuma chiar si necoapte. - Se pot consuma chiar si cind au pete maronii, atunci sint foarte dulci. - Nu se pastreaza in frigider, isi pierd din aroma. - Cele verzi, se pot pastra pana la coacere la temperatura camerei. - Bananele coapte pot fi pastrate intr-o camara racoroasa, sau un beci bun.Temperatura ideala ar fi 13°C
- Pentru o coacere mai rapida, introduceti bananele intr-o punga de plastic (important pentru umiditate), adugati un mar si inchideti punga.
- Bananele se pot usca si pastra o perioada indelungata. Pentru asta se taie bananele felii de 5-7 mm se pun in cuptor pe o sita/gratar fin,la uscat (cu ventilatie,posibil) la 35-40°C, timp de 7-8 ore. Banane puteti gasi ca ingredient in multe retete extraordinare, pe care le puteti savura in fiecare zi.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateUsor si frumos, un aperitiv gustos, pentru cei mici si nu numai!
Trifoi cu 4 foi cu branza si spanacAm facut blaturi din turta dulce, 4 bucati, dar se pot face si mai putine daca doriti un tort nu prea inalt, apoi un jeleu...
Tort din turta dulceEste absolut delicioasa, cu un gust usor dulceag, picant, afumat, un preparat delicios ce merita incercat.
Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoaUn tort pregatit cu mare drag si multa iubire pentru a fi daruit unei persoane speciale din viata mea...Racoros, cremos,...
Tort cu crema de vanilie, visine si piersiciDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii