Despre banane

Despre banane

Bananele nu mai reprezinta un fruct exotic, de care ne bucuram doar in preajma sarbatorilor de iarna, se gasesc peste tot, si poate din aceasta cauza si-au pierdut din importanta care ar trebui sa le fie cuvenita. Bananele ne ofera o multime de beneficii, mai multe decat ne putem inchipui, si n-ar trebui sa lipseasca dintr-o dieta echilibrata.   Proprietatile bananelor   In primul rand, bananele sunt una dintre cele mai importante surse de potasiu. Consumate zilnic, previn ateroscleroza, prin oprirea pierderii calciului renal. Consumul zilnic de banane este recunoscut pentru ajutorul in prevenirea tensiunii arteriale ridicate si are si efecte antiacide, care protejeaza consumatorii impotriva ulcerelor stomacale. Tot din cauza continutului ridicat de potasiu, bananele sunt recomandate si in tratarea diareei, stocul de potasiu - primul care se pierde, fiind refacut.   Cardiacilor le este recomandat consumul zilnic a unui pahar de lapte cu banane, fara adao de zahar. Alaturi de potasiu bananele contin vitamina B6, fiind recomandate in dieta vegetarienilor pentru a preveni anumite carente, carnea continand vitamina B. Bananele ne ajuta si in redobandirea starii de bine, la fel ca si ciocolata, pentru ca vitamina B6 este elementul esential care produce serotonina si dopamina, ambele substante fiind neurotransmitenti care regleaza starile emotionale si metabolismul.   Bananele sunt bogate in pectina, o fibra solubila naturala, care faciliteaza tranzitul intestinal si ne ajuta atunci cand suntem constipati. Bananele sunt mai indicate decat orice alt laxativ sintetic pentru ca regleaza tranzitul intestinal in mod natural, fara a crea dependenta.   Cum consumam bananele?   - Se pot consuma chiar si necoapte.   - Se pot consuma chiar si cind au pete maronii, atunci sint foarte dulci.   - Nu se pastreaza in frigider, isi pierd din aroma.   - Cele verzi, se pot pastra pana la coacere la temperatura camerei.   - Bananele coapte pot fi pastrate intr-o camara racoroasa, sau un beci bun.Temperatura ideala ar fi 13°C
- Pentru o coacere mai rapida, introduceti bananele intr-o punga de plastic (important pentru umiditate), adugati un mar si inchideti punga.
- Bananele se pot usca si pastra o perioada indelungata. Pentru asta se taie bananele felii de 5-7 mm se pun in cuptor pe o sita/gratar fin,la uscat (cu ventilatie,posibil) la 35-40°C, timp de 7-8 ore.   Banane puteti gasi ca ingredient in multe retete extraordinare, pe care le puteti savura in fiecare zi.  

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori