Glazura perfecta: trucuri si retete pentru glazuri reusite

Glazura perfecta: trucuri si retete pentru glazuri reusite

Stii acele prajituri de la cofetarii cu glazuri lucioase si delicioase care pur si simplu ti se topesc in gura? Ei bine, aici vei regasi adunate cele mai bune retete de glazuri, cu sfaturi si indicatii pentru o reusita sigura. Poti folosi aceste glazuri pentru orice reteta de prajituri sau torturi. 1. Glazura lucioasa de ciocolata cu miere Aceasta reteta de glazura de ciocolata ramane lucioasa timp indelungat, si nu se intareste. Ingrediente pentru un tort de 23cm: 210 gr ciocolata amaruie (cel puţin 70% cacao) 165 ml smantana lichida 25 gr miere 42 gr unt moale 42 ml de lichior Cointreau Se incalzeste smantana lichida impreuna cu mierea si se adauga peste ciocolata maruntita bine sau razuita. Se pune intr-un vas pe baie de aburi, amestecand mereu. Se adauga untul si se amesteca continuu pana la topire si omogenizare. Apoi se adauga cognacul si se mai lasa pe foc 2-3 minute. In acest moment glazura va fi foarte lichida, se poate folosi in sticle de ketchup de exemplu in aceasta faza ca sa reusiti sa o aranjati de-a lungul tortului, linie langa linie. Sau puteti sa o luati de pe foc inainte sa adaugati cognacul, si sa amestecati pana capata putina consistenta, dupa care sa o intindeti cu o spatula de silicon. Aceasta reteta de glazura de ciocolata poate fi folosita la prajitura amandina sau la Tortul Sacher.   2. Glazura de ciocolata cu lapte       Aceasta reteta de glazura nu se intareste ca si ciocolata topita si este foarte usor de manevrat. Se poate folosi atat ciocolata alba cat si ciocolata amaruie, fiind usor de lucrat cu ea are consistenta potrivita pentru a face modele din glazuri. Ingrediente pentru o tableta de ciocolata: 100g ciocolata (alba sau neagra) 2 linguri zahar pudra, 1 lingurita unt, lapte (in general 2 linguri dar daca dupa topirea lor nu ajunge la o consistenta cremoasa asa ca o budinca mai subtire si este prea groasa se mai adauga o lingura de lapte). Este foarte usor de preparat: se pun toate ingredientele intr-un vas pe baie de aburi si se amesteca pana la omogenizare. Aceasta reteta de glazura de ciocolata poate fi folosita la decorarea negreselor sau la realizarea diferitelor modele din glazuri cum puteti vedea in video-ul din reteta tortului cu ananas si ciocolata alba.       3. Glazura alba de albus Aceasta reteta de glazura este foarte simplu de preparat, si aveti nevoie de doar 3 ingrediente. Fiind alba si lucioasa, glazura este perfecta pentru decorarea biscuitilor de Craciun sau a turtei dulci. Puteti adauga colorant alimentar pentru un joc de culori. Dar aceasta glazura de albus se intareste destul de repede asa ca lucrati repede cu ea. Ingrediente: 100g zahar pudra 1 albus mare 1 lingurita zeama de lamaie Zaharul se amesteca cu albusul cu o lingura de lemn, se amesteca viguros pana cand se topeste si obtineti o pasta omogena. Se adauga apoi zeama de lamaie si colorantul daca doriti, se amesteca pana la omogenizare, dupa care se umple posul cu glazura obtinuta.   4. Ciocolata Da, ciocolata simpla, topita poate fi folosita ca si glazura. Ceea ce trebuie sa stii atunci cand folosesti ciocolata topita in loc de glazura, este ca se intareste bine, asa ca ar trebui sa o folosesti intr-un strat foarte subtire daca vrei sa o folosesti pentru intreaga suprafata a prajiturii, sau sa o "picuri" in linii subtiri, ca sa schimbi aspectul unei negrese de exemplu. Topeste intotdeauna ciocolata la baie de aburi, este cel mai sigur.   5. Glazura cu aroma de zahar ars Zaharul ars reprezinta o glazura crocanta, caramelizata, are o aroma ce poate fi asociata cu diferite gusturi si texturi. In combinatie cu frisca lichida si untul vei obtine o glazura caramel delicioasa. Daca vei folosi doar zaharul topit poti obtine o crusta delicata si crocanta pentru Tortul Dobos. Poti obtine o glazura fina de caramel si daca topesti caramele in frisca lichida si amesteci pana la omogenizare. 5 caramele cu lapte lipicioase sunt suficiente la 50ml frisca lichida. Glazura de caramel 200g zahar brun 43g unt 4 linguri lapte 130g zahar pudra 1 lingurita extract de vanilie Se fierbe la foc potrivit zaharul amestecat cu untul si laptele timp de 2 minute. Se amesteca continuu cat timp se raceste dupa care se adauga vanilia si zaharul pudra si se omogenizeaza. Care este glazura ta preferata?   Teodora Gavrilut

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
1
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Dulceata de gutui
2
Dulceata

Dulceata de gutui

Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...

Dulceata de gutui
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Chec aperitiv cu urzici proaspete
4
Aperitive cu legume

Chec aperitiv cu urzici proaspete

Retete usoare de Primavara!

Chec aperitiv cu urzici proaspete
Cozonac cu stafide si nuca de cocos
5
Cozonac

Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Retete de iarna

Cozonac cu stafide si nuca de cocos
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia